torsdag 14 januari 2010

Dålig start på den bra starten

T vaknar och behöver kissa klockan 4.30.
J1 vaknar och behöver kissa klockan 4.45.
T inser att om hon ska komma till jobbet som planerat måste hon stiga upp snarast. Klockan är 5.30.
T duschar, äter frukost, tar bussen till stan, går till tåget, hoppar på, tar fram boken, börjar läsa.. Känner sig allmänt glad för att komma igång med terminen, faktiskt.
I Landskrona hoppar gammal kollega på, småpratar en kvart tills vi är framme.
T tänker att den här dagen var riktigt bra, jag tar och köper en kaffe på EH.
T upptäcker att månadskortet - nyss inköpt - är borta!
T springer ner till tåget, kollar igenom platsen där hon satt, springer upp och pratar med tjejen i luckan på Skånetrafiken, springer ut och pratar med städerskan, springer ner till tåget och haffar lokföraren, kommer på att ja, det var ju en tjej som var allmänt förvirrad, hon måste ha varit en ficktjuv! Springer upp till tjejen i luckan igen, går till jobbet istället för att betala för att ta bussen. Ringer upprört maken, gråter en skvätt - hon hade ju nyss laddat kortet!
Kommer till jobbet, tänker - tja, det är ju bara världsliga saker ändå och som tur är har vi pengar denna månaden så att jag kan köpa ett nytt. Dricker sitt nu kalla kaffe. Tänker - kan ju kolla igenom alla fickorna en gång till.
Tittar i byxorna. Nada.
Tittar i tröjan. Nada.
Tittar i jackfickorna. Na... Vänta här nu. I fickan som sitter på ärmen...
YES!!!

Jag har alltså falskt anklagat en förvirrad tjej för fickstöld (inte to her face, men ändå) OCH gråtit en skvätt. Helt i onödan.

Usch vilken start på dagen.

2 kommentarer:

  1. Åh! Du hittade det! Va skönt. PUSS!

    SvaraRadera
  2. Det var verkligen ingen bra start alls! Skönt att du hittade kortet, och att du gjorde det innan du la ut pengar på ett nytt!

    SvaraRadera