söndag 20 mars 2011

Vem kan stoppa mig...

...när jag bara rullar fram... (Rullar fram med Fronda)


Jag trodde att det fanns många cyklar i Lund. Ojoj. Det finns sådär femtusen gånger fler cyklar i Amsterdam. I och för sig är kanske inte det konstigt eftersom det finns sådär åtta gånger fler människor där, men ändå. Man skulle åka en sväng till Peking också, för att kolla läget på cyklandet där.


Vi hade egentligen funderat på att låna Davids cykel, eller hyra två, men vi är pinsamt fega och även om det såg trevligt ut att susa fram med vinden i håret, vågade vi aldrig ta steget och verkligen göra det. Kanske var det för att jag höll på att bli påkörd på en liten enslig gata, eller också var det för att det var så enormt mycket att ha koll på med både spårvagnar och bilar. Kanske vågar vi nästa gång, om vi inte ska ha med oss ungarna.


I och för sig skulle vi klara oss med en cykel på tre, om vi fixade en sån som den röda här ovanför. Får man ens sitta så där i Sverige, undrar vi? Det hade inte varit helt tokigt att kunna lasta på mer än ett barn på cykeln i alla fall, men vi hade nog i så fall låtit dem ha hjälmar på sig. Det verkar det dock inte vara lag på i Amsterdam.



3 kommentarer:

  1. O, det e ju så kul att fota cyklar! Den där första bilden är helt otroligt underbar! Snyggt fångat :D (o, kan härmed bekräfta att Beijing är absolut en stad full med cyklar; de t.o.m. har stora bemannade parkeringsplatser för dem!...funderade alltid hur de kunde identifiera vilken cykel var just deras, då de alla såg lika gamla, ofärgade, o rostiga ut! ;D)

    SvaraRadera
  2. Verkar vara ett så spännande land att vara i. Har läst att det är ett land där cykelsemestrar är lätt och trevligt. Undrar om det är så?

    Må så gott. // Kram Lissen

    SvaraRadera
  3. Så många häftiga bilder! Verkar som ni haft en jättehärlig resa!

    SvaraRadera