måndag 30 november 2009

Happy Monday!

Idag fick jag ett brev på posten. Tack snälla MYSEN för biljetterna! Varför du inte själv vill ha dem kan jag inte förstå, men det var oerhört snällt att tänka på mig! Nu kan jag gå och dreggla över Rob tillsammans med de andra fjortisarna. NICE! :-D

söndag 29 november 2009

Sköna söndag

Kalaset gick riktigt bra igår. Vissa är tidsoptimister och kommer lite väl sen till ett kalas som börjar klockan 15, men... Alla fick fika och glasstårta och barnen lekte. Det var verkligen skönt, för J2 lekte hela tiden med de andra barnen och jag kunde sitta ner och prata en stund. När J1 var i hans ålder var man alltid tvungen att följa med och hålla handen Jag måste säga att det är himla intressant att se skillnaderna på de båda, i fler avseenden än bara detta då.

Just när alla barn höll på att spåra ur som mest spändes lakanet upp och det var dags för fiskedamm. Till tjejernas lycka fick man örhängen och halsband i godispåsen. Och inte nog med det, halsbandet visade sig sedan innehålla läppglans i sju olika färger. Succé!

Fem barn med varsin godispåse och lugnet sänkte sig ganska omgående. När alla var på väg ut genom dörren kunde jag diskret torka av garderobsdörrarna i hallen och tacka min lyckliga stjärna att det var dem och inte de nya tapeterna som hade stora chokladavtryck. Brr. Det hade verkligen inte varit kul! Eftersom jag städade så fort alla åkt kändes det inte alls arbetsamt idag när man steg upp.

J2 sover och när han vaknar är det dags för lunch och sedan in till stan för julskyltning. J1 ser verkligen fram emot det eftersom prinsessorna ska ha dansuppvisning. Jag vet inte vem det är som till slut lyckades, men nu är hon övertygad om att hon är prinsessa. Tidigare har hon alltid arg viskat "Mamma! Varför säger h*n att jag är en prinsessa, det är jag ju inte alls det!" när någon sagt till henne att hon är en söt liten prinsessa... Men, som sagt, nu har folk tjatat tillräckligt för att även hon ska vilja vara en prinsessa... Jag som hade hoppats på något lite mer originellt.

lördag 28 november 2009

"Vi har jobbat så hårt!"

J1 tycker att vi har jobbat såååå hårt med att städa upp i hennes rum nu den senaste timmen. Jag ställer mig tveksam till det där vi eftersom jag tycker att det nog är mest jag som har jobbat hårt. Egentligen förstår jag inte själv meningen med att städa undan alla leksaker innan hennes kompisar kommer, det är rätt givet hur det kommer se ut efter 20 minuter ändå. Nåja, jag känner inte att jag behöver skämmas just nu i alla fall, det ser ganska prydligt ut här hemma, även om man nog till stor del kan tacka alla kvadratmeter för det. Det är klart lättare att sprida skiten än det var förut.

Nu är det nog dags att laga lite lunch. J2 har sovit i 1,5h och när han vaknar är det tajm att käka och sen röja det sista, sen har faktiskt klockan blivit kalas-dags. Så kändes det inte i morse när jag talade om för J1 att det var 9 timmar till kalaset.

fredag 27 november 2009

Tidig fredag

Tänk att jag kommer till jobbet samma tid denna fredag som jag åkte hemifrån igår. Ja, jag gick och la mig så tidigt igår att jag faktiskt var okej pigg när J2 vaknade 5.15, och därför tänkte jag att jag kunde komma hit och få lite saker gjorda innan det är dags för elever... att jag sedan sätter mig och surfar en kvart innan jag ens kommer igång har ju inget med nåt att göra *hrm*

Fredag idag, äntligen! Veckorna bara segar sig fram, det går såååååå långsamt! Men nu är det bara 15 skoldagar kvar till jullovet, och även om de känns evighetslånga så går det ganska snabbt ändå.

I morgon är det dags för kalas för J1. Hon fyller visserlgien inte år förrän nästa fredag men hennes kompisar fyller år ganska tätt efter och istället för att behöva träffas varje helg fram till jul tänkte jag att det kunde vara trevligt att sprida ut det lite. Fast jag kommer nog inte åka til Byhåla för den ena födelsedagen, jag har ingen lust, plus att det nog är sista året jag bjuder in den familjen. Får man säga så? Vi har ju ingenting gemensamt mer än att barnen fyller år samma år. Jag menar, inte ens ungarna leker med varandra, så what's the point?

Nu måste jag gå och ställa tillbaka TV:n som jag lånade igår. jag var ensam med eleverna på eftermiddagen och visade en film. Fucking Åmål, faktiskt. Jag hade glömt hur fucking bra musiken är i den, det är liksom halva grejen med hela filmen. Fast det tyckte ju inte eleverna för de kände ju inte igen musiken sedan tidigare... Och handligen blev lite för mycket för den arabiska halvan av gänget. Filmer om homosexualitet går visst inte hem. Fast jag tycker det är viktigt att man vidgar sina vyer, att man kan acceptera att alla inte är likadana. Men nästa gång får jag nog ta någon annan minoritetsgrupp... Tomtar?

onsdag 25 november 2009

Glada laxar vs hängbraxar

Yes! Äntligen! Idag har jag och syrran verkligen tagit oss i kragen, köpt ett klippkort i simhallen och varit och simmat 40 minuter. Det faktum att jag faktiskt bor mindre än tre minuters från badhuset gör att det liksom inte finns några undanflyter. Visst, visst, jag var inte så sugen varken på väg dit eller i omklädningsrummet, men jag visste å andra sidan att jag skulle vara nöjd efteråt, och det är jag också. Nice!

Och rubriken då? De glada laxarna var simklubben på banorna brevid som simmade så det skvätte och skvalpade på både längden och tvären. Hängbraxarna...? Gissa det och vinn en volvo!

tisdag 24 november 2009

Let's dance!

Idag på förmiddagen har vi varit med klassen på Nic och tittat på esteternas dansuppvisning. Ett par stycken var riktigt bra medans andra var okej. De flesta var dock inte särskilt strålande, men de blir ju inte professionella dansare bara för att de går där så jag försöker att inte jämföra alla med dansarna i SYTYCD.........

Jag tror att min hosta börjar ge med sig lite. Kanske. Behöver nog köpa mer hostmedicin för annars kommer jag aldrig kunna somna ikväll. Enerverande. Man skulle göra som eleverna och bara vara hemma 2,5 vecka "p.g.a hosta", men det kanske inte hade varit så poppis?

Idag hoppas jag att P och jag ska komma iväg och inhandla lite grejer så att jag kan börja piffa till i fönstrena där hemma. Det ser så tråkigt ut när det står lådor och sånt i fönstrena med. Gardiner. Suck. Jag hatar att köpa gardiner. Hur tradigt kan det bli liksom? SC hade ett bra förslag till vardagsrummet, men det ska ju göras också. Grejen är att jag är dels lat - jag orkar inte leta reda på just dom jag vill ha, dels är det så himla dyrt! Vem vill lägga tusen spänn på gardiner till ETT rum liksom. När man har fem rum till att drapera.... Nä. Vi måste till Ullared snart så att jag kan shoppa loss lite ;-)

lördag 21 november 2009

Hello all Tweenie-lovers!

Här hemma är det stört omöjligt att sjunga någon av sångerna som finns med på Tweenies-dvdn som syrran och JJ gav J2 i födelsedagspresent. Att sjunga en sång är nämligen samma sak som att säga att man ska titta på sagda dvd. J2 hör sången, skiner upp, springer mot TVn och ropar "titta Tweenies!". Ja, det låter kanske inte så för den oinvigde, för denne kanske det mest låter "Ttttt ttteeee!", men vi som vet... vi vet! Säger man då nej mulnar hans lilla söta ansikte direkt och han tittar surt under lugg. Men faktum är att vi redan har sett den idag vid femsnåret, så jag tänker inte sätta igång den igen i första taget.

P jobbar och jag har bjudit in mig själv till päronen på lunch. Blir bra att få ut ungarna ur lägenheten ett par timmar. Givetvis tar vi bussen dit, J1 "tycker inte om att åka bil och bil hela tiden". Fast vi har knappt åkt nån bil sen vi flyttade hit, men det är en annan historia.

fredag 20 november 2009

Ibland.

Ibland är beslut lätta men inte särskilt roliga.

torsdag 19 november 2009

Långa sega dagar

Idag blir det segt. Samtal direkt efter sista lektionen och samtal klockan fem. Så jag kommer väl hem lagom till halv åtta. Nästan bara att hoppa i säng direkt då ju.

Jag har konstaterat att så länge man är inne i ekorrhjulet och snurrar så spelar det nästan ingen roll var man bor. Man hinner inte se någonting av stan ändå. Det hade varit skönt om man hade haft tid att göra något roligt med familjen, ge sig ut på en liten utflykt eller nåt, men till helgen när jag är ledig så jobbar P, och så kommer det vara varje helg fram till Lucia.

Humöret har ju som ni märkt inte varit på topp. Det har varit så illa att jag inte ens orkat läsa någon bok (!). Turligt nog fick jag hem min Vi Läser-tidning som jag prenumererar på och så fick jag lite inspiration. Igår beställde jag därför lite böcker från adlibris. Inget livar upp som ett bokpaket i höstmörkret. Dessutom har jag börjat läsa en bok från mitt senaste reapaket från adlibris, och den verkar lovande. Skönt att åtminstone det verkar återgå till det vanliga.

onsdag 18 november 2009

Jag tror jag vet nu.

Jag blir deprimerad en gång om året. Detta är ren fakta. Jag vet det. Men jag har inte tänkt på det mer än så. Kanske jag borde gå i ljusterapi? Jag har tänt alla lampor på arbetsrummet nu och sitter här och mår förhållandevis ganska bra. Ljusterapi eller en veckas obligatorisk semester till ett varmare och ljusare land?

I morse funderade jag på hur mycket jag skulle arbeta om jag hade obegränsat med pengar. Jag hade kunnat tänka mig att jobba gratis på en skola, mot att jag fick ta semester när jag själv kände för det. Tror ni någon hade velat ha en så inkonsekvent person? (det hade de förmodligen, om jag nu ändå var gratis)

Jag vill skriva.

tisdag 17 november 2009

Din tröja är ful och du luktar svett

Ja, alltså. Inte ens om jag hade skrivit att jag tyckte att någonting var fantastiskt, underbart och toppenbra, så skulle min man kunna låta bli att tolka det som att jag är sur och arg och att jag menar totalt motsatsen till vad jag skriver.

måndag 16 november 2009

Hmm, kanske..

..jag känner mig så deppig för att helgen har varit så trevlig och det nu känns som att det är slut på det roliga, back to vardag, liksom..?

Höstdepp

Idag känner jag, efter att ha varit en dag med mina barn, då bland annat på öppna förskolan, att jag inte vill jobba mer. Visst är det dumt, jag som egentligen trivs bra med mitt jobb? Egentligen trivs jag inte bara bra utan utmärkt, om det inte varit för kollega SB som är en downer. Hon sätter liksom ribban för hur dagen ska vara. Är hon sur måste vi andra två trippa runt på tå för att inte störa. Är hon glad är allt genast frid och fröjd. Sedan höstlovet har det dessutom varit 90% sura dagar. Det irriterar mig. Det irriterar mig så mycket att jag funderar på om jag ens vill vara kvar nästa höst. Jag vet inte. Sedan är det inte bara om jag vill utan om jag får vara kvar över huvudtaget. Gissa vem som har nåt att säga till om där, förutom rektorn? Just idag känner jag för att ha ett 8-17 jobb där jag inte behöver engagera mig på fritiden. Och det är ju just det som är det bästa med det jobbet jag har nu - jag har så få elever så det är inte någon stor del av fritiden som går till tankar på dem...

fredag 13 november 2009

Första gången..

..för allt.
Idag gjorde jag två saker för första gången.
1) Jag sa ifrån på skarpen på jobbet och hamnade i storbråk med kollega SB. Inte bra, men absolut på tiden.
2) Jag inte bara slutade läsa en bok efter bara 100 sidor, utan jag insåg att om jag inte orkar läsa alla 300 sidorna så behöver jag inte släpa med mig boken hem heller. Så jag lämnade den på tåget. Nu var det en bok jag köpt på adlibris' bokrea för 9 kronor, så det var ingen jätteförslust. Men ändå. Den hette Jag vill leva av Nina Lugovskaja; en dagbok skriven av en rysk skolflicka under Stalins diktatur. Jag gillar inte böcker i dagboksform. Jag vet inte varför jag ens försökte. Jag gillade inte Anne Franks dagbok, jag gillade inte Bridget Jones dagbok och nä, den här funkade inte heller för mig. Så bye bye bok.

Ikväll har vi laddat med massa illaluktande ostar som SC shoppade på Bengtssons ost, italiensk skinka, inlagd vitlök och oliver. MUMS! Synd att P inte är lagd åt det hållet så att man fick käka sånt lite oftare. Fast tur ikväll, för då behöver vi inte dela med oss :-D

onsdag 11 november 2009

Snabba cash av Jens Lapidus

Jag har faktiskt läst en del även på senare tid. Visserligen utan att nämna någonting här på bloggen på ett tag, så nu när jag har lunchrast och kollegorna är på sjukhust och äter, tänkte jag att det var läge att avlägga rapport.

Jag var iväg med klassen på Helsingborgs stadsbibliotek för några veckor sedan. Bibliotekarien på ungdomsavdelningen rekommenderade ett par olika böcker och jag nappade på författaren Magnus Nordin. Jag hade aldrig hört talas om honom tidigare men hon berättade med sådan inlevelse att jag lånade fyra böcker på stört. Egentligen var det till eleverna, men jag kan ju säga att de är måttligt intresserade av böcker... Himla enerverande när man själv älskar att läsa! Det är inte många man kan få till att läsa, men den som faktiskt läst flest (visserligen lättlästa böcker, men ändå) är den man minst anade.

I alla fall. Jag har läst två böcker av Magnus Nordin; Skuggvarelser och Förföljaren. De var väl helt okej, men ungdomsböcker är inte särskilt komplexa... Så det är bara läs/glöm som gäller. Jag kommer nog försöka lägga namnet på minnet inför framtida, kanske lite mer läsvilliga klasser, men that's it. Jo, i eftermiddag när jag ska åka hem från jobbet ska jag ta med mig en bok till av honom, för jag läste nämligen ut min senaste på tåget på väg hit, och jag kan ju inte åka tåg en timme utan bok!

Boken jag läste ut idag hade jag fått av kollegorna i födelsedagspresent. Dessutom hade SC rekommenderat den (eller var det den nyare boken?), så jag kastade mig över den direkt.

Snabba cash av Jens Lapidus handlar om människor i Stockholms undre värld som alla dealar kokain. Den handlar om JW som vill vara stekare men som får spela dubbelliv eftersom han är från Norrland, om Jorge som rymmer från fängelset, och om Mrado som styr och ställer bland "juggarna". Det skulle inte alls förvåna mig om det verkligen är så här i Stockholm. På boken om Slash stod det på framsidan: "Bara för att det är överdrivet betyder det inte att det inte har hänt". Så är det nog här med. Man kan tycka att Stockholm är en liten bonnhåla jämfört med andra stora städer i världen, men att det finns kriminella gäng som styr och ställer, det är inget båg.

Jag gillade boken, trots att den kändes lite lång i mitten. Gjorde den ett bestående intryck? Nej. Men den var underhållande och lite annorlunda då man faktiskt fick följa the bad people. Rekommenderar jag den? Jovars. Det blir inget rungande "JA!", men visst, läs den om du har tid över...

måndag 9 november 2009

Höst

Nu är jag pömsig i ögat och orkar inte skriva något. Så jag slänger upp en bild på hösten när den är som bäst... Dvs inte som idag med regn och mörker hela dagen. Treflig måndagkväll på er!

söndag 8 november 2009

Snällt


Jag hade tänkt skriva ett långt inlägg om hur bra det har gått att flyttstäda, men tyvärr sabbade P mina snälla tankar de sista 40 minuterna. Så, inget snällt idag heller.

På väg


Idag ska det städas i gamla lägenheten. För en gångs skull kommer det inte vara jag som kryper på knäna och skrubbar under badkaret, och det känns extra skönt i den här lägenheten. Igår scrappade jag två sidor med J1, och när jag tittade på de andra sidorna jag gjort såg jag att senast jag scrappade var i maj. Skamligt! Jag gjorde visserligen ett kort till kollega D i september och en bröllopstårta-present till svägerska U i juli, men det räknas knappt för dom har jag inte kvar. Det får bli ändring på det tycker jag för det var riktigt kul!

lördag 7 november 2009

Stöööök!

Det är så extremt stökigt överallt! Jag har iofs varit hela förmiddagen i källaren och bankat ihop hyllor och organiserat, men det visade sig vara lite jobbigare än tänkt att få rätt saker i rätt lådor, och rätt lådor på rätt ställe. Nu finns det sex lådor i källaren som borde vara här uppe. Och så finns det två lådor här uppe som borde vara... uppackade. Och sen påminde mamma mig så snällt (genom pappa) att vi har sådär 14 kassar med böcker i deras källare. Men vi har inga bokhyllor än. Om någon har tips på bra (och billiga) bokhyllor så mottages det tacksamt. Förmodligen tar vi oss en sväng på loppis/Erikshjälpen snart för att se om något passar oss.

Om bara fem dagar får vi fint främmande. Då skulle man ju helst vilja ha ordning här, men jag hoppas att vederbörande har överseende med att vi bara bott här 1,5 vecka då. Det ska hur som helst bli väldigt skoj! J1 började nästan att gråta häromdagen när jag föreslog att hon och SC's son kunde leka med varandra eftersom de är lika gamla. Jag fick kvickt ändra till att han kunde leka med J2, eftersom de är pojkar. Hmm.. Börjar det redan med sånt? Jag misstänker att hon kommer tycka att det är hur kul som helst, efter några timmar.

Mindre skoj blir det imorgon när P och jag åker till byhåla för att flyttstäda. Pust och stånk, liksom. Tack å lov att det är en hyfsat liten lägenhet, kanske går okej kvickt. Skönt å få det gjort i alla fall så man slipper ha det hängandes över sig.

fredag 6 november 2009

Tavlan


100x70. Hela familjen.

Freitag, ja.

Jag kan böja benet tillräckligt för att inta min favoritställning framför datorn! Visserligen gör det ont, men det är det värt, första gången på två veckor som jag kan kroka i en fot i knävecket på det andra benet.

Igår fick vi vaccin i skolan. Lärare hör (konstigt nog) inte till högriskyrkena, så vi skulle följa med eleverna för att vaccinera sig men själva skulle vi som sagt inte få något. (är inte det ganska underligt - vad gör de om alla lärare blir sjuka men eleverna är friska?) Hur som helst hade Skolstaden dealat lite och alla som ville fick vaccinera sig samtidigt som klassen. Så nu är alla i familjen besprutade, utom J2 som är för liten. Det var många i klassen som tog sprutan, tvärtemot många andra klasser.

Idag har J1 och jag målat en tavla. Bild kommer senare, när jag fått upp den på en vägg och kan fotografera.

onsdag 4 november 2009

Vanesak

Jag börjar vänja mig så smått vid allt det nya.
Idag är jag till exempel tidigt på jobbet, för jag lyckades ta en buss tidigare och genast var allt mycket lättare. Men det ska ändå bli skönt när knät är återställt och jag kan cykla istället.
Igår var till exempel syrran och JJ på besök. Sjukt. Det känns ändå som att de tagit sig hem till oss via bussar och tåg och.... men istället hade de cyklat, och idag ska de komma över igen! Dessutom ska syrran och jag träffas på lördag och scrappa! Det blir första gången för mig sen juli. Knasigt!

måndag 2 november 2009

Välkommen till lilla Peking.


Hur mycket jag än svär över alla cyklister i den här stan just nu, önskar jag ändå att mitt knä var bra så att jag själv kunde cykla, för att klydda med bussbyten på morgnarna är inte min kopp te. Eftersom jag inte kan gå ordentligt missade jag en buss och fick gå från sjukhuset vilket gjorde att jag missade tåget också. Så nu kommer jag en halvtimme försent till jobbet. Och har blivt halvt påkörd åt cyklister på min väg dit...

söndag 1 november 2009

Konstigt

Det känns jättekonstigt att vara här. Nu bor vi här, liksom. Och det är stort och luftigt och tomt på möbler. Det känns som att vi är på semester och har bytt lägenhet någon vecka. Det kommer förmodligen börja kännas som att det är på riktigt i morgon när jag ska ta mig till jobbet. Eller åtminstone så fort vi har städat klart den andra lägenheten och fått med oss alla sakerna därifrån. Vi glömde en del grejer igår som hade underlättat att ha här nämligen, men det var sånt som var överflödigt i lilla lägenheten, så det det tänkte vi inte på.

J2 vaknade klockan 5 i morse och J1 kom upp halv sex, så det har varit ganska bra fart sedan dess. Man kan ju förstås inte spika och hamra vid den tiden, och nu är det dags för J2 att sova förmiddagslur, så jag vet inte när vi får upp det vi tänkt spika upp. Mamma och pappa kommer hit en sväng sen, och medan de har barnen tänkte vi ge oss iväg till jätte-IKEA igen, denna gången för att köpa en hel lista saker. Bl.a. en vit, tresitsig Ektorp-bäddsoffa. Alla tycker att jag är galen (för det är ju givetvis jag som vill ha den just vit), så jag börjar väl vackla lite i mitt beslut. Men samtidigt är det ju verkligen det jag vill ha....

Nepp, nu ska vi se vad vi få ihop när J2 sover.