söndag 30 augusti 2009

PMS, I'm dynamite....


Bara för att man vet varför man är arg (även om det är en helt ologiskt anledning) betyder inte det att det är lättare att lägga band på sig. Jag är jävligt förbannad just nu. Av setioåttatusen olika anledningar som alla bottnar i att kroppen funkar som den ska. Hur sjukt är inte det på en skala egentligen?

lördag 29 augusti 2009

Ficktjuvsattack


Jag blev just vittne till tre ficktjuvar in action. Jävligt fula.

Nattvakt av Kit Whitfield

Igår läste jag ut Nattvakt, en bok som jag hittade på adlibris reaavdelning. Den ska tydligen bli film - "kommer att bli storfilm i regi av Narnia-regissören Andrew Adamson" - och då är det alltid trevligt att ha läst boken först kan jag tycka.

Handlingen då? Världen är full av varulvar, människorna är i minoritet och lever farligt under månnätterna. Lolas vänner blir mördade och hon börjar nysta i det hela.

Faktiskt tycker jag att boken inte är mer än okej. Ja, jag gillar ju att läsa så det var svårt att slita sig, man vill veta hur det ska gå. Fast det är ju inte precis några överraskningar. Själva tanken är intressant; att människan är den svagare, den som inte har makten i världen, men som sagt, ändå är inte handligen så originell. Omslaget är snyggt i alla fall (vilket var anledningen till att jag valde boken).

torsdag 27 augusti 2009

Nääää

Det var inte riktigt så illa som det såg ut på bilden i tidigare inlägg. Eleverna hade rast när den togs, men visst, vi hade ett grannt manfall på över 50% vilket lämnade en behändig liten grupp i vårt våld. Och vad gjorde vi med dessa stackare? Jo, vi spelade Yatzy! (och innan någon säger nåt om det så kan jag ju påminna om att man måste räkna när man spelar) (sen att det mest var jag som räknade, det är en annan femma ;-))

Tänk att det redan är torsdag! Jag fattar inte att veckan har gått så snabbt! Och sen kommer man hem, P har tagit barnen till farbror T, och det är fint här hemma! Undanplockat, diskat, dammsugit... Jag har det jäkligt bra, får jag säga! Jag vet inte riktigt vad jag ska ta mig för... Gött mos!

Eko, eko.


Tomt. Skolkare. Segt!

Vilket väder


Det hade varit perfekt att fotografera här vid stationen idag. Himlen är svart åt ena hållet men solen ligger på från det andra så ljuset är perfekt. Men jag orkar inte släpa på kameran, orkar knappt lyfta fötterna. Det beror inte på att jag är trött egentligen, utan på att kroppen är sliten efter trapp-promenaderna på morgnarna, de tar musten ur en otränad tjockis som mig..

onsdag 26 augusti 2009

Ey, len! Fett med floss fan!

Alltså. Nog för att jag har fått höra att jag inte pratar riktig skånska. Jag har liksom anammat P's västmanländska satsmelodi. Men det är ju fånigt att bara ha jobbat med eleverna i en vecka och redan ha börjat bryta... Palla!

Annars är det rent och fint här hemma. Inte tack vare mig, nej för jag är ju inte hemma och jag är typ megatrött när jag kommer hem, även om det är i rimlig tid som idag (halv fem). P är så duktig som håller efter allt.

Nu måste jag surfa rätt på lite grejer till morgondagen.

Palla!

Ett välpumpat däck


..kan göra stor skillnad! Det tog bara fem minuter att cykla, för det första, och för det andra behövde jag inte trampa i nedförsbackarna. Lite bra!

tisdag 25 augusti 2009

Home again


För första gången en vardag kommer jag hem före fem. Tror jag. Jag slutar nu iaf, efter en bra dag i skolan där vi fått lite gjort och där jag fått lite bättre grepp om de elever vi har. Skönt. Men skönare att få träffa mina fina barn mer än en kvart innan de ska sova.

Åh, lite glädje!


En av mina elever från min senaste klass jagade just rätt på mig när jag steg av tåget. Vilket kärt återseende! Vi hann inte riktigt säga hejdå när vi sist sågs på niornas baluns i maj, men nu lär vi träffas varje dag på morgonen och det känns verkligen kul! Trevligare och intelligentare tjej får man leta efter, det kommer bli nåt stort av henne, no doubt.

söndag 23 augusti 2009

Two sides of the story

Jag älskade honom av Anna Gavalda

En liten kortis om hur vänskap och förståelse växer fram mellan två människor på varsin sida om otrohet. Hon har just lämnats av hans son. Han har själv upplevt hur kärlen slunkit honom ur händerna. På det hela taget en fin liten bok, som jag väl får erkänna inte sätter några djupare spår. Men eftersom jag gillade Gavaldas debut (som tydligen inte är debut i kronologisk mening, dock vad gäller utgivning) Tillsammans är man mindre ensam (och rekommenderar den!) så har jag köpt på mig fler av hennes böcker. Och jag kommer läsa varenda en och förmodligen tycka om dem. Den här var lagom att läsa på tåget fram och tillbaka till jobbet en dag.

Djurparken


Idag tog vi vårt pick och pack och gav oss iväg till djurparken. P tvingade familjen att städa som tokar igår så man gör bäst i att hålla sig hemifrån så att det inte blir skitigt igen.. Och det är ganska gratis att vara här, och gratis är som bekant gott.

fredag 21 augusti 2009

Ta't piano!

Jaha, nu tycker P att jag varit knäpp. Men när vi var iväg och kollade lite på lägenheten som vi ska flytta till så sa hon som bor där nu att hon ska flytta till mindre och därför inte kan ta med sig pianot... Så om vi ville ha det så fick vi det. Och det ville vi, så klart, tyckte jag. P tyckte att det var knäppt antagligen, för han undrar vad vi ska med ett piano till, men jag tycker att om man har 135 kvm och nästan inga möbler... tja, då kan man allt ha ett piano! Vilken grej om ungarna vill lära sig spela - då har vi ju ett som bara står och väntar på att få användas!

Vi har valt nya tapeter idag också. Alla rum ska tapetseras om. Egentligen skulle matrummet också göras om men det hade hon som bor där nu nyss fixat så det fick vara som det är. Det är i alla fall vitt eller ljust grått där inne, helt okej alltså. Annars blev det typ vitt överallt. Ja, visst, jag gillar vita trenden men mest handlar det om att den enda lägenheten som jag bott i en längre tid utan att tröttna är den vi bor i nu. Och här är alla väggar vita eller näst intill. Det är lättare att ändra textilier och därför tänker vi gå på rena ytor. Utom på lilla toaletten som får döpas till lila toaletten eftersom vi valde ljus lila/rosa/grått. Och köket som går i ljusaste gult. Jag är annars inget fan av gul, men i ett kök kan det vara fräscht.

Vi har också valt nya golv i hallen och köket men där var det pest eller kolera som gällde, så det finns inte mycket att säga om det. Jag hoppas att det blir bra ändå. Och diskmaskin sa vi till att få inkopplat med. Ja, det ska bli himla snajsigt, tror jag!

Kick off your shoes

*PUST*

Jag vet att när det här året är slut kommer jag vara ytterst tacksam för alla trappor i den branta backen som leder till mitt jobb. Men som läget är nu; otränad till max och noll kondis, känns det mest som en plåga. Jag tänkte fel i morse och tog på mig tröjan som jag vill ha när jag träffar eleverna. Sen la jag en annan tröja i väskan för att kunna byta när jag ska hem. Givetvis borde jag gjort tvärtom för den jag hade på mig är genomsvettig. Och inga passande skor har jag att springa runt i när det är så varmt, så nu har jag tagit av mig dojjorna för att inte fortsätta svettas när jag sitter och knappar.... Najs.

torsdag 20 augusti 2009

Magistern av Frank McCourt

Jag har läst ut en bok idag som jag nog nämnde innan.. Vi var på ett atikvariat och shoppade lite i början av sommaren (eller om det var i mitten, kanske) och då snodde jag (betalade jag, givetvis) åt mig den här boken eftersom den hade så snygg framsida.

Insidan visade sig vara bra, eller mer än bra. Jag är ofta dålig på att motivera varför jag tycker på ett eller annat sätt, men i detta fall kan jag säga att jag gillade boken för att den var intressant. Intressant för att även om den börjar i USA på 50-talet med Frank McCourt som nyutexad lärare som känner sig som en bluff bland eleverna, så känns det som att han prickat in exakt hur det känns att stå där framme för första gången och blicka ut över en klass. Duger jag? Gillar dom mig? Kan jag lära dem nåt? Kommer någon berätta hemma hur totalt värdelös min lektion var och vilken bluff jag är? Får jag sparken då?

McCourt visade sig vara en riktigt bra lärare och han skriver underhållande om möten med andra lärare, elever och vardagen. Hoppsan. Det låter lite torrt, lite som något för en lärare. Men jag tycker nog att det är en bok för alla som tycker om välskrivna böcker som handlar om vardag och små ting.

Avslutar dagen med ett citat:
(mannen på bilden är då Frank McCourt)

Vettigt, oavsett vad du vill göra med ditt liv..

Tyst som en dammråtta

Idag har jag inte sagt många ord när det var dags att träffa eleverna. Tradigt. Jag ville ju liksom bryta det mönster som alltid uppstår när jag träffar nytt folk, nämligen att jag är tyst och observerar. Samtidigt sa kollega D inte heller många ord utan S höll i allt. Jag tror att hon vill ha det så. Skulle man själv yttra sig "utan tillåtelse" skulle man nog bli rättad. Näe, så kanske det inte är egentligen. Men det är så det känns. Och det är väl där problemet ligger; jag tar inte för mig tillräckligt. Jag borde göra det för att inte hamna i underläge på något sätt, man måste liksom visa att man är någon. Och sen samtidigt är det inte under den allmänna informationen man ska "glänsa", min tid kommer nog. Ehm. Kanske inte för att glänsa, men jag tror åtminstone att jag kan göra nytta här.
Hoppas det.

Äntligen torsdag!

Äntligen kommer eleverna! Jag kommer säkert bittert ångra dessa ord, särskilt om jag blir nerslagen eller knivskuren av någon ond elev som inte vill göra engelska glosor (skojar!) men just nu känns det underbart. Okej, underbart är ett starkt ord i sammanhanget, men det känns gött i alla fall.

Jag tog med kameran idag för att fotografera lite. Jag har ju tid med sånt på morgonen eftersom jag är framme redan halv åtta och det tar max tio minuter att gå till skolan. Men jag är inte precis jättenöjd med bilderna jag tog, det är svårt när det är sol och skugga i samma bild och jag har inte riktigt koll på hur jag ska exponera det så att det blir bra (jag har läst att det faktiskt inte går, men samtidigt har jag sett bilder som är fina ändå, så på nåt sätt ska man väl klara det, nån gång när man övat sig). Just nu känner jag att klotter kan vara ett tema. Det har jag hittat rätt mycket av på vägen, nämligen, och det kan faktiskt vara rätt intressant. Ja, jag tror jag ska göra det min uppgift att dokumentera klotter ett tag.

onsdag 19 augusti 2009

Vilket djävla påfund


Det borde vara rulltrappa! Fast nu går jag bara nerför idag på jag kan väl stå ut...

Vad jag lärt mig


Jag anser att man lär sig nåt nytt varje dag. Att det sedan kan ta ett par dagar innan man förstår vad det var man lärde sig är ju en annan femma. Jag har lärt mig att om jag vill få något gjort så får jag göra det själv, men att vad jag än gör så kommer det granskas och ändras, för att göra någonting rätt från början, det går ju bara inte för sig, för att citera Pruskiluskan.

tisdag 18 augusti 2009

På väg hem


Äntligen, det har varit en lång dag med göromål, möten och föreläsning. Och mitt i allt slutade min höft att fungera som den ska vilket medförde promenadsvårigheter. Jag blev nervös att jag skulle missa ett tåg och behöva vänta en timme men som tur var har jag en schysst kollega som inte sa nej när jag frågade om skjuts till knudan. I morgon är det ämneskonferans på morgonen och sen hoppas jag på lite aktivitet resten av dagen. Skrattretande nog sa min ena kollega att hon avskyr ineffektivitet, haha, säger jag och nickar instämmande. Mer säger jag inte. Nu ska jag läsa vidare i en väldigt träffande bok. Mer om den en annan dag.

Wow


Jag gör något, alltså är jag.

Själv här

Ojoj, tidspolisen är i otid, klockan är över åtta och jag är själv på arbetsplatsen. Gör mig inget iofs, men kommer dom så stänger jag ner illa kvickt ;-) Ögontjänare där..

Glömde faktiskt kameran idag. Irriterande. Glömde även borsta tänderna. Hallå? Jag vet att det var nåt mer jag glömde, men jag har glömt vad det var.

Idag ska vi iaf på föreläsning efter lunch och före lunch blir det ett möte. Vad jag ska göra fram till 11 är dock lite osäkert. Jaja, jag får betalt iaf, jag kan ju surfa rätt på snygga tapeter om inte annat ;-)

måndag 17 augusti 2009

Inte klaga nu.

Jag borde verkligen inte klaga på mitt jobb. En del skulle säga att jag glider just nu och det är nog väldigt sant. Men det är inget KUL att glida! Jag har inget att göra och en av mina två kollegor sitter nästan och kollar klockan för att man inte ska gå en minut för tidigt. Det är sååååå trååååkigt att inte ha något att göra, jag menar, jag jobbade faktiskt halvt aktivt i två timmar, resten av tiden har gåt till... tja.
Blä.

Men. TJOHOOOOO!!!! för lägenheten! Det tråkiga (inte klaga nu!) är att jag ju inte kan prata med någon på jobbet om det för jag känner dem inte. Och de bryr sig inte om min nya lya, liksom. Men skit i det en stund nu.. TJOHOOOOOO!!!!! (nu får alla väluppfostrade svensklärarkollegor blunda) Så JÄVLA gött! (och nu får engelsklärarkollegorna blunda lite dom med) Så FUCKING GREAT!! (så nu kan man titta igen) Äntligen ett sista stopp på ett bra tag, nu O-R-K-A-R jag inte flytta mer utan detta får bli sista stoppet på ett tag. NU är det legalt at börja inreda i huvudet. Fäntästic!

Jag glömde ett..


..YIHAAA!!! Vi fick femman och ska flytta till 135 kvm om 1,5 månad!! Det känns SÅ lyxigt och bra!! Nu kan släkten hälsa på utan problem och barnen ska få egna rum (eller dela, vi får se), men hela grejen är att vi kommer ha PLATS! Ah! *happy*

Tidsfördriv


Jag får panik när jag måste sitta av tid bara för sittandet-av-tidens skull. Man blir ju inte precis piggare, snarare tröttare. Suck.

Jag borde


..inte vara så lat utan ta med mig kameran imorgon. Helsingborg är vackert på morgonen, och det är sjukt att jag varje dag hittills har tänkt att jag borde fotografera.. Och sen gör jag inte det. Skärpning!

I tid


När köksklockan visar 6.10 visar micron 6.13, min mobil 6.17, klockan på den vanliga telefonen 6.15 och datorn 6.19... Ja då blir man rätt stressad. Jag lyckades ta mig till stationen på sex minuter men min föresats att inte svettas idag känns rätt förstörd. Note to self: pumpa däcken!

söndag 16 augusti 2009

Om 12 timmar...

...har jag sovit i varje fall åtta timmar, för jag ska gå och lägga mig om inte alls mång timmar.
...är jag tillbaka i skolan och har faktiskt något att göra! (numrera böcker, fixa ihop ett lättläst infoblad, ordna med grejer till fredag)
...kan vi få veta om vi ska flytta till Lund i höst! Nervöst är bara förnamnet.

Mmm!


Loppisvinst typ 50 spänn. Men maten efter är ju bara... Mmm!

lördag 15 augusti 2009

Jag trodde jag sa ja till allt

Jag har läst så himla mycket olika böcker på senaste tiden så jag trodde att jag var knäpp som faktiskt gillade det mesta. Jag är inte så himla kritisk när det kommer till kritan, det mesta går liksom ner. Visst, dåligt översatta böcker kan irritera mig nåt enormt, men är bara handlingen okej så brukar även jag sluta störa mig på språket efter två-trehundra sidor. Och okej, är det en dåligt skriven svensk deckare blir jag fruktansvärt frustrerad men jag överlever om bara handlingen går frammåt. Sen att jag har svårt för fula omslag, det är ingen hemlighet, men då brukar jag å andra sidan inte ens komma till den punkten då jag börjar läsa boken. I sommar har jag till exempel läst Bergdorfblondiner av Plum Sykes, som ingick i kurslitteraturen till chick lit-kursen. Den har en snygg rosa/vit framsida så det var helt okej att börja läsa. Språket var väl inte strålande översatt men det gick ändå. De första 150 sidorna svor jag som en bortsbindare för att det var så dålig handling, men sen kom jag liksom in i det där snacket och när den var slut var jag ändå ganska nöjd.

MEN.
Nu har jag läst den sämsta boken på såååå jäääävla länge! Dåligt översatt, dålig handling och ful framsida. Jag hatar Marian Keyes! Jag tror det är tredje boken av henne som jag läst i mitt liv och jag fattar inte att folk kan tycka att hon är bra?! En massa skit är det! Man ska inte veta hur en 500 sidor lång bok slutar efter att ha läst tre sidor. Kom igen, LITE mer finess tack? Jag blir så jävla lack på huvudpersonen som är ett riktigt våp till att låta sig utnyttjas. Finns det verkligen tjejer som är på det sättet? (svaret är givetvis ja, men kom igen brudar, skaffa lite stolthet!) Blä! rent ut sagt.

Tack och lov var det inte helt slöseri med tid eftersom boken kommer vara ytterst användbar till min uppsats, vilket också var enda anledningen till att jag läste ut den. Uppsatsen som ska vara klar i morgon men som jag inte ens börjat skriva ordentligt än. Det gör dock inget för det finns ett andra datum för inlämning och ska jag vara klar....

Så stora

De tre dagar jag har jobbat har barnen växt och blivit jättestora. Jag känner knappt igen dem...

Mitt öga är fortfarande störigt. Tack och lov rinner det inte som igår, jag satt på möte och det såg ut som att jag grät, det bara rann och rann. Men istället för att rinna är det nu alldeles uppsvullet och varigt. Det är ju itne heller så kul, men kanske är det åtminstone på väg att bli bättre då?

Jag har huvudvärk också, i vanlig ordning. Det är inte så kul att känna sig helt vissen när man borde vara pigg och alert och på topp. Istället vill ajg bara slinka undan och gräva ner mig tills alla mina "åkommor" gått över.

I morgon ska vi åka till Lund och sälja grejer på loppis. Jag hoppas mest bli av med grejerna så att jag slipper ha det liggandes här hemma. Mest handlar det om barnkläder, nåt annat har jag inte direkt samlat ihop än, men jag tänkte ta en tur till källaren senare idag och kolla om jag kan skrapa ihop lite grejer. Det kan jag förmodligen.

fredag 14 augusti 2009

After lunch


Ja, jag vet. Men Mmm!!

Ögjävel


Mitt öga bara rinner och rinner. Idag tog jag glasögon istället för linser men inte fan hjälper det. Nu har det hållt på så här sen i söndags och det är irriterande! Jag får ringa vårdcentralen på måndag, så här kan man ju inte gå omkring..

Vad LKF sa


Jo, P ringde igår och talade om att LKF hade ringt hans chef på jobbet för att fråga om P's inkomst eftersom vi hade glömt att fylla i den. Nu hade vi inte alls glömt det, det vet jag med säkerhet eftersom jag dubbelkollade blanketterna många gånger innan vi lämnade dem, men hur som helst. P's chef tyckte att om jag ska ge er en massa uppgifter så får ni ge P en lägenhet och tjejen i andra änden tyckte att han ligger iaf bra till. Det var vad som sades, men vad det betyder vet nog bara LKF. Får vi en lägenhet eller ligger vi tvåa? (Jag tror vi får en) vilken lägenhet får vi i så fall? Tur att jag jobbar idag så jag inte hinner tanka så mycket på det.

torsdag 13 augusti 2009

Attack! skrek migränen

Jag tror att om jag blir för varm om fötterna så får jag huvudvärk. Det låter konstigt, men jag tror att det kan vara så på riktigt. Därför behöver jag fixa ett par skor som jag kan ha inomhus istället för att kuta runt i varma gympadojor.

Utanför Ramlösa stn idag fick jag världens migränattack. Jag trodde jag skulle spy innan tåget ens kommit till Åstrorp, men jag klarade mig. Ett par huvudvärkstabletter och en halvtimmes vila när jag kom hem gjode dock susen, för nu mår jag bättre igen. Nu väntar jag bara på man och barn som ska anlända vilken minut som helst.

Jag börjar få lite uppslag om vad det kan tänkas arbetas med under hösten. Men det känns fortfarande svårt att tänka att man ska få in 9 års skolgång på ett år. Fast å andra sidan säger de som vet att man inte får förvänta sig för mycket, att man måste lära sig sänka kraven och leva med att alla inte kommer klara sig. Deprimerande men tyvärr nog så sant.

LKF har hört av sig till P idag. Vi vet inte om det var goda nyheter. Måndag känns låååångt borta.

Segt


Jag kan tycka att jag är som mest effektiv när jag har mycket att göra. Idag känner jag mig ganska sysslolös, jag vet inte ens hur många elever som kommer nästa vecka och jag har ingen aning om vad de kan. Var ska jag börja?

Hakar på


Jag har inte fått nycklar till nåt än så jag hakar på de andra två. Så här långt har vi hunnit dricka kaffe...

onsdag 12 augusti 2009

Skit.


Först blir man stoppad av nån Greenpeacesnubbe och sen är kalendrarna slut och sen går bussen precis när jag kommer runt hörnet. Städer är inte bara av godo. Jäkla skit.

Första dagen


Så var första dagen avklarad. Jag tror att det kommer bli bra. Kollegorna verkar vara på samma våglängd, dvs de verkar vettiga ;) Nu bär det av hem till föräldrarna där barnen befinner sig, men först tänker jag slinka in i en bokhandel och köpa en kalender. Åter till verkligheten och den inrutade vardagen.

Lunchpause


Vi fick libanesiskt till lunch, gott som tusan! Annars är det rätt mycket som informeras, jag känner huvudvärken komma krypande och har följdaktligen kastat i mig några tabletter. Som vanligt på nytt jobb där alla känner varandra känner man sig lagom utanför. Lunchraster är inte mina favoriter...

Trafikerat


Haha! Jag måste skratta åt mig själv en stund. Jag blir nervös när jag ska gå över gatan bara för att det kommer mer än en bil. Ja, jag bor på landet!

Första jobbedan


Jag känner mig smått lycklig över det faktum att jag kan köpa en drickyoghurt sedan innan klockan halv åtta på morgonen! Jag är i en stad! Helt sjukt bra. Sen att jag börjar bli lite nervös inför själva jobbet, tja, det är sekundärt.

tisdag 11 augusti 2009

Sug, kiss och bajs

När det gäller att kissa i sängen... J1 har nog gjort det ett 20-tal gånger sedan hon slutade med nattblöja. Eftersom hon varit blöjfri i ungefär ett år så tycker jag att det verkligen knappt är värt att nämnas, särskilt som hon lägger sig så pass tidigt ändå. På senare tid handlar det ju också om att det varit så varmt ute och att hon druckit massor under dagen, så egentligen är det ett bra tecken; hon får i sig tillräckligt med vätska. Men hursomhelst. J1 har alltså varit helt blöjfri sedan hon var 2 år och 8 månader gammal. Dagblöjan slutade hon med när hon var 2 år och 4 månader. Det är tidigt och jag förväntar mig verkligen inte att vi ska ha samma flyt (haha) med J2. Nappfri har J1 varit sedan oktober förra året, dvs sedan hon var 2 år och 10 månader.

Nu till saken.

När vi var hemma hos en kompis häromdagen var en annan mamma där. Vi (eller dom, jag orkar inte diskutera sånt med dem eftersom det verkar soma tt de tycker att jag skryter..) pratade om att sluta med napp. Att vissa av barnen som blir 4 år i december just slutat med blöja dagtid.. well. Jag sticker ut hakan och säger att jag tycker att det i detta fallet inte beror på att barnet i fråga inte varit redo. Men det är inte blöjeriet jag egentligen tycker något om, utan napperiet.

Äh, hur ska jag formulera mina tankar klart och tydligt nudå utan att trampa folk på tårna?
Förra året var nappen den största källan till bråk i vår familj. Vi bestämde oss för att nu fick det vara nog tjatat om att vilja ha den alla möjliga tider på dygnet, och så skickade vi den till tomten. Det var inga som helst problem, jag tror att vi föräldrar var mer oroliga för hur det skulle gå, att det skulle vara ett större trauma än det var. Eftersom vår familj inte är den enda som vittnar om att det faktiskt inte är några problem för barnen, så förstår jag inte varför man låter barnen springa runt med napp i tid och otid när de börjar närma sig 4 års-strecket.

Kompis1 har fått sitt barn att sluta med napp, no problem. Och sen händer det nåt och genast lånar hon ut syskonets napp "för att barnet var så ledset". Kompis2 säger "Men varför är ni så hysteriska om att sluta med nappen? (riktat till mig eftersom J1 är den enda som är helt nappfri) Tandhygienisten säger att det inte är så farligt att de har napp tills de är typ 4".

Klart att det inte är farligt, men det ser illa ut! Tycker jag. Och jag vet att i vissa fall så beror det inte alls på barnet som känner sig otryggt, utan helt enkelt att det är föräldrarna som är lata. Ja, ni läste rätt, jag tycker att föräldrarna är lata! De vill helt enkelt inte ta den konflikten, de vill inte höra sina barn gnälla, så istället för att härda ut så ploppar de in en napp och *vips* så är det tyst och lugnt.

Blöja - okej, det kan vara nödvändigt (haha), napp - nope.

Howdy folks!

J1 sover fortfarande! J2 vaknade vid femsnåret som vanligt men jag lyckades få honom att somna om.. Fast då ropade J1 att hon hade kissat i sängen och så vaknade han igen. Hon somnade om, men som sagt, vi är vakna.

måndag 10 augusti 2009

Gräsand

Eller. Anka. Änka.

Jag sa visserligen till P att han inte skulle åka hem idag efter jobbet eftersom han ändå ska iväg igen tidigt i morgon. Men det är så trååååkigt utan honom! (det betyder dock inte att jag tycker att han ska komma hem, för det är väldigt onödigt att flänga runt en massa)

Om en liten stund ska han iväg till sunkområdet igen och titta på det andra lägenhetserbjudandet vi fick häromdagen. Det är en fyra på 104 kvm. Rätt jäkla stort det med, men jag vill sååååå gärna ha femman... Fast ändå. Vårt radhus var på 109 kvm så en lägenhet i nästan samma storlek... och den vi bor i nu är väl 72 kvm tror jag, så det är ju trots allt två plus: att vi får bo i stan och att lägenheten är större. Sen är läget på fyran inte alls lika bra som femman, men det är i alla fall inte jätteilla, så vi har i stort sett redan tackat ja till båda. Åh vad jag tjatar. Men jag har liksom redan börjat inreda femman i mina tankar och jag kan inte sluta, så jag kommer bli så besviken om vi får fyran istället.... Eller om vi inte får någon av dem!

Men va17!

Är det typiskt eller. Jag har haft samma (jäkla) servis från IKEA i 10 år för att "byta när jag slagit sönder den" och jag har bara lyckats slå sönder en enda mattallrik.
Förra året bestämde jag mig för att jag struntar i att slå sönder den innan jag skaffar en "ny", och inhandlade en Upsala-Ekeby på loppis. Inte komplett visserligen, men jag har rätt många ändå och fortsätter givetvis leta för att komplettera. Och vad händer? Jag har lyckats slå sönder två assietter på mindre än ett år.
Är det inte typiskt?
Hittar ni såna här (Anemone Ternell) när ni loppisar nån gång så köper jag gärna dem av er om ni är snälla nog att inhandla.. Visserligen har jag ganska många, men i den här takten kan det hända att jag behöver mer än en full servis om det ska hålla några år...

Äntligen!

Yes, det regnar! Äntligen!
Iofs behöver jag handla, men J2 sover ändå så just nu ska jag njuta av vädret och vika tvätt. Jag fick ju äntligen tummarna loss att ta in det som hängde på balkongen, så då kan jag lika gärna fortsätta med det i badrummet. Tvätt som torkat i vinden luktar så gott!

Go go go!

Heja Lazy Town!

Jaja, lite påverkad av J1's TV-tittande blir man ju. Det är roligt för hon gillar verkligen det programmet och dansar när de dansar osv. Men det roligaste är att J2 (som idag ställt sig upp alldeles själv för första gången!) också sitter och diggar järnet. Det ser rätt skoj ut, faktiskt. Han verkar vara rätt så musikalisk så jag tror att vi sätter honom på fame-skola när han fyller ett.. :-D

Idag ska jag minsann inte åka nånstans! Jag ska vara hemma och vika tvätt och tvätta lite till och .. ja, vara huslig, tror jag. Det har jag inte hunnit de senaste dagarna eftersom vi knappt varit hemma. Himla skönt att bara ta det lugnt ett par dagar innan det är dags att jobba.

2 dagar kvar!

söndag 9 augusti 2009

Svettiiiiiig!

Som sagt, P har jobbat (och därför också sovit borta) sen i fredags. Vilken tur att jag har min syster yster som bott här och hållt mig sällskap och barnen sysselsatta! Idag var det slut på den lyxen, hon droppades i Lund igen och jag är ensam tills i morgon kväll då P kommer hem en snabbis innan han återvänder till jobbet på tisdag. Jag räknar kallt med att inte hinna prata så mycket med honom förrän tisdagkväll. Det är väl okej, lika bra att vi inte sitter här hemma och stissar upp varandra angående den perfekta lägenheten som vi båda vill ha så det värker i kroppen ;-)

Shit vad svettigt det är! Vi kör KD/TD i bilen istället för AC, vilket inte är det bästa. Både J2 och jag verkar ha fått drag i ögat. Men det är väl inte precis läge för en lagning av AC nu när jag dels har feta tandläkarräkningen som väntar och ev en saftig hyreshöjning på G.. Det är ju snart höst ju, onödigt med luftkonditionering då.

"Shit" är f.ö. J1's nyaste ord i vokabuläret.. Hm. Var får hon allt ifrån? *tittar oskyldigt upp i taket*

Vi var på loppis idag igen. Jag såg MASSOR av fina saker som jag vill ha men - hör och häpna - jag köpte INGENTING! (bara en varmkorv till mig och J1) Och ändå kommer jag hem med "nya" saker.. Mormor var ju med ;-) J1 fick dessutom en gosehund av en kille modell 25, hur han kan gå med vinst vet jag inte riktigt. Den var dessutom sprillans ny, hans flickvän hade vunnit den på nåt lotteri eller så igår. (vad man sen ska med all gosedjur till vet jag inte, jag väntar på att hitta nåt barnhem som önskar sig sånt så jag kan skicka iväg dem)

Dags att börja preparera ungdjuren för sängarna. Värmen tar kål på fler än moí.

I WANT IT!

PLEASE!

Söndagmorgon

Gooooood morgon!
Idag ska vi kolla på en av lägenheterna som vi fått erbjudande om. Utan att ha sett den kan jag säga att jag VILL HA! Den har bra läge, dvs i utkanten av det sunkiga området, och dessutom är det en femma. En femma på 134,6 kvm! I WANT IT!

P jobbar sina sista dagar innan ledigheten, han jobbar fredag till onsdag non-stop. Och jag börjar själv på onsdag. Så nästa gång man får sova blir väl i helgen. Bara att vänja sig, antar jag. När jag nu börjar pendla måste jag ta tåget 6.40 och eftersom det tar 20 minuter att gå från vår lägenhet in till stationen så bör jag vara färdigsminkad kl 6. Matematikern säger att det då är 20 minuter som svävar i det blå, men allvarligt, man måste ha 20 minuter att spela på, det blir ju aldrig som man tänkt sig. Sovmorgon är det i alla fall inte tal om.

lördag 8 augusti 2009

Slitsowiit!

=skitsnyggt! Men i fortsättningen ska jag nog använda det nya ordet, det var mycket roligare.

Loppmarknad


Jag har sett alldeles för många inredningsprogram... Den här byrån ska bli vit. Slitsowiit!

fredag 7 augusti 2009

I kid you not


Bara 5 minuter efter mitt inlägg kom det två brev från LKF med olika erbjudanden, visserligen på områden jag inte ens visste att vi stog i kö på, P har ändrat till nåt av det sunkigaste i stan, men vad gör det om hundra år?!

*snörvel*

Jeanine vann. *snörvel*

Att det ska ta sån tid att få en lägenhet i Lund, jag tror jag blir TOKIG! Ringde och pratade med dem idag men 2 år i kö är ingen tid alls i dessa sammanhangen. Suck! Blir att skicka in en dagisansökan till J2 här i kommunen, sen får ungarna vara där hur länge som helst eftersom både jag och P har hyfsat lång pendlingstid till jobbet. Usch.

Rättelser

Här kommer några rättelser till gårdagens inlägg:

  1. Svartvinbärssaft och vodka - USCH! Jag hällde ut allt efter en sipp, vilket slöseri med saft!
  2. Stiga upp klockan 5 - nix, J2 sov till straxt före 6 och P har varit så bra i natt och bytt blöja och gett välling. Själv har jag inte sovit visserligen, men jag har haft grushögar i ögonen och helt enkelt inte orkat upp. Fy vad jag har sovit illa.
  3. Titta på SYTYCD när jag vaknade - nope, för det hade inte kommit nåt nytt avsnitt när jag kollade och sen kom J1 upp och nu är det Disney Playhouse-kanalen med Lazy Town för hela slanten. När blir det min tur framför TV:n?

torsdag 6 augusti 2009

Fjorton igen.

Jag skulle liksom surfa rätt på en snygg kille att lägga in en bild på här på bloggen, för att liva upp stämningen lite. Men va fan. jag kan kan inte komma på en enda snygg kille som jag vill ha en bild på här just nu. Jaaa, jag skulle kunna lägga in en bild på Leonardo DiCaprio som Romeo igen, men det var ju inte så länge sen han var med.... :-D Usch, jag är så fjortis.


Lite kärlek till er på kvällskvisten.

Gah!

Så resultatshowen visas ju ikväll i USA, vilket betyder att jag inte kan se vinnaren förrän i morgon. Jag hoppas på Jeanine... Hur som helst, det är P's tur att få sova länge i morgon och det är jag glad för, för då kan jag och J2 titta på finalen själva, och jag kan gråta en skvätt utan att behöva skämmas.

Klockan är inte så mycket! Jag har tid för uppsatsskrivande! Meeeeen............ Ja, kanske. Det är ju bara tio sidor.......... Eller......... Joo, nä, jo..

Semester-slut

Ikväll hade jag verkligen tänkt att jag skulle scrappa eller skriva uppsats, men efter en varm och trevlig dag hemma hos syrrans sambos mamma är jag helt slut. *pust* Dessutom är det final på SYTYCD, så återigen vinner TV:n över allt annat. Jag ska blanda mig en drink på vodka och svartvinbärssaft och sippa på lååååångsamt, långsamt i vår sunkiga soffa, och helt enkelt njuta av att jag fortfarande är ledig. Nedräkningen har börjat.

6 dagar kvar.

onsdag 5 augusti 2009

Vad blir det nu då?

Visserligen är det ingen som gissat på min kvällsaktivitet (och hur ska man hinna det när jag uppdaterar igen efter bara en timme eller så), men vad tror ni jag tänker göra ikväll?

Jag skulle kunna skriva en av uppsatserna, jag har verkligen nästan en hel uppsats i huvudet men jag har ingen ro att sätta mig ner och göra det, vilket ju är trist med deadline om 10 dagar.

En sak är säker och det är att jag inte orkar scrappa.

Kanske skulle jag läsa lite, men det alternativet gav jag aldrig mig själv så jag får nog ägna TV:n min uppmärksamhet...

Mot soffan!

Trött, hungrig och ... trött

I väntan på att barnen ska sova.. ja, så gör jag ingenting. Jag tänkte ju käka räkor när de lagt sig, och nåt annat har jag inte ätit sen jag åt en cupcake efter lunch. Genast mådde jag väldigt illa, och det har väl inte riktigt lagt sig än. Snacka om sockerkick! Och ingen verkar vara särskilt intresserad av att komma och äta upp våra kakor heller; just nu är det 25 stycken kvar. Usch. Men dom är ju fina att titta på i alla fall :-)

Kvällens aktiviteter består av antingen:

  • scrappa
  • skriva ett av arbetena till sommarkurserna
  • titta på ett antal avsnitt av ett inrednings-tävlingsprogram

Vad tror ni mest på?

Cupcake

Igår bakade vi hela familjen. Det var inte så idylliskt som det kan låta. Ungarna skrek, P tog över och jag fick inte göra nånting som jag hade tänkt. Men, när det var dags för dekoration så sov J2 och alla andra var på gott humör igen. Och resultatet kan man inte klaga på...

måndag 3 augusti 2009

Java


Energin börjar tryta. Visar sig att jag glömt dricka kaffe idag, så nu har jag snart dragit i mig två muggar, för att kompensera.

Jag borde hänga tvätt. Jag ska hänga tvätt. Jag ska bara...

Nyp mig i armen

Vi fick åka in till grannhålan för att kolla J1's näsa. Jag hade väl en misstanke om att det inte var någonting, men man kan aldrig vara säker. Eftersom J1 beskrev stenen i näsan som "liten" och måttade ca 5 cm i diameter, samt bestämt hävdade att det inte var hon utan "barnen" som kastat i den i näsan, kan man kanske förstå skepsisen hos doktorn också. Men hon tittade i alla fall i näsan och såg ingenting.. så vi ska avvakta. Förmodligen har J1 drömt och vissa drömmar är verkligen så levande så att det (framför allt för barn, men ibland för mig med ;-)) inte är lätt att veta vad som är sant eller inte.

Saften blev god!

Saftkok och näsproblem

Idag vaknade jag med ganska mycket energi, trots att J1 varit uppe ett antal gånger under natten (ovanligt) , och trots att P inte vaknade av väckarklockan så att jag fick putta på honom (inte ovanligt), och trots att J2 vaknade som vanligt runt fem. Men, jag fick J2 att somna om till klockan var sex, och då känner man sig faktiskt rätt pigg när det är dags att gå upp.

Vid det här laget har jag börjat koka svartvinbärssaft. J2 tar sin förmiddagslur och J1... Ja, J1 har petat in en sten i näsan. Hon påstår att det är några andra barn som har kastat in den, men det tvivlar jag på. Så jag antar att det blir vårdcentralen lite senare idag om den inte kommit ut av sig själv. Att hon inte lärde sig av förra årets incident... *suck*

Åter till saftkoket!

lördag 1 augusti 2009

Kvällsinlägg

Bah.
Jag hade just skrivit en massa och sen råkade jag markera och radera allt.
Hur man nu råkar en sån sak.