fredag 31 juli 2009

Ogräs


Drömmen om en egen stuga frodas som ogräset i mormors rabatt.

På väg


Idag åker vi till min mormor i skogen i Blekinge. Där finns det inte så mycket att göra utom att plocka bär, titta på små grodor och umgås. Det ska bli trevligt, faktiskt till och med roligt, tycker jag. Hon har ju dessutom aldrig träffat J2 så det är på tiden, kan man tycka.

torsdag 30 juli 2009

Nästa vecka..

..är det FINAL i So You Think You Can Dance!

I morgon (eller idag, amerikansk tid) avslöjas vilja fyra som kommer att vara i finalen. Det är alltså just nu tre tjejer och tre killar kvar, och jag har två favoriter. Båda är tjejer detta året. Kayla (den blonda) har varit en favvis från början, hon är hur vacker som helst och dansar som en gudinna, men Jeanine har växt under seriens gång och är som sagt också en favvis; hon är liksom lite mer charm och personlighet, och dessutom helgrym på dansgolvet, så klart.
Så, nu har jag avslöjat var mina sympatier ligger...


Må bästa kvinna vinna!

Ute och går.


Då var det dags att gå in i skogen och sätta sig, tyckte J2. Vi käkar lite hallon också. Mumsigt.

Movie night

(det stör mig att det inte är sammansatta ord i engelskan på samma sätt som i svenskan. Fast det stör mig mer att folk tror att det är särskrivningar som gäller i svenskan bara för att det är så i engelskan. Egentligen borde jag ha rubriken "Filmkväll" eftersom det ser bättre ut sammansatt, men det är ju lite coolare med engelska rubriker, så...)

Hur som helst. Igår tittade vi på film. Jag var helt emot den från första början eftersom det var en film av Clint Eastwood. Gran Torino hette den. Och den visade sig vara riktigt bra. Typiskt mig att vara emot något bara för att jag tror att jag har något emot vad vissa personer presterar. När P sen säger att det var han som regisserade Changeling och Mystic River... ja, då får jag väl ge mig då. Han är väl bra. Men så fort någon säger Clintan så tänker jag bara på den där apan som han spelade mot/med för länge sedan. Vissa saker blir tydligen bättre med åldern.

Inte sett Gran Torino än? Se den!

Huzzah!

Jag vet att det blivit mycket jäkla tjat om min tandvärk, men nu tänker jag sluta gnälla om den för det har nämligen gått nästan 12h utan smärtstillande! Äntligen kan jag börja tänka på någonting annat, vilket är väldigt, väääääldigt skönt.

Nu t.ex. ska jag tänka på att ge J2 frukost. Bara en sån sak!

onsdag 29 juli 2009

Fire, fire! Hehe!


Säga vad man vill om att bo i lägenhet, jag gillar det.
Och säga vad man vill om området vi bor på, jag gillar det!

tisdag 28 juli 2009

Amazon

Jaha, nu tog jag tag i mitt liv och beställde de där böckerna jag behöver till chick lit-kursen. Den ena beställde jag igår på adlibris, men den andra fick jag lova att beställa på amazon eftersom den är slut i svenska nätbokhandlar, och det hade väl varit helt okej om jag bara hade gjort det i början av sommaren istället för att vänta till i sista stund. Nu kommer det dröja innan den kommer så jag kommer nog ändå inte bli klar med uppsatsen i tid. Och frakten (från USA) är ju inte jättebillig heller, fast eftersom jag köpte en begagnad bok för $4 så kom jag undan med att totalt betala 125 SEK. Det är 74 kronor billigare än adlibris. Och där är den ju dessutom slut, som sagt.

Mamma och pappa har varit i Odense (som jag redan skrivit) och som souvenir fick jag fem Baccardi Breezers. Ikväll drack jag två, för att se om det hjälpte mot tandvärken. Det hjälpte en liten stund, men vad de framförallt framkallade var det dåliga omdömet att få mig att strötitta på TV istället för att läsa eller nåt annat nyttigt. Och vad tittade jag på då? Jo, Paris Hilton's My New BFF. Eh. Hm. *harkel* Jag måtte varit berusad.... *fniss* Seriöst, vem tävlar för att bli PH's bästis? Varför? Är de fortfarande bästisar? Så många frågor som kräver svar...

Aj! Som fan!


Aj gånger femtitusen, typ. Att tandläkarbesöket gick på 1300 kr är väl whatever. Denna gången. Men det var ju bara början. Det var bara en tand de kollade på, trots att jag sa att jag hade ont i två stycken när jag ringde. Och den de kollade på låg illa till, rotfyllning på G men nästa besök blir först i september. Jag kan ju lätt räkna med 3k till i utgift. På en tand. Och de andra som gör ont då? Suck. Jag kommer bli stamkund på Folktandvården och alla pengar jag eventuellt hade velat köpa möbler för, eller rest upp, kommer nu gå till tandläkararvoden. Fän. Det enda positiva med det är att det är gjort sen. Och att jag har lärt mig en (dyr) läxa i form av att gå till tandis regelbundet. Typ i alla fall vartannat år, istället för en gång per decennium.

måndag 27 juli 2009

Vilja-skriva; wannawrite

Bah!
Jag har liksom en skitbra titel till mitt chick lit-arbete. Problemet är att jag inte har läst NÅGON facklitteratur utan bara har rullat runt i skönlitteratur hela sommaren. Nu är det ungefär tre veckor kvar och jag kommer inte kunna få fram böckerna i tid. Hur smart får man vara? Dessutom har jag iofs inte heller formulerat mina tankar kring arbetet, jag har som sagt bara en jäkligt bra titel. Min handledare tycker också att min titel är bra, hon är nyfiken på uppsatsen. Great! Och nu är jag sugen på att skriva den också, men inte får jag tummarna loss för det. Gah! Att jag aldrig lär mig!

Nästa sommar ska jag läsa en vampyrlitteraturkurs.

Mu!

Vi har varit på Skånes djurpark idag. Vi kom aldrig längre än till sälarna, där vi hade obligatorisk grillning för att sedan gå tillbaka till barnens zoo. Det är väl ingen hemlis att jag trivs ypperligt på barnens zoo! Idag fick man dessutom klappa kalvar! Och kaniner! Jag missade tyvärr marsvinsklappningen, eftersom det sammanföll med matning av J2, men hästen fick lite klappar med. Och fåren... Av någon anledning är det alltid jag som är mest entusiastisk när vi kommer in i dylika hagar på diverse djurparker och zoo.

Nu är det barnnattning som gäller innan det är dags för lite True Blood (säsong 2, jag har typ sett tre avsnitt för jag får panik eftersom de är så långa och jobbiga). Sen är det bingen som gäller då J2 steg upp 5i5 idag igen. Måste bara ringa några samtal först.....

Resesugen?

Det var ju ett tag sedan vi var iväg (fyra månader - lång tid!) och vid det här laget brukar jag ha blivit väldigt sugen på att resa bort igen, men för ovanlighetens skull är jag rätt nöjd med att vara hemma. Jag börjar ju jobba om två veckor och känner mer att jag skulle vilja spara undan lite slantar för att kunna köpa snygga möbler om vi nån gång får en lägenhet. Syrran och hennes sambo har fått tre erbjudanden på kort tid, och de har stått i kö ungefär ett halvår längre än oss. Men eftersom LKF är så luriga så är det många som får erbjudande om lägenhet och sen blir det den som är först i kön som får den om de tackar ja. Alltså kan man få fyra erbjudanden och tacka ja till samtliga men ändå inte få någon lägenhet eftersom det är någon före... Ett jäkla system, om du frågar mig.

SJ har varit schyssta nog att skicka värdecheckar till oss som plåster på såren för förseningarna när vi skulle åka hem från bröllopet. Faktiskt tror jag vi fick tillbaka hela beloppet för retur-resan, och det var ju inte illa pinkat. Så nu är frågan vart vi ska åka för att göra av med pengarna... Vi har ju visserligen ett år på oss, men känner jag oss rätt kommer vi bränna checkarna rätt snabbt. Vi må vara mätta på att resa, men en liten tripp till Köpenhamn är ju aldrig fel...?

lördag 25 juli 2009

Låååång dag!

Wow. Det är verkligen utmattande att vara hemma med barnen själv. Det hade jag glömt efter att ha haft P hemma i fyra veckor. När dagen börjar så tidigt som den gör hade vi när klockan var halv två därför hunnit: tvätta, hänga tvätt, diska, äta frukost (så klart), äta mellis och lunch (så klart), sovit en förmiddagslur (jag och J2, medan J1 kollade på TV *hrm*), lekt 1,5h ute med J1's kompis och varit och handlat. Fast det är klart. Sedan är energin rätt borta, och just nu är barnen klara att sova men jag tänkte hålla J2 uppe tills J1 är nattad, för att se om det kanske kan hjälpa... (det har det iofs inte gjort hittills...)

Jag har röjt lite bland J1's kläder och insett att vi verkligen skulle behöva göra oss av med en del. Förra gången jag röjde var när J2 föddes och jag insåg att alla tjejkläder som vi sparat inte skulle komma till användning. Jag försökte få en del sålt på loppis på Familjens hus, och det gick väl rätt bra - jag sålde det mest mycket billigt (t.ex. en adidasdräkt för 70:-) och fick in 750:-, så visst blev jag av med en del. Dock inte allt. Jag orkade liksom inte försöka igen utan gick ner till familjen som bor längst ner i vår trappa och gav dem en sopsäck med kläder eftersom deras dotter1 var i rätt storlek, plus att de fått en bebis bara någon månad efter J2 föddes och det var visst också en flicka. Men nu har jag ingen lust att ge dem mer kläder alldeles gratis, så nu sitter jag här med storlekarna 86-98 och så J2's för små kläder typ 56-68. En loppis hade inte varit fel att hålla i. Jag vill ju hellre att kläderna används än att de bara ligger här hemma och skräpar. Nåja, en del saker (bilbarnstol, babysitter, t.ex.) kan jag tänka mig lägga ut på blocket. När jag orkar ta tag i det. Jag vill inte ens fråga mina vänner om de vill köpa, det känns så sniket och förmodligen vill de ändå köpa nytt.

Så fort barnen sover ska jag äta räkor. Smarrigt!

Guten morgen!

Igår kunde jag inte somna p.g.a. tandvärk så det fick bli några alvedon för att ens kunna andas. Och så tyvärr tyckte J2 att det var morgon tio i fem, trots att han var uppe i natt för att äta. Annars har det blivit mer och mer så att om han inte äter på natten så blir det tidiga morgnar, och det kan man ju förstå. Men det här är jag inte alls förtjust i, så när han sover sin förmiddagslur kanske jag tar mig en liten tuppis jag med... Om J1 tillåter. Dessutom har jag just fyllt på alvedondosen. Tisdagens tandläkarbesök känns väldigt långt borta. Åh vad jag längtar!

fredag 24 juli 2009

Lycka!

En gammal klasskompis till mig postade detta på fecebook, och jag kan bara inte låta bli att dela med mig. Först tyckte jag att det var lite .. fånigt. Sen tyckte jag att det var rätt .. kul. Och sen blev jag alldeles lycklig och så klart kom det en liten tår också, som sig bör på bröllop, oavsett vems det är. Jag menar, vilken total lycka att få dansa ner för altargången till en låt (som jag aldrig hört förut) som strålar... LYCKA! What a way to start, liksom! Ah, titta och njut!



(nu blev jag sugen på att kolla på nån sliskig kärlekskomedi, men jag har inga såna hemma...)

torsdag 23 juli 2009

Gröna kaniner, eat your heart out!

Vad är väl en grön kanin när man har Folkets park i Malmö? Seriöst - så länge barnen är så små som de är lär vi inte spendera pengar på Liseberg eller Grönan, i FPiM (egen förkortning, snygg va?) finns i alla fall ett tiotal karuseller som passar bra för halvsmå barn. Nästa sommar köper vi ett åkband till J1 så att hon kan åka så mycket hon vill. Det var dessutom riktigt najs att ha fröken PoliS tvärs över gatan - så fint hon bodde och vilka smarriga pannkakor hon lagade i sitt jäkligt fina kök! Jag överväger att köpa en lägenhet bara för att få ett så fint kök...

*surfar in på hemnet och konstaterar att jag kan överleva att bo i ett standardkök tills jag blir penschis*

Är du mör än, Knubbis?!

Så fort J2 vaknar från sin förmiddagslur (han vaknade halv sex så det var dags att lura redan halv nio) ska vi bege oss in till Malmö och Folkets park. Vädret är inte direkt karusell-vänligt, men det finns ett terrarium i parken så vi får väl gå dit en sväng om det börjar regna. Rosalinda (som egentligen heter Douglas) bor tydligen där numera. Och vem är då denna Rosalinda, frågar ni er. Jo, det är papegojan från Pippi på de sju haven. En kändis, med andra ord!

Mitt emot Folkets park har en annan kändis flyttat in, nämligen fröken PoliS. Vi ska dit och käka pannkakor mitt på dagen. Det ska bli skoj, vi ses ju annars bara en halvtimme på julafton och vartannat år ett par timmar på sommaren...

Nepp, om jag skulle hinna med en andra kopp kaffe för dagen.

onsdag 22 juli 2009

Tagit mig i kragen

Efter att ha sovit riktigt illa i natt p.g.a. tandvärk i två sketna tänder, har jag nu kavlat upp ärmarna och tagit mig i kragen för att göra slag i saken.

"Det är ju semestertider och vi har bara en tandläkare som kommer in ett par timmar i veckan för det mest akuta, tror du att du kan vänta till den 18 augusti?"

Nej, det kan jag inte så nu är vi tillbaka på ruta ett igen. Kanske ska jag försöka få tag i en privat tandläkare här i stan? Eller så struntar jag i det och hoppas på det bästa ett par år till...

tisdag 21 juli 2009

Gapa stort!

Jag har så in i helskotta ont i tänderna! En tand är trasig och var på gränsen till rotfyllning senast jag var hos tandläkaren. Sen har jag två som gör förbannat ont från och med idag - det lär vara hål big time i dem. Nu är det ju också så att jag inte varit hos tandläkaren sedan 2001, så jag vågar mig knappt dit eftersom hålet i plånboken förmodligen kommer göra minst lika ont som de i tänderna. Uäääää!!

Put on my face


Snart ska vi ta bussen för att träffa H på stan. Vi är ju hos päronen denna veckan medans de är i Odense och roar sig med HC Andersen. Det börjar alltså bli hög tid att smeta på lite underlagscreme. Som också heter foundation. Tänk att jag är sån analfabet när det gäller smink...

måndag 20 juli 2009

I love..

Min nya IDOL

På bröllopet träffade jag svägerska Us kompis Hanna för första gången. Hon är min nya idol.

Inte nog med att hon är ~29 år. Hon är trebarnsmor. Syr sina egna kläder (hon hade sytt sin UN-DER-BART fina klänning...). Jobbar heltid på det. Skriver långa tal på rim som är helt fantastiskt fina. Springer en mil två gånger i veckan. OCH - här kommer det värsta/bästa - hon hade VIRKAT en enormt fin och stoooor filt/pläd till U i bröllopspresent! Sen var det nåt med en bil också, jagge eller porsche, jag fattade inte riktigt vad det hela handlade om, men jag såg att hon och hennes man körde iväg i en liten sportbil...... OCH (det fanns visst ett par saker till) hon är genomtrevlig och snygg dessutom. Egentligen borde man ju hata en sån person, men shit, får jag chansen att träffa henne igen ska jag lägga mig och tillbe henne på mina bara knän.

Här sitter jag och klagar på att jag är trött, och jag har varken arbete eller porsche....

söndag 19 juli 2009

Tåg suxx


Att åka tåg är säkert bra, NÄR DET FUNKAR. Idag kommer vi hem tjugo i elva istället för tjugo i nio. Tack och lov har jag en jävligt bra syster, annars vete17 vad vi skulle tagit oss till.
SJ - Suger Järnet.

Frammis?

Ja, för inte är jag bakis i alla fall. Men bara att ha möjligheten att dricka lite alkohol utan att känna att man behöver ta hand om någon annan än sig själv gör att man blir lite berusad. Berusad på frihet! (jag drack två cider och en Baileys på kaffet - perfekt!)

Brudparet var stiliga och vädret strålande (eller tvärtom?), och festen riktigt trevlig. Även myggen hade kalas, och jag var en av huvudrätterna. Mums. Jag trodde att vi var partypoopers som åkte hem redan klockan elva, men när vi satt i bilen visade det sig att klockan var kvart i ett. Tiden går fort när man har trevligt! Så skickar jag ett GRATTIS till svägerska U och hennes make M, hoppas ni har det lika mysigt idag som ni verkade ha igår!

Idag är det hemfärd som gäller. Jag längtar efter min lille pöjk som varit utan mamma och pappa i så många dagar. Jag längtar också efter min lilla tös som har vägrat prata med mig i två dagar nu med förevändningen "jag pratar med dom när dom kommer hem, jag vill inte nu!". Hm. Bra att de har det bra men trist att man inte är saknad direkt.

Nu har P bryggt lite äkta kaffe, så att man kan piggna till på allvar. Det tar ju på krafterna att sova hela nätterna...

lördag 18 juli 2009

Festförberedelser

Svärmor kutar runt i huset med en sko på, svärfar står och stryker skjortan och P fiser runt som vanligt. Idag är det dags för svägerska U att knyta hymnens band och jag tror att hon just i detta nu blir sminkad eller eventuellt checkar in på hotellet där hon och hennes blivande make ska bo i natt. Och själv bloggar jag i godan ro, trots att jag egentligen har ganska mycket att stå i för att ens komma i närheten av att känna mig fin. Nåja, vad är väl en bal på slottet...

Barnen har det bra, jag ringde och kollade så fort vi var vakna. Och på tal om vakna så sov vi 7,5 timme non-stop båda två. Visserligen vaknade vi klockan sju, men sen låg vi kvar på madrasserna på golvet och droooooog oss i 1,5 timme till innan det var dags för frulle. Varför stiga upp om man inte måste, liksom. Skönt! (sen har jag iofs drömt om bröllop och mina barn lite huller om buller under natten, men det är ju en annan historia)

Nej, jag ska sätta fart. Här ska fixas med håret (jag har ju klippt tuppkam så jag får pyssla ett tag för att få det som det ska) och sminkas (äntligen har jag unnat mig att köpa ny underlagscreme på Make up store (LOOOOOOVEEE)) och kläs. Ikväll ska jag dessutom dricka sprit, hade jag tänkt. Eller inte. Det är ju rätt skönt att bara vara pigg och kry dagen efter, så jag vet inte hur jag gör.
Vi får la se.

fredag 17 juli 2009

Here.

Vi har inte direkt njutit av tågresan hit. Shit vad andras ungar kan vara irriterande! För att inte tala om deras föräldrar...! (Man skulle kunna tro att man väl ändå inte KAN sitta och prata bebisspråk med en tvååring i tre timmar non-stop. Men det kan man. Tydligen.) Och OOOOJ vad segt det var att åka sträckan Norrköping-hit, tidsmässigt tog det lika lång tid som sträckan med X:et. Drygt!

MEN. Väl framme var det strålande väder så vi gick till stadsparken och tog en kopp kaffe vid teatercafét. Där får man låna mattor och kuddar så man kan fika i gräset och gissa om vi låg där och njöt en timme, utan spring efter små knattar, utan att roa någon ... Bara titta på folk och molnen. Nice!

Och efter det gick vi till Jensens Böfehus (jag vet inte hur man gör danska ö) och där käkade vi mat i 1,5 timme! I alldeles lugn och ro! Nice!

Men det ska väl helt klart nämnas att jag har ringt hem till barnvakterna för uppdateringar inte bara en utan tre gånger. Det verkar gå bra så jag försöker låta bli att tänka allt för mycket. Men lite oro i hjärtat kan man ju inte undgå.

På väg.


De senaste dagarna har vi haft så trevligt att jag inte hunnit skriva något på bloggen - vilken dödssynd! Jag hoppas att jag inte tappat min enorma läsarkrets nu bara.
Nu är vi på väg mot norra Sverige igen. Skånetrafiken lyckades göra resan spännande redan innan vi klivit på genom att låta tåget vara försenat 25 minuter. Skulle vi hinna med X2000 eller bli strandade i Hässlehåla? Inte nog med att man mår dåligt över att ha lämnat bort barnen (första gången J2 sover utan oss, då slår vi till och är borta två nätter!), man ska oroa sig för att ens komma iväg. Men nu sitter vi här, på väg! Barnfritt i tre dagar..
Jag saknar ungarna redan.

tisdag 14 juli 2009

Dagens ros

Eller snarare dagens blomsterfång!

Till mitt husband, my make; P.
För att du:
  • diskade så fint häromdagen innan jag ens stigit upp ur sängen - och jag nämnde inte det på bloggen utan klagade bara på oljudet som barnen förde.

  • vek all tvätt samma dag - och jag klagade bara på att du inte la in din hög i din garderob

  • åkte och köpte frallor idag så att vi kunde fika med min kollega H (tack för fint sällis) - och jag klagade bara på att du köpt för få

  • hjälpte till att städa upp i röran utan att vi blev ovänner fast jag piskade på som en slavdrivare av högsta rang

  • lagade mat när jag var ute och slappade med J1, H och Gurra

Det sägs inte nog ofta men jag hoppas du vet det ändå: Du är världsbäst på att vara min gubbe!

Jag älskar dig!

måndag 13 juli 2009

Snurrigt!

Snacka om att det blir snurrigt när man stiger upp halv fem. J2 sover nu sin förmiddagslur, och klockan är inte ens halv åtta. Sen kommer han vara skittrött ikväll oxh somna halv sex och så vaknar han tidigt igen och... ja, you get my point. Fast både i morse och igår vaknade han därför att han inte kan andas genom näsan. Idag hade han feber också. Gah! Jag hoppas det är framtänder på G och inte förkylning. Fast vem kan låta bli att bli förkyld i det här vädret..?

söndag 12 juli 2009

Utläst.

Åh suck.
Nu är boken slut.
Och det enda dåliga med dessa 700 sidor är just att de är slut.
Åh suck.
Suck.

God morgon!

Och välkommen till Byhåla Dårhus. Här kan du höra skrik och skrän hela morgonen, vatten som droppar på parketten och ljud av gåstolar som bankar mot dörren i all oändlighet.

P och jag delar lika på sovmorgnar. Varannan dag är det min tur. Idag var det värre än vanligt. Så klart har jag inte sovit eftersom det alltid är världens kaos utanför sovrumsdörren. Jag tror att våra hyfsat nyinflyttade grannar under oss kommer vara lyckligast i världen när vi flyttar härifrån. När jag kom ut från sovrummet satt J2 och plaskade - genomblöt - i sin gåstol. J1 plaskade - genomblöt - på parketten. Och P då? Ja, han satt vid datorn och reagerade först när jag visade mitt fula tryne. Då hade jag redan hört barnen en bra stund. "Men de hade iaf roligt" tyckte P. Det må vara hänt, men framförallt parketten klarar inte av vattenbad, och det är så onödigt att behöva betala för nåt som kan undvikas........

P undrar om jag inte tror att han kommer klara av att ta hand om barnen i höst. Det tror jag visst att han klarar. Men då måste han släppa datorn med blicken och vakna emellanåt!
Jag antar att jag borde gått å lagt mig tidigare igår, men jag hade ca 100 sidor kvar i Breaking Dawn och det är såååå spännande! Så jag kunde inte släppa boken. Ja, men till slut var jag så trött så jag var tvungen att gå och sova ändå, så med 30 sidor kvar... nää, jag erkänner. Jag klarade inte av att sova utan att veta om det slutade okej. Jag läste de tre sista sidorna. Men jag är inte helt övertygad om att det ändå slutar okej, så nu ska jag fixa frulle och läsa det sista.
Och sen är det slut. :-(

lördag 11 juli 2009

Min man säger att man måste skriva i sin blogg även om man är trött och inte kan hitta på något vettigt att skriva om. "Hellre något fånigt än inget alls", säger han. Jag håller inte med. (fast då kan man ju undra om jag tycker att allt jag skriver är o-fånigt, och det är det så klart inte. Men i vanliga fall när jag skriver fåniga saker så är det för att jag har lust, inte för att jag känner att jag måste....) Nåja. En bild på nåt dött djur kan jag lägga upp i alla fall, och en uppdatering i min blogg-lista. Kollega H har skaffat en blogg och trotsar därmed SIN gubbe. En del är vågligare än andra *haha*

fredag 10 juli 2009

Riddle me this...

Telefonen ringde och P ville diskutera föräldraledigheten som han just pratat med sin chef om. Givetvis måste J1 prata samtidigt. Hela tiden, oavbrutet, så att man inte hör vad gubben säger.
"Mamma... Mamma... Maaaammaaaa...!"
Till slut la jag på luren, mäkta irriterad, utan att ändå fått höra vad P hade att säga.
"VAD är det J1 som är SÅ vikitigt att jag inte kan få höra vad pappa säger?!"
"Mamma... Vet du vilket djur det är mest synd om?"
"Nej" (fast det vet jag ju för jag har ju också tittat på Spöket Laban ett antal gånger)
"Myrstackarna!"
Svårt att inte dra på smilbanden.
"Men mamma?"
"Jaaa."
"Vet du vilket djur det är mer mest synd om?"
"Nej." (fast förmodligen vet jag det, det bör vara mystackarna)
"Girafferna!"

Ehh.. Jaha.. ??
:-D

tisdag 7 juli 2009

Vajjert

Här kommer ännu ett favoritord, detta dock på engelska.
Strawberry. Fast inte för att jag gillar jordgubbar (som f.ö. inte alls är ett lika fint ord), för det gör jag inte direkt. Jag kan väl äta två eller tre, sen är jag mer än nöjd. Men ordet, på engelska, sammansatt med andra fina ord.. Mmm, underbart! Strawberry hill, strawberry field...

Plankan

Samsung 50"

Igår var vi till Mediamarkt och handlade lite. Tyvärr fick vår nya TV inte plats i bilen så vi fick ta hemkörning. Den kommer alltså idag, någon gång mellan 10-14. Gissa vem som tänker sitta och glo ut genom fönstret halva dagen? Ja, inte är det jag iaf. Med tanke på hur glad P blev igår när hans nya minnen till datorn kom kan jag tänka mig hur lycklig han blir idag. Lillejulafton, typ. :-)

söndag 5 juli 2009

Herrens dag.

Lagom hade jag städat klart köket, torkat golvet och plockat undan en massa skräp, så var det dags för J2 att äta lunch. Och givetvis fick han tag på skeden och satt och geggade med maten i händer och ansikte. Men vad gör väl det när han skrattar så lyckligt? Bara att torka upp från golvet igen och köra en storrengöring av fejjan sen.

Nu är datorn tillbaka där den ska vara, dvs. på min plats vid köksbordet. Det var nog egentligen helt onödigt att släpa med den på semestern, för jag satte bara igång den två gånger - för att skriva bokrecensioner - och det kändes väl inte helt nödvändigt att just göra det på datorn. Jag orkade helt enkelt inte lägga in mina bilder på datorn och redigera som jag hade tänkt, mest för att det var så in i helskotta varmt, och som en följd av det var ju både J1 och J2 uppe sent om kvällarna. Nåja, idag har jag hunnit lyssna på en föreläsning till Chick lit-kursen (och himla besviken blev jag, den var inte alls som jag hade tänkt mig). Detta gjorde jag medan J2 sov på eftermiddagen. Under tiden satt så klart P vid den stationära datorn och spelade och vägrade låta J1 spela. "Inte förrän jag är klar" sa han, och klar blir han ju aldrig. Så där satt hon, stackarn och väntade. Till slut plockade jag fram min gamla bärbara och sen fick P installera Kalle Kunskap på den. Så nu har vi varsin dator att sitta vid nästa gång J2 sover middag...... Nördigt värre.

Jag vet inte om det är för att vi varit över en vecka hos svärisarna, som lever i ett hyfsat stort hus med massor av saker. Svärfar har uppenbara problem att skiljas från saker och det kryllar av både fina och mindre fina saker öööööverallt. I alla fall, resultatet av en veckas överflöd är att jag vill leva så minimalistiskt det bara går just nu. Vardagsrumsbordet har därför åkt i kontainern (det var lite trasigt, vi har ett likadant till i källaren hemma hos mina päron om det skulle vara så att jag ångrar mig) och P har fått klartecken att ta med familjen till Mediamarkt i morgon för att köpa platt-TV. Ja, vänner, ni hörde rätt, han har äntligen fått tillåtelse att slänga ut den gamla tjockisen (inte mig, TV:n hahaha), allt för att jag vill ha det luftigare hemma. En mindre lyckad förändring är att sofforna står uppradade längs med ena väggen. Det ser mäkta dumt ut (det ser amerikanskt ut, ursäkta, mina amerikanska vänner) men det gör iaf att vi kan öppna dörren till den franska balkongen och därmed skapa ett trevligt tvärdrag i lägenheten. Det behövs inte idag då det regnar härligt ute, men den senaste veckan har ju varit... varm.

Ja.
Så är det.
Hehe.
Måste nog lägga in en bild på någon tjusig pojke så att inlägget blir lite uppiggande och inte så textigt...
Åh! Jag vet! Ingen personlig favvo, men men.. Patrick Swayze, peeps.


Grattis kollega H på födelsedagen! (i förskott då)

lördag 4 juli 2009

Arbetssökandet är över.

Pust.
Igår var jag på två intervjuer. Den första var ett återbesök då jag fick träffa en av kollegorna som jag skulle arbeta med om jag fick jobbet. Det jobbet ville jag verkligen ha, det verkar väldigt intressant med frihet under ansvar. Jag ska väl inte sticka under stol med att det också verkar lite deprimerande, inte särskilt stor procent går vidare till gymnasiet och en del räknar man till och med med att de kommer gå under (rektorns ord).
Den andra tjänsten var ett kortare vik med för få procent och hade inte varit av intresse.. Om jag inte fått tjänsten, alla jobb är ju välkomna. Nu fick jag inte den, redan en halvtimme efter intervjun ringde de och sa att en av de andra som de intervjuat under dagen fått tjänsten istället. Helt okej. Som sagt.
Istället fick jag hoppas på den första. De hade sagt att de skulle höra av sig under eftermiddan, men klockan tickade på och när hon var efter 18 var jag säker på att någon annan fått jobbet och att det skulle komma ett tack-men-nejtack-mail på måndag, så jag blev något förvånad när rektorn ringde nån gång kring sju och sa att jobbet var mitt! Yeha!!! Dessutom skulle jag få 1500:- mer i lön än jag begärt, inte heller fel... Och nu är det bara 5 veckor kvar tills jag börjar jobba, dvs hög tid att börja organisera sig.

onsdag 1 juli 2009

*halsbränna*

Oh, jag är så nervös. I dag ringde ännu en rektor och vill träffa mig, på fredag eftermiddag. Så vi tar vårt pick och pack och åker hem i morgonkväll. Grejen är att jag helst vill ha det jobbet som jag ska träffas inför (? vilken formulering) på måndag, så jag har ringt och försökt boka om det jobbet till på fredag förmiddag.. Och beroende på vilket besked jag får då så får vi se hur det blir på eftermiddagen. Jag gillar inte alls att behöva vara oärlig, det känns som att jag spelar ut de olika jobben mot varandra, men det gör jag ju inte.. Jag måste bara se till vad jag själv vill mest. Stressigt. Halsbrännigt. Nervöst.