söndag 21 juni 2009

Glad midsommar (lite sent)

Som brukligt på midsommarafton missade vi stången och dansen. I år var vi verkligen nära att vara traditionella, faktum var att vi just hade hoppat av bussen för att gå till Kulturen då himlen öppnade sig. Vi tog skydd under en markis utanför en butik som retligt nog hade vädersensor eller nåt på, markisen drogs undan men som tur var kunde vi stå och trycka utanför dörren tills det värsta ovädret dragit förbi. Sen åkte vi hem till mor och far igen och lagom där var det strålande sol. Äh. Några timmar senare när vi grillat och ätit och hade börjat duka undan där ute började det regna igen. Så även om vi missade stången i år igen så höll åtminstone vädret på traditionerna...

Idag har vi städat bilen inför semestern. Jag misstänker att vi kommer städa lägenheten också inom kort, vilket är superskönt. Jag kommer ihåg känslan när vi kom hem från Gran Canaria och allt var alldeles rent... Det kändes liksom så lätt i hjärtat, istället för som igår när vi kom hem från mor och far och allt var precis som när vi lämnade det i fredags. Det var som en tyngd över bröstkorgen. Alla måsten. Måste städa och diska och tvätta och............. Uääää! Ibland vill jag vara som J1, ber man henne plocka undan sina saker säger hon bara nej och fortsätter titta på TV:n. Provocerad som man blir frågar man lite upprört vem som ska göra det då och får svaret "Det kan du göra, mamma." Ehhh, right.

Semestern ja. Vi skulle till Norrtälje var det tänkt men pga ändrade planer (kedjereaktion - när en ändrar sina planer så får alla ändra) så får vi vara i Västerås. Det får helt enkelt bli så eftersom vi inte riktigt har råd att göra något annat. Vi är dock (ännu så länge) vid gott mod och planerar in diverse små dagsutflykter. Stockholm är ju inte långt bort, och vi funderar på att ta oss en sväng till Mora också för att hälsa på trollen på Tomteland. Det var ju en hit förra året och dessutom skickade J1 sin napp dit i oktober så vi måste ju kolla om de hängt upp den ;-)

3 kommentarer:

  1. hej!!!
    skulle ni inte till norrköping o kolmården???
    trist när det inte blir som man planerar..:(
    hoppas ni får en bra semester ändå.....
    kramiz

    SvaraRadera
  2. Hallå! Jodå, vi ska dit onsdag/torsdag, men sen ska vi vidare till västerås och stanna där 1,5 vecka tror jag det blir. Det blir nog bra :-)
    *kram*

    SvaraRadera
  3. så trist för oss alla att vi inte kunde göra som vi planerat.. :( vi tänkte att vi kanske skulle åka med er på kapellskärsbåten i alla fall.. :D kram

    SvaraRadera