fredag 12 november 2010

Nähä, varför inte det då?

Jag vill köpa en kanin till ungarna i julklapp, men det tycker P är "menlöst". Han tycker att vi lika gärna kan ha en katt istället, men faktiskt tycker ju inte JAG att katt och kanin är samma djur. Katter hårar ner så jäkla mycket, och jag vill faktiskt inte ha katt igen. Men en kanin, det vill jag ha, så då tycker jag att ungarna kan få det ;-)

6 kommentarer:

  1. Hårar inte kaniner ner? Iofs föredrar jag katter alla dagar i veckan men de är ju onekligen olika djur :)

    SvaraRadera
  2. Jooo, men kaniner hårar bara ner i buren, katter hårar överallt! :-)

    SvaraRadera
  3. Är det kul att vara ett djur i bur då? ;)

    SvaraRadera
  4. Måste säga jag håller med Alltid Rött...kaniner kan nog vara söta o vältränade tillräckligt att de kan vara 'lösa' inomhus o i så fall kan jag (nästan) förstå man skulle vilja ha en...men att skaffa ett husdjur av den storleken för att ha den i bur låter ganska fel. Dessutom skiter de grymt o buren måste städas konstant... Skulle själv aldrig ha valt kaniner, trots att vi har 2 st ;). Den 'lyckan' kom sig hit från fammo o faffa som tyckte 2 kaniner i en bur skulle vara kul för en ett-åring att se på. Suck...så nu tvingas jag sköta dem ovilligt men jag försöker de dem ett så bra liv som möjligt iaf.

    SvaraRadera
  5. De kaninerna Tezzie hade farmorn och farfarn fått tillbaka :)

    SvaraRadera
  6. Näää, men vad NI gaddar ihop er då! Klart det är kul att vara ett djur i bur! (okej, jag har också tänkt tanken att det kanske inte är helkul). Jag hade faktiskt en kanin som bodde i köket, och som gick lös. Han (fast det var en hon) hade vant sig vid att inte gå utanför trösklarna i köket, men sprang alltid lös annars. Och var lite dresserad på så sätt att han (hon) kom till kylskåpet när man öppnade, för att tigga mat. Jag har också tänkt tanken att elva år är ganska lång tid. Det var så gammal den lilla kaninen blev... men jag vill verkligen inte ha en katt, inte heller en hund, och hamstrar, där pratar vi menlösa djur... En kanin är ändå söt, gosig, lite småroliga att bygga hinder av lego åt och hoppa lite med... kan ju tänkas att om man FICK en kanin som man inte ville ha, då skulle det nog vara lite jobbigt... Men om man skaffade en till sina barn för att man själv ville ha en.... ;-) Fast vad ska vi göra med alla datorsladdar som ligger här och skräpar. Livsfarligt ju.

    Nåja, vi ska inte fire jul förrän till nyår, så jag har tid att fundera på saken :-)

    SvaraRadera