lördag 30 maj 2009

Hälsning från storstan

Jag är hemma hos syrran och har det soft, dagen till ära. Åkte hemifrån hyfsat tidigt i morse och har hunnit en sväng på stan med kaffe och shopping (en keps till J2). Vi har grillat och vi har scrappat. Bildbevis en annan dag. Förra gången var vi uppe till 2 och scrappade men idag har vi faktiskt redan plockat undan.. Farbror J är ute och dricker öl så det är bara vi brudar hemma. Men som sagt, jag är mucho trött så jag funderar på att gå å sova. Och mer spännande än så blir det inte idag.

fredag 29 maj 2009

WOHOOOOOOOOOOOOOOO!!!!!

http://www.popcrunch.com/so-you-think-you-can-dance-season-6-fall-2009/

YEY!

*pust*

Äntligen. Jag tog selen till hjälp till slut, det tog visserligen en stund men han somande trots övertrötthet. Frågan är om jag orkar göra nåt. Scrappa lite kanske? ;-)

Sova, vad är det?

J2 och jag är som bekant ensamma hemma. Jag försökte underhålla honom tillräckligt länge igår för att få sova en stund extra idag på morgonen, men icke. Pojkvaskern somnade redan 17.40. Och vaknade igen kl 20. Och somnade igen 20.30. Och vaknade igen kl 22. Och kunde inte somna om eftersom han har blivit jätteförkyld så fram till kl 2 i natt har jag suttit upp i sängen med honom på magen. Det var i och för sig inte helt omysigt men jag kan inte påstå att jag sov särskilt mycket. Lite före 2 kom N hem från Siesta och jag kände att jag var kissnödig så jag vågade mig på att lägga ner J2 och - kors i taket! - han sov brevid mig i sängen själv... ...ända till tio i fem! Upp, äta, och sen sova igen runt kl 8 (och då passade jag på också, i vanliga fall brukar min prio vara en kopp kaffe vid förmiddagsluren, men som sagt, inte idag). Vi vaknade igen kvart över nio, för en timme sedan började J2 visa trötthetstecken igen så jag fick honom att somna. Två minuter efter jag lagt honom i sin säng vaknade han igen och här är vi nu. Det kommer bli en lååååång eftermiddag....

Gårdagens alster.

Liftat av Snuffehar.

torsdag 28 maj 2009

SYTYCD

Jag påstår mig inte på något sätt vara en kännare av dans. Hell, jag kan inte dansa för fem öre. Men när det känns i kroppen, när benen spritter fast man inte kan, när man blir glad, eller ledsen eller upprörd.. Då är det bra! Jag kan inte titta på årets säsong av SYTYCD med någon annan i rummet, det funkar ju inte att sitta och lipa titt som tätt, och ännu har programmet inte ens kommit förbi uttagningarna..! Så när vi fick besök nu i eftermiddags fick jag pausa där jag var och titta klart med bara J2, han är alldeles för liten för att förstå ändå. Och dessutom får man klappa händerna och ropa "Yey!" när han är med, för då börjar han skratta. Nej, jag förstår mig inte på dans så väldigt, men jag vill iaf visa klippet med Travis, min första SYTYCD-crush (det finns många fler, flickor såväl som pojkar. Kan de bara dansa så är jag kär!)

Galet!

Helt tokigt galet på Netto fortfarande. Jag var där och kunde inte sluta le på hela tiden, insläpp med dörrvakt fortfarande klockan elva, fullt i butiken, folk som körde på varandra för att få tag i varor som är två kronor dyrare på ICA.... Jag skämdes lite för att vara där, men P tyckte att det nästan hade varit pinsamt att inte varit där denna historiska dag. Det roliga var att jag träffade M på vägen dit. När jag sa till henne i måndags att Netto skulle öppna i veckan och frågade om hon tänkte gå dit, sa hon "Nej, Netto finns ju i Klippan och man köper ändå bara godis när man går dit." Och var hade hon varit när vi träffades då? Tja, två kassar från Netto var rätt avslöjande..... *fniss*

Galet är också att jag precis hunnit hem och ge J2 mat innan det började ösa ner! Nu hade varit ett bra tillfälle att ta fram kameran och öva lite, men jag pallar inte. Det är därför jag alltid kommer vara amatör och ingen tvättäkta hobby-fotograf.

J2 har just somnat och jag tänker äta lunch framför TVn. Det får man aldrig göra när barnen är i vaket tillstånd, men nu är ju J1 hos mormor och morfar också så jag ska passa på att kolla in veckans SYTYCD, innan vi får besök från nordligare breddgrader (det årliga besöket från N - det är ju Siesta i Hässlehåla).

Nytt vattenhål

För människor som bor i större orter är det säkert svårt att föreställa sig den uppståndelse som uppstår då det öppnas en ny butik i en byhåla som vår. Alla pratar om det och väntar otåligt på att dagen ska komma, inklusive jag själv. Idag är det så dags, vi får en Nettobutik!! Här kan man köpa allt och lite till, det vet jag ju för syrran bor granne med en och är där varje dag för diverse saker som hon glömde sist hon var där.... Jag har väntat och väntat men nu när de väl öppnar (kl 9.00 idag, typ 5 minuter sen då) så tycker jag att det är extremt pinsamt att stå i kö och trängas med alla andra mammalediga så jag skickade P och J1. Ge mig ett par dagar så att hysterin hinner lägga sig i byn, så ska nog jag också våga mig dit ;-)

UPDATE:
P ringde just och meddelade att han vägrar gå in. "Det är värre än Ullared, kö runt hela byggnaden och en vakt som släpper in några i taget." Oj. Och så får vi ju inte reklam heller så vi hade missat att de öppnade tidigare än nio. Ja, det var ju det jag sa; Kaos i byhåla, Netto har kommit till stan!

Rock me!

Jag tänkte att jag skulle skaffa mig en rockring vid tillfälle. Det ska ju vara bra träning och man behöver inte gå hemifrån utan kan ta en runda när barnen sover...

onsdag 27 maj 2009

Slut.

Åh suck. Igår läste jag ut Eclipse. Fjärde boken är så klart inte inne på biblioteket förrän i slutet på juni. HALLÅ!?!? Ja, Eclipse var ju också utlånad när jag ville låna den så den beställde jag från adlibris fastän jag inte har varken Twilight eller New Moon. Tänkte att jag skulle komplettera med dom senare, det är ju ingen brådska. Omslagen är sjukt snygga, måste jag bara sticka in lite sådär utan anledning också. I alla fall, fjärde boken, som heter Breaking Dawn, är som sagt utlånad och denna månaden klarar nog inte ekonomin av att jag skickar efter den. Jag får väl helt enkelt vänta en månad (!!!!!!). Kanske lika bra det, eftersom femte boken inte kommit ut än får jag ju ändå vänta på den. Och vem vet när den kan väntas dyka upp, tydligen blev manuskriptet stulet och spriddes på nätet innan den var klar, så författarinnan Stephanie Meyer sa att hon inte hade någon lust att skriva klart den på ett tag. Jag hoppas att hon får lust snart och att det blir den sista boken; att Edward och Bella lever lyckliga i evigheter som vampyrer och att Bellas död inte förhalas längre. Lika bra att få det avklarat liksom, jag menar, Robert Jordan hann dö innan han avslutade sin serie "Sagan om Drakens återkomst". Det var rätt irriterande. Här hade jag följt böckerna sedan 1994, sen går han och dör när det nästan är slut?! 21 böcker blev det, i den svenska översättningen. Så innan Meyer går och kolar vippen är det bäst hon sätter punkt.
I morgon ska P jobba. Och J1 ska följa med ner till mormor och morfar och vara där tills P åker hem på fredag. Hon gillar inte tanken på att jag och J2 ska vara kvar hemma, men jag får väl erkänna att jag inte är helt emot tanken att vara hemma med J2 själv i nästan två dygn. Jag känner mig sugen på att scrappa nämligen och det är mycket lättare att göra något vettigt om man slipper plocka undan efter sig. Det fanns ju en tid för länge sedan då vi ägde ett radhus med ett rum där mina scrapgrejer bodde och fick leva sitt eget, stillsamma liv *drömmer* Det var då det, numera måste man stoppa undan allt så fort man är klar, det ger som sagt inte utrymme att återkomma en halvtimme senare, för det är så jobbigt att plocka fram allt igen.

Nu ska jag dricka lite vatten och se vad P glor på för skräp på TV:n.

Utflykt

Vilken häääärlig utflykt vi just gjorde, hela familjen. Vi letade reda på en sjö i krokarna och skulle just gå ut och titta lite när det började regna. Sedan började det ösregna. Sedan började det blixtra och åska och hagla. Hm. Vilken tajming! Jag ville ta lite kort men det blev inte så mycket med det, sprang till ett utedass med tak och stog där och försökte fotografera hagel, men så långt har jag inte kommit att jag vet hur man bäst gör det (fast i efterhand fattar jag ju att jag borde ha lång slutartid så att det verkligen syns att det öser). Ja, sen plötsligt så började solen skina igen och resten av familjen vågade sig ut ur bilen. Vi gick ner till sjön och hann väl vara där i säkert tio minuter i strålande solsken innan det satte igång att ösa igen. Bara att springa tillbaka till dasset och ta skydd hela familjen, och när det lättade något hoppade vi in i bilen igen och åkte hem. Vi hann i alla fall vara ute och snurra en timme, men nu mår jag otroligt illa. Om det var för att det guppade lite på bryggan när jag gick där, eller om det var för att vägarna i skogarna är så slingriga, eller om det är för att jag smakar vitlök i munnen efter lunchen, det vet jag faktiskt inte. Kanske en kombo av alla tre, men illa mår jag. Urk.

tisdag 26 maj 2009

My space


Här har ni min plats i livet. På en pinnstol i köket. Det kanske är därför jag blir så irriterad över att det inte är rent här inne, jag känner nämligen ett stort behov av att göra rent först, innan jag får leka. Min älskade lappis, pimpad och blingad, min fajna kamera (som väl egentligen är vår men som går under namnet "min kamera" *hihi*) och min rosa mobil som jag ännu efter tre år inte känner något som helst behov av att byta ut. Det är faktiskt ganska trevligt här i min hörna, särskilt eftersom P var så snäll häromdagen och hamrade ett hål i skafferiet så att jag numera slipper välja mellan musik och dator eftersom datorn har ett eget eluttag. Att jag sedan väljer att inte sätta på musiken ändå är en annan historia. Jag menar, när barn och make väl är tysta vill jag inte störas av annat tjafs, det är sköööööönt med tystnad!!! Att bara höra fåglarna kvittra utanför och klockan ticka... Hur ofta får man ha det så lugnt i livet egentligen?

Nu har jag ett par plåtar kvar att diska, sen tror jag att jag ska kolla på Greek. (Varför tittar jag på sånt skräp? Jag motiverar det hela med att man måste hålla sig up to date och veta vad ungdomarna pratar om. Fast det är nog bara en genomskinlig ursäkt för att låtsas att jag är 19 igen, åtminstone i 45 minuter...)

Luftstjärt

J1 tittar på Kiki's delivery service ("Häxeleven" som hon kallar det) och där åker de tydligen luftstjärt.......... :-D

Idag är jag himla trött. J1 sitter också och gäspar och J2 somnade just. Jag var ute med J1 vid dammen idag för att se om grodynglena hade blivit nåt större, och dom som fanns kvar - vilket förvisso var en del, dock ej så många som förra veckan - hade visst börjat få lite bakben. Jag tror jag är mer fascinerad än J1 av dessa små djur, jag har alltid velat fiska grodyngel men aldrig vetat var de fanns, och nu vet jag! Ha!

Jag är riktigt besviken på hur snabbt lägenheten förfaller när man inte städar varje dag. Inte ens köket kan man hålla efter, men jag tror (ursäkta P) att det beror på att vi är fler här hemma som använder det, men inte fler som avskyr skit på diskbänken. Mer än så tänker jag inte yttra mig i fallet. Får se om jag orkar göra nåt skoj ikväll när jag är färdigdiskad - förmodligen inte.

Jag har fått grönt ljus inför helgen, P tycker att det är helt okej att jag åker till syster Yster igen för att scrappa. Najs, jag har ju bara gjort en enda layout sen jag kom hem från henne senast men då hann jag å andra sidan göra fyra. Jag är lite halvsugen på att göra nåt innan dess också, men jag har inga bilder utskrivna som lockar. Vilket ju är heldumt eftersom jag har en hel hög med bilder utskrivna som lockade för tre veckor sedan. Och så börjar den svarta färgen ta slut i skrivaren så jag orkar inte skriva ut nåt mer... Annars har jag tagit en hel del bilder i dagarna som jag faktiskt är väldigt nöjd med. De borde nog bli tavlor istället för att bli scrappade för om jag får säga det själv så behöver de ingen förbättring :-)

Nej, om jag skulle ta tag i disken nu så att jag kan vara lite kreativ när J1 tittat klart på Kiki och luftstjärten har landat...

måndag 25 maj 2009

Redan??

Kan det verkligen stämma, är det redan dags att bli irriterad igen?! Så snart?! Men vad annat kan förklara min irritation, jag känner mig jävligt sur, fast jag egentligen nog inte är det. *morrar* J1 och jag var ute nyss i 2,5 timme och hade det egentligen väldigt trevligt, men jag blev så irriterad på att hon hela tiden ställde sig i vägen så att det blev skuggor när jag skulle fotografera, eller också stod hon inte still när det var henne jag ville avbilda.. Normalt sett blir jag inte SÅ arg, men jaja, det är väl bara att go with the flow här och försöka behärska sig. Good luck omgivningen!

söndag 24 maj 2009

skönt ute

Efter att ha varit inne i stort sett i två dagar tog jag med mig J1 ut till sjön idag igen. Denna gången var det strålande väder och eftersom inte J2 var med och krävde uppmärksamhet kunde jag fotografera lite och ha en mysig stund med J1. Vi plockade lite liljekonvaljer ("lillekonvalp") till P och J2. Jag försökte vara lite kreativ men jag har nog inte riktigt öga för det. Jag får fortsätta öva när tillfälle ges, helt enkelt.

Gooooood morgon!

Den stora trösten när man måste stiga upp halv sex (och vakna klockan fem) är att det är min tur att sova på morgonen i morgon...

lördag 23 maj 2009

Äntligen sommar!

Du vet att det är sommar när..
..So You Think You Can Dance börjar!!!!

Jag är sjukt förtjust i denna serien, här har ni människor som verkligen kan dansa, jag menar WOW! Varje säsong sitter jag och gråter framför TV:n och när sommaren är slut blir jag lika besviken varje år... Jag ÄÄÄÄÄÄLSKAR detta programmet!!!!

Ännu en serie till historien


Så har jag sett säsongsfinalen av One Tree Hill, sjätte säsongen, och jag måste säga att nu räcker det. Jag kommer ihåg första avsnittet jag såg, det var februari 2004 och P låg brevid mig i en säng i San Diego och snarkade. Själv var jag inte trött utan satt och zappade igenom hundra kanaler och DÄR var han - Chad Michael Murray! Han hade gästspelat i Gilmore Girls som ljuvliga Tristan och nu hade han en egen serie. Lycka! Sedan dess har jag sett varenda avsnitt och nu är som sagt säsong sex över. Avsnittet var alldeles för lyckligt, varenda kotte i Tree Hill var lyckliga (utom Dan) och det var rätt tradigt att glo på faktiskt. I efterhand har jag surfat reda på att varken CMM eller hans motspelerska Hilary Burton (Peyton i serien) ska vara med nästa säsong, och då kunde man ju tro att de skulle bli killed off som man säger, men icke. Nåja, det känns väl ändå okej med ett lyckligt slut för då kan jag låtsas som att det faktiskt är slut och bara sluta glo. Skönt!! Då återstår bara way för mycket annat att titta på, men jag jobbar på det... ;-)

Pust!

I flera dagar har jag kännt en obeskrivlig vilja att städa toaletten. Idag fick jag äntligen chansen när P är hemma och kan ta hand om barnen medan jag skrubbar för glatta livet. Jag borde ha använt handskar istället för att doppa handen i klorin i två timmar, men det är ju lätt att vara efterklok. Nu finns det inget spår efter Isolde kvar där inne, kattsanden är borta och det är verkligen jätteskönt. (sen att det är tomt och att jag saknar henne ibland, det är en annan sak)

Vad jag inte gjort idag av det på bilden är att sy och stryka. Men det gör jag å andra sidan aldrig...

fredag 22 maj 2009

I huvudet just nu

Fredagsmys

Nej jag har inte blivit tokig som pratar popcorn och fredagsmys klockan ett på dagen. Däremot har jag en dotter som ofta missar fredagsmyset eftersom hon är så trött när klockan är sex att hon får gå och sova istället för att mysa med snacks. Äter man klockan fem kan man ju inte gärna trycka i sig massa popcorn sen.. Ja, och nu har hon tjatat sedan klockan åtta så jag tänkte att det kanske kunde vara okej efter lunch å så.. Villkoret var att TV:n skulle vara avstängd så nu sitter hon i sitt rum och lyssnar på Klapp och Klang, käkar popcorn och dricker vatten ur två sugrör. J2 sover sedan en halvtimme tillbaka och jag har hunnit röja undan i köket (igen, det är fan enda stället jag hinner med!). Jag har skitont i foten, vet inte vad det är som har hänt men det har bara blivit värre och värre de senaste dagarna, så att ta sig runt i lägenheten är en pina. Jag tänkte dricka min släta kopp kaffe och läsa lite i Eclipse (sorg när sista boken är utläst sen!) innan jag sätter igång dammsugaren. Förhoppningsvis hinner inte J2 vakna innan dess.

...eller nähä...

Det vackra vädret lyser med sin frånvaro. Jag packade ihop ungarna och begav mig till en av sjöarna i krokarna men vi hann bara vara där en halvtimme innan det började regna. Nåja, barnen fick lite mellis iaf, och lite frisk luft, så det var väl bra ändå.

Precis innan vi skulle gå till bilen såg jag nåt i J1s hårbotten som inte var där igår (det vet jag helt säkert eftersom jag satt och pillade i håret på henne när hon tittade på Pippi). Det visade sig vara en vätskefylld blåsa och mycket riktigt, nu en timme senare har hon över 30 st över hela kroppen. Bara att ställa in sig på en jobbig vecka, och om J2 åker dit också, vilket han naturligtvis kommer göra, så kan man "se fram emot" 14 lagom roliga dar. Undrar om jag fortfarande "får" åka och scrappa hos syrran nästa helg om barnen är sjuka.......

Vackert väder igen...


...jag som var inställd på att det skulle bli svårt att hitta på något ute idag, men det klarnar upp efter nattens regn- och åskoväder. Egentligen tycker jag om när det öser ner och åskar och blixtrar (iaf när jag är inomhus) men i natt drömde jag ganska oroligt och vaknade av att åskan var precis ovanför oss. Jag läser nämligen Eclipse just nu; del tre i Twilight-serien, och följdaktligen drömmer jag om varulvar och vampyrer.

I förrgår somnade J2 först runt halv tolv pga magknip, och sen vaknade han igår halv fem. Att påstå att det var en halvseg dag igår är med andra ord en litotes. Men idag är det nya tag! Det är en klämdag så J1 är hemma från dagis. De har visserligen öppet men med besparingskrav uppifrån tyckte jag att hon lika gärna kunde vara hemma och låta dem som verkligen behöver det vara där istället, med mindre personal. Ja, jag vet inte riktigt vad jag tänkte att det skulle göra för kommunens ekonomi, det är ju inte som att kommunen tänker på barnfamiljerna när de i stort sett har bestämt att stänga ner öppna förskolan med omedelbar verkan - vilket får till följd att även barnmorskan försvinner härifrån och man får åka till Hässlehåla istället. Nu rör det inte mig särskilt mycket, och eftersom vi är på väg härifrån så spelar det ännu mindre roll, men det är ändå synd eftersom jag alltid tyckt att det här är en bra kommun att bo i tack vare alla aktiviteter för barn.

Vad jag skulle komma fram till egentligen var att det nog blir en liten utflykt idag. Med betoning på liten. Men nåt måste vi göra, här hemma kan man ju inte vara. Jag försökte städa igår men jag kom inte längre än till dammsugning av köket. Ja, jag skrubbade J2s matstol också, men det är det ju ingen utom jag som märker och två måltider senare ser den rätt dassig ut igen...
Nepp, kaffe.

onsdag 20 maj 2009

Word!

Det du drömmer är lika viktigt som det du gör. Och vice versa. Och att du gör något av det du drömmer, det är nog viktigast av allt.

Generation do-it-all

En kompis till mig sa häromdagen att det finns undersökningar som visar att folk i 30-40 årsåldern är väldigt stressade eftersom de tror att de ska hinna med allting under dessa år. Man ska köpa hus och renovera det, skaffa barn, göra karriär och dessutom förverkliga sig själva. Jag tror att det stämmer ganska bra, folk får barn senare, pluggar längre och kan därför inte komma igång med arbete så snabbt och har därför inte heller pengar förrän senare.. ja, allt händer liksom senare. Jag är ju 30 år nu (huga!) och visserligen drömmer jag inte om att skaffa hus (dock ett sommartorp som jag gärna vill pyssla med) men en lägenhet att fixa iordning skulle inte sitta fel. Och barn ska jag inte ha fler men de jag har får jag ju så klart ta hand om. Karriären har inte direkt kommit igång än vilket då skulle tala för att den gör det snart. Vilket jag ser fram emot (med lite skräckblandad förtjusning). Och att förverkliga mig själv är väl ett pågående arbete; det är så mycket jag vill göra, men så lite tid att göra det på. Och när jag väl har mitt arbete, min lägenhet som jag ska fixa med, mitt torp som jag ska renovera, då vete 17 hur jag ska hinna förverkliga mig själv. (Fast det kanske är det som är att förverkliga sig själv?)
Nog blir jag stressad när jag tänker på det....

måndag 18 maj 2009

Sent!

Men det var väl hemskt vad sent det hann bli idag!
Vilken cliffhanger till nästa säsong av Grey's...!

Happy Monday..

..eller nåt.
Idag pallrade jag mig iväg till sången, J2 hann ju sova sin förmiddagslur redan innan J1 skulle till dagis, så det var en glad skit jag hade med mig. Rätt skönt att höra också att av 12 barn på sången så steg iaf sju upp innan klockan sex, man är mao inte ensam (bara ensam om att vara så jäkla trött hela tiden?!?). Det var avslutning på sången idag iaf och då får man ju ta sig dit ... bara för att få höra att de ska köra på ett par måndagar till. Liiiite jobbigt för jag såg liksom fram emot aktivitetsfria dagar, men samtidigt är det himlans trevligt och J2 älskar det, så det är bara att fortsätta. Dessutom har det nyligen beslutats i kommunen att de ska lägga ner öppna förskolan med typ omedelbar verkan, så nu får man ta vara på alla chanser till aktiviteter som finns, för i höst kommer det inte finnas någonting alls.

Jag är lite i valet och kvalet om vad jag ska göra i eftermiddag. Visst är det strålande väder och vi borde vara ute (när J2 vaknar från middagsluren) men samtidigt är jag på ett riktigt röjarhumör och skulle vilja städa. Med tanke på hur ofta den känslan infinner sig borde man ta tillfället i akt, men det känns inte riktigt rätt mot barnen. Fast..... ahja, vi får se.

Notera tiden....

...jag som klagade på att behöva vakna halv sex. Jag är riktigt glad att jag kom i säng klockan tio igår eftersom J2 bestämde sig för att det var morgon tio i fem idag. Whyyyyyyyyy?!!!!

söndag 17 maj 2009

Done

Jag orkar inte hålla på och mixtra med bilden i PS för att visa hur den ser ut i verkligheten (färgerna) utan lägger bara upp den lite snabbt här. Ett tack till Webmosterhelene som gjort orginalet som jag sedan apat efter och gjort till min. När man kör fast är det så skönt att kunna inspireras av andra för att komma igång igen. Jag hade gärna velat göra mer men man får vara realistisk och inse att det är en dag i morgon också och för J2 börjar dagen halv sex så det är bara att gå och lägga sig nu om man ska orka med..

Lust!

Ikväll har jag L-U-S-T-!
Lust att scrappa, alltså.
Bildbevis kommer senare.

En idol

När det gäller musik har jag redan konstaterat att jag inte vet vad jag gillar. Åtminstone inte sen 1986 eller så. Fast, det är inte riktigt sant. Det finns faktiskt två artister som jag gillar. Pinsamt nog är de båda från American Idol, vilket ju bara bevisar att jag är fjortis. Jaja, Kelly Clarkson är den första och hon sjunger iaf sin egen musik. Den andra är Adam Lambert som är med i årets AI. Han sjunger ju iofs inte egen musik än utan bara covers, men han gör det jäääkligt bra. Och det menar jag verkligen, P kan intyga hur slajmig jag tyckte att Adam var typ de första 10 avsnitten. Han har övertygat genom att sjunga fantastiskt. Lyssna bara på denna covern....

lördag 16 maj 2009

Saturday night (no fever)

Yes yes y'all... Här är jag då igen. Torsdagens frihet gjorde mig alldeles yr i bollen och jag var såååå trött när jag kom hem klockan halv tolv. Jag gav J2 mat och kissade J1, sen somnade jag halv ett och sooooov ända till närmare halv nio. Direkt efter jag vaknat tänkte jag logga in och blogga om min fantastiska äkta make som var så snäll och lät mig få sova. Men jag var för trött och missade det tillfället att vara lyrisk; det blir liksom aldrig samma sak när man försöker frammana känslan i efterhand. Musikalen var hur som helst jättebra och det var skitkul rent ut sagt att träffa eleverna igen. På tisdag ska jag tillbaka till skolan på dagtid och hälsa på, det ser jag fram emot!

Igår åkte vi till mams och paps och sov över till idag. Syster Y och farbror J hälsade på ett par timmar mitt på dan idag och sen tog jag barnen och åkte hem till min vän H med karl. Det var mycket trevligt att ses och äta thai och ta del av senaste nytt i deras värld. Very nice! Och långrandigare än så tänker jag inte bli idag för jag ska kolla på sista avsnittet på ANTM säsong etthundrafemtioåtta eller nåt.
Lajtorz.

torsdag 14 maj 2009

Freedom is coming..

Fånigt kanske, men jag ser verkligen fram emot kvällens musikal med de gamla eleverna i sällskap med syster Yster. Jag har duschat i julklappsluktegott, piffat till mitt nyklippta, nyfärgade hår, och sminkat mig med det lilla smink som inte var bäst-före-2005 (d.v.s. mascara, men mycket sånt iaf). Att gå och titta på skolmusikal är det närmsta utgång jag kommer, och jag har höga förväntningar på kvällens show. Förra året (med i stort sett samma cast) var det riktigt bra och det är ju inte helt lätt att hålla stolt-tårarna borta, trots att jag inte hade eleverna mer än en termin.

Innan vi åkte till GC var jag helt slut, jag ville typ gå och hänga mig eftersom P jobbade så mycket med lång pendlingstid och för att det inte riktigt flöt här hemma. Sedan åkte vi bort en månad utan måsten för att bara spendera tid tillsammans som en familj och jag tycker att det har blivit mycket bättre sedan dess även om jag fortfarande har varit ganska trött. Men nu har jag bestämt mig för att det är på tiden att jag ger mig själv lite space och tid att göra sådant jag vill göra, själv. För 1,5 vecka sen var jag ju hemma hos syster Y och scrappade och nu ska jag iväg i kväll.... Från att ha kännt mig fast här hemma är jag liksom ute och gör saker. Vilken berusande frihetskänsla!

onsdag 13 maj 2009

Ett aktivt val

J1 somnade till slut, efter att jag väckt henne och hon ätit scones, men det tog sin lilla tid. Huvudsaken är väl iaf att hon låg i sin säng och lyssnade på musik och inte var uppe och sprang runt; hon är verkligen duktig!

Sconesen ja. Hur kan man misslyckas med nåt så simpelt? Tja, om man tänker att man ska halvera receptet och halverar allt utom vätskan och sen måste fylla på med mer mjöl och mjölet är slut.... Fick ta grahamsmjöl istället fast jag inte är så förtjust i det och genast blev det väldigt torrt. Ahja, jag har aldrig påstått att bakning är min grej, jag trodde bara att jag åtminstone kunde klara scones.

Jag hittade ett jobb på ams som jag har sökt. Förra veckan kände jag att jag verkligen inte ville börja jobba till hösten, och egentligen känner jag väl så än, det är himla trevligt att vara hemma med J2. Men, tack vara meddelandet från gamla elev A så känner jag mig ändå peppad att åtminstone försöka få ett jobb och detta verkade dessutom väldigt intressant. Nästan så jag håller en tumme för att jag får det, men å andra sidan är det den första tjänsten som kommit ut under hela våren som någon med min kombo kan söka, så jag misstänker att det rör sig om ett hundratal sökande ochhur stor är då chansen att JAG skulle få jobbet. Precis, rätt liten.

Åsså en förklaring till rubriken. Nu gör jag ett aktivt val - jag ska sluta glo på Gossip Girl fastän det ligger ett avsnitt och väntar. Varför? För att GG suger och nu får det vara slut på tidstjuvar i form av dåliga TV-serier. (Fast jag lägger inte ner Greek eller One Tree Hill riktigt än...)

Förresten tänkte jag scrappa idag. Jag ahr t.o.m. plockat fram den röda väskan och ställt den vid bordet. Längre än så kom jag dock inte innan inspirationen rann av mig. En annan dag, kanske.

Trötta gänget

J1 tog på sin pyjamas halv fyra och somnade i vår säng klockan fyra medan jag bytte blöja på J2 som just vaknat. Ena stunden hoppade hon i sängen, nästa stund låg hon och sov. Nu vet jag inte hur jag ska få upp henne, det kommer inte gå utan att det är grinigt resten av kvällen, men jag kan väl inte låta henne sova heller, då kommer hon antingen vara uppe halva natten eller vakna aptidigt i morgon. Och i ärlighetens namn tycker jag redan att J2 lockar upp oss way för tidigt - vem vill liksom stiga upp tio i sex?!

Funderar på att baka scones och dricka te, det hade varit ganska smarrigt faktiskt.

Ytligt chit-chat

Jag har klippt mig! Äntligen är vintermössan av och vårfrillan på! Jag skulle dessutom färga håret (själv) nu på eftermiddan men P glömde köpa färg åt mig så det får vänta till i morgon. Jag är nöjd, faktiskt, även om jag inledningsvis var lite tveksam. Jag har ju själv bestämt hur jag ska se ut så det går ju inte att skylla på någon och faktiskt tror jag att jag har bestämt alldeles ypperligt. Jag är så trött på att vara en fet, sliten tvåbarnsmorsa så jag ska försöka hotta upp det som upphottas kan, vilket är extremt lite just nu då... En sak som man KAN påverka är ju hur man ser ut i fejan. Ja, att mitt ena öga hänger och aldrig kommer bli sig likt igen, det är inget jag kan påverka (och den 3 juni ska jag på sån där hjärnröntgen för att se så att det inte är nåt allvarligare fel *hrm* men läkaren jag träffade sist sa att det till 90% bara blir så utan anledning). Så jag har dagen till ära NOPPAT ÖGONBRYNEN. Aaaaaaj! Jag kan inte komma ihåg när jag senaste pincettade bort ögonbryn, men det måste vara bra länge sen. Nu ser jag något förvånad ut *hehe* men det är okej, man ser mina ögon och jag ser iaf inte så jättetrött ut. Eller, det gör jag nog, men jag känner mig piggare. Om det sen beror på att jag smärtsamt plockat bort sammanlagt ett helt extra ögonbryn... Fast i ärlighetens namn gjorde det bara ont i början, nu skulle jag lätt kunna plocka bort resten för jag har ingen känsel kvar. I vilket fall som helst känns det skönt att en sån liten gratis sak faktiskt kan pigga upp tillvaron. I fortsättningen lovar jag att hålla efter dem och aldrig odla buskage igen.

tisdag 12 maj 2009

God natt, Isolde.

Vi åkte in till vetrinären och hon sa att det förmodligen rörde sig om små blodproppar i benet, till följd av hjärtproblem. Vad vi då kunde göra var röntgen, men för att röntga skulle Isolde sövas och förmodligen skulle hjärtat inte klara det. Skulle allt gå bra skulle hon sen få äta tabletter en lång tid framöver. Så nej, jag var inställd på det här redan innan, vilket inte gör det mindre jobbigt eller svårt. Men det blev ett värdigt slut på ett faktiskt långt liv. Och ett för det mesta bra liv dessutom. 11 år. Det är mer än en tredjedel av mitt liv. Det är hela mitt vuxna liv till och med. För Isolde flyttade hem till mig ett par veckor innan jag flyttade hemifrån och sen har hon hängt med på det mesta. Och även om den sista tiden inte alls har varit skoj för henne, med två barn och en matte och husse som inte har haft tid eller ork över, så hoppas jag att hon sitter i sin katthimmel och tycker att det nog inte var så dumt att bo hos oss, trots allt.

*snörvel*

Isolde

Isolde mår inte bra. P frågade för en knapp timme sen varför hon haltar. Nu kan hon knappt gå för bakbenen hänger inte med. Tjock har hon alltid varit men nu är hela kroppen uppsvullen. Att hon har sovit mycket mer än vanligt de senaste dagarna sa jag till P redan häromdan. Vi har tid hos vetrinären kvart i sex men jag undrar.. hon är trots allt 11 år (nästan på dagen).

Projekt overload

Jag har så många projekt i min skalle, saker jag vill göra men som jag inte tar mig tid till. T.ex. vill jag scrappa. Hur svårt ska det vara att ta fram sakerna och bara sätta igång? Väldigt, tydligen. Och jag som hade som mål att göra två layouter i veckan för att komma någonstans. Ptja, jag får väl ta semester från familjen vecka 51 och göra 100 stycken för att komma ifatt...
Sen vill jag göra en fotobok från semestern också. Men jag orkar liksom inte kicka igång riktigt, det känns som att jag kanske måste redigera mina bilder först och genast är vi uppe i ett jätteprojekt. Bara att välja rätt bilder från de ~650 som vi tog är ju ett jätteprojekt i sig. Pust.
Sen hade jag tänkt fotografera också. Men inte ens det orkar jag ta mig för, och hur svårt är DET egentligen..?! Bara att plocka fram kameran och sätta igång ju. Men nej.
Och utöver det som ändå är lite roligt men oövervinnligt, så är det småsaker som disk, tvätt och dammsugning som måste göras. Fast helst vill jag bara gå och sova.
För i helvete, kan inte någon sparka mig i röven, nu har jag ju t.o.m. gjort en 2do-lista i min blogg (!) vilket bara har snott tid från allt det jag borde göra. Och ja just det, jag vill ju skriva i min blogg också, om saker som betyder nåt, men det orkar jag inte så det blir bara en massa gnäll.

Men jag gnäller iaf inte om att jag har ont i halsen eller att ögoninflammationen inte gett med sig helt än............. *moahaha*

måndag 11 maj 2009

Skolk

Efter en lååång natt med mindre sömn än behövligt hade jag som föresats att gå på babysången idag. Men nej, jag skolkade, tredje veckan i rad och var hemma med J2 och sov en timme istället. Det känns tråkigt för det är väldigt trevligt på sången, men samtidigt så måste man prioritera och jag vet att när jag är trött och grinig så går det ut över J1 (om inte P är hemma förstås) och det är minst sagt orättvist. Det var rätt jäkla skönt att få sova också....

Fotona kom idag från fotograferingen på öppna förskolan. Ojojoj vilka vackra barn jag har! Förstår då rakt inte var de har fått fin-generna från, men fina är dom!

Nu ska jag ta en kopp kaffe. Det är jag värd.

lördag 9 maj 2009

Leva loppan

Jahopp, dagen blev ju inte alls så tokig! P menar att om vi bara går in för att det kommer bli en jävligt jobbig dag så blir det mycket trevligare än om vi trot att vi ska ha trevligt. Jag förstår resonemanget, det är ungefär sm när jag träffar nya människor; utgå från att alla är idioter så blir du glatt överraskad när det visar sig att de flesta faktiskt är trevliga. Meeeen, det är rätt tradigt att gå omkring och tro att allat ska skita sig vilken sekund som helst, så jag tänker fortsätta se fram emot trevliga dagar.
Men iaf, dagen blev jättebra! Inga vilda treåringsutbrott och ingen åksjuk J2 som skrek hela tiden. Okej, inga UE-fynd heller, men vi hann med alla tre loppisarna (Sösdala, Hörby, Häglinge), jag köpte en sak på varje ställe, och dessutom hade vi en mysig picknick i det gröna. I en hästhage. Fast hästarna var nån annanstans.

Allt jag köpte var till Jolins rum och visst, det var lite väl rosa, men t.ex. den här lådbyrågrejen här under, den var värd 50 spänn och då får jag dessutom i framtiden användning för min fina 30-årspresent som T gav mig, nämligen en sliiipmaskin! ("vaffan ska du med en slipmaskin till" sa P, "Slipa!" svarade jag) Så kan jag slipa av färgen och piffa till den lite sen, åh vad skoj! Men jag får nästan vara hemma hos någon med trädgård, annars blir det en massa slipdust här hemma.


I morgon kommer päronen, då är det stor loppis i Hässlehåla och då ska vi dit allihop. Nu hoppas jag på lite UE-fynd, det hade varit skoj, men inget jag räknar med då jag kan för lite om UE för att känna igen nåt på håll. Jag har visst blivit en loppis-tok och säsongen har bara börjat! Hoppas på större lägenhet innan sommaren är slut :-)

fredag 8 maj 2009

Lördag!

Jag är inte förvirrad (med tanke på rubriken) utan ser bara väldigt mycket fram emot morgondagen! Visserligen har P varit sur som ättika idag (han börjar bli förkyld och det vet man ju hur karlar blir när de är sjuka - att resten av familjen också är hängig.. ptja, not important), och förmodligen kommer det inte alls bli så rosenskimrande som jag föreställer mig, men jag ser ändå fram emot morgondagen. J1 och jag har bakat bullar idag som vi ska fika på i morgon - tänka sig, jag baka! - och det ska bli fint väder. Bakslag som förmodligen kommer inträffa är att vi ju åker med en 3,5-åring med ett sjuhelvetes humör, och trots att jag innerst inne vet att det kanske inte är en treårings favoritsysselsättning och att det kommer bli minst ett major utbrott, och trots att jag vet att J2 förmodligen kommer sitta i bilen och skrika hela vägen eftersom han verkar vara åksjuk eller nåt i den stilen, ja, trots den vetskapen kan jag ändå inte låta bli att se fram emot en dag med familjen, med picknick i solen och L-O-P-P-I-S-!-!-! Tre stycken har jag spanat in i de skånska markerna som vi ska rotera på och jag hoppas på att hitta nåt skoj så att mitt nyfunna intresse (att samla på skrot från Upsala-Ekeby) ska sätta fart och frodas. Jag kan inget om UE direkt, men det är himla kul ändå när man inser att de senaste sakerna som jag köpt in på loppis för att jag gillar hur de ser ut, faktiskt varit märkta med UE-stämpel. Det är intressant att ta reda på mer om dem som formgivit sakerna, och så är det förbannat skoj att äga nåt annat än saker från IKEA. Så jag säger bara: I LÖVE LOPPIS!!!!

torsdag 7 maj 2009

One for the road.

Tänkte gå och somna tidigt, men först one for the road.
Vilken fjortis kan motså denna herre, som visserligen bara är en pojke på bilden och som för evigt borde frusits ner och bevarats precis så? This one's for you, Cilla, för att du aldrig blir kär i kändisar, men för att inte heller du kunde motstå denna gosse.

*djupa suckar*


Varigt värre

Jaha, så fick man en förklaring i morse på varför man mådde lite kymigt igår. Eller, svaret kom ju i natt när jag skulle ge J2 mat och inte kunde öppna ögat. Tvätta-tvätta mitt i natten och likdant när man vaknade. Fast då satt J2's öga också ihop och genast hamnade jag i valet och kvalet: mitt öga först så jag kan se vad jag gör, eller hans öga så att vi slipper ett panikutbrott. J2 var dock vid gott mod så jag tog mitt eget först. Det har fortsatt rinna under dagen men jag hoppas så klart att det inte ska hålla i sig mer än över helgen... Annars måste jag säkert ha glasögon när jag ska på musikal och det vill jag inte!

onsdag 6 maj 2009

En sång, bara..



1989 tyckte jag det här var det bästa i hela den stora finalen, han var ju så stilig i sin blåa kostym... ehm. Låten håller dock än ;-) om inte annat håller frillorna - spana särskilt in keyboardisterna på runt 3 minuter.

Risigt och rosigt


Åh, idag känns det risigt. Täppt i näsan och ont i halsen och allmänt sunkigt.

Men så fick jag ett meddelande på facebook och det gjorde hela dagen, jag blir alldeles lycklig är jag tänker på det! En gammal elev hörde nämligen av sig och skrev hur mycket han uppskattade mig som lärare. Jag förstår inte alls vad det är jag har gjort, men det var nåt som hände i mitten av den enda terminen jag hade honom och kanske det har gjort skillnad för honom vad gäller skolan. Jag vet inte, men det är rätt jäkla skönt att höra att man kanske gör nåt bra när man harvar på i skolan. Jag som började tvivla på om jag skulle våga mig tillbaka till skolan igen eller om jag bara skulle "nöja" mig med jobb på ICA. Jag börjar känna mig sugen på att göa comeback faktiskt. Ska bara hitta ett jobb att comebacka på..

tisdag 5 maj 2009

Whaaaat?!!

Jag la precis upp mina fem celebrity crushes på facebook (ja, jag är en nörd - först gör jag en sån lista på FB, sen bloggar jag om det *hahaha* tönt) och jag glömde min största TV-seriecrush! Whaaaaat?!! Han kommer lätt på andra plats i min lista, nämligen Jason Dohring från Veronica Mars. En läckerbit som påminner lite om en ung Edward Norton (*dreggla*).. Jag får helt enkelt gottgöra mitt misstag genom att lägga in en bild på mannen i fråga..... ;-)


Gnöla sover *pust*

J1 frågade J2 om han kunde säga gnöla. Det kunde han så klart inte, men han kan däremot gnöla, det har han bevisat idag. Han har gnölat sen halv ett och inget man gör duger. Nu sover han tack och lov, och om två timmar ungefär ska vi till frissan med J1. Jag ska försöka få dem att klippa fram hennes korkskruvslockar som tyvärr blir allt sällsyntare ju längre håret blir. Ja, och så ska de trolla fram ett par ögon också..

Muzzakk



Innan jag träffade P visste jag vad jag gillade för slags musik. Det var Goo Goo Dolls, Sister Hazel, Lifehouse, Matchbox 20, Håkan Hellström, 80-tal givetvis (Ultravox, Spandau Ballet, Belinda Carlisle, Richard Marx, Madonna osv. osv.), Westlife, No Doubt, Smashing Pumpkins, Hootie & the Blowfish, Barenaked Ladies, Toad the Wet Sprocket... Men varje gång jag blivit tillsammans med någon så är det min musik som står tillbaka och hans som spelas, och nu har ju faktiskt jag och P varit tillsammans i 8 år (och gifta i 5!) och därmed är allt vad eget tycke när det kommer till musik borta. Jag har ingen aning om vad jag gillar..! Ja, nån låt här och nån låt där, men på det stora hela - ingen aning! Så ett av mina missions inom det närmsta är att komma på vad jag gillar för musik - och att spela egen musik! Därför har vi införskaffat en ytterst ful och 80-talig, rymdskeppsliknande CD-spelare till köket. För det är ju där jag sitter när jag surfar på min dator eller scrappar. Just nu vill jag iaf lyssna på Emilias låt från Melodifestivalen, den är skitbra! Och till mitt försvar så hade jag ingen aning om att det var en Melodifestivalslåt, eller att det var Emilia som sjöng, första gången jag hörde den.

måndag 4 maj 2009

Spelar roll


Johan Alexander är 15 år och bög, fast det är det bara han själv som vet. Han har precis kommit på hur det ligger till och oroar sig för vad familjen och vännerna kommer att säga om de får veta. Dessutom blir han kär...

Jag köpte boken på adlibris för 19 spänn för att jag tänkte researcha lite inför kommande jobb. Jag tänkte att om det visar sig vara en bra bok så skulle jag kunna köpa 20 ex själv utan att det faktiskt svider allt för mycket i plånboken, och på så sätt skulle jag ha en klassuppsättning och slippa försöka sno ihop böcker på olika bibliotek. Ja, för det är så, ska en hel klass läsa samma bok.... det finns liksom inte längre på kartan när skolor sparar, om man inte vill läsa typ Robinson Crusoe. Visst är jag svensklärare och borde värna om de gamla klassikerna, men vad är det som säger att inte en modernare bok skulle passa bättre för de flesta ungdomarna idag?

I vilket fall, Spelar roll av Hans Olsson är nog värd att spendera en peng på. Den var roligt skriven och jag är hyfast säker på att ungdomar skulle .. uppskatta den. Visst känner jag mig lite tveksam, men det är ju för att jag inte vet någonting om homosexuella. Fast vilka diskussioner vi skulle kunna få till! Och vilket viktigt ämne detta ändå är - att alla har vi samma tankar kring kärlek, förälskelser och problematiken kring vem vi är, oavsett vilket kön personen har som vi föredrar att pussa på.

Städpatrullen har gjort sitt


Vi hade pratat löst om att vi skulle rensa J1s rum på lite saker snart för att hon skulle kunna hålla ordning där själv. Vi hade också kommit fram till att en sån aktion inte skulle funka att genomföra då hon var hemma. Sagt och gjort, P lämnade J1 på dagis och sedan satte vi igång. En sopsäck med leksaker ner i källaren för att tas fram längre fram (omväxling förnöjer heter det ju) och sedan en ommöblering för att kunna ta in byrån vi haft i vardagsrummet. Eftersom J1 visat sig vara lite av en primadonna med tio klädbyen per dag har det drällt kläder överallt det senaste halvåret. Vad bättre då än att låta hennes kläder drälla i hennes rum, så slipper åtminstone vi se eländet större delen av dagen... Och, flyttar man på en sak så måste man flytta på annat, så nu är det omstuvat i vardagsrummet också. Vi har helt enkelt inte tillräckligt med förvaring för att få det att gå ihop sig men desto större anledning att börja åka runt på loppisar hela sommaren *hihi*

Na-na-na-na...



Jag är ingen hagga, men faktum är att den 19 månader långa semestern är över, "kvinnoproblemet" är tillbaka och det är förjävligt att man ska behöva stå ut i sådär 15-20 år till!

söndag 3 maj 2009

Ta-da!


Jag tänker falla för grupptrycket och skaffa mig en blogg. För länge sedan fixade jag en adress och ett sidhuvud och allt möjligt tjafs. Jag t.o.m. skrev fem inlägg som var långa som fan och hade innehåll av det djupare (?) slaget. Men sen undrade jag vem som skulle vilja läsa allt dravel, även om jag iofs skrev för mig själv. Så jag raderade skiten. Och sen sitter jag här i köket ett tag senare och gör om allt igen, fast enklare.. Jag är säkert urkass på det, men jag vill också vara med och leka!