fredag 30 april 2010

Febern härjar

J1 hade 39 graders feber när hon vaknade och fick så klart vara hemma från dagis idag. Vi bestämde att det var bäst att jag var hemma eftersom P har längre arbetsdag idag och jag dessutom egentligen bara har en undervisningstimme. Det var helt fel dag att vara borta på idag, SB ledig och D på möte, men min chef är faktiskt väldigt förstående och det är värt väldigt mycket. Som sagt, en stark anledning att känna tveksamhet inför det där privatskolejobbet.

J1 har hur som helst först tittat på Pinocchio och sedan sovit i 1,5 timme, så jag har inte haft så mycket att göra. Eller. Inte så mycket att göra med henne, men jag har vikt tvätt, tvättat ny makin, hängt den, satt på en ny maskin, tömt diskmaskinen, satt igång ny maskin, tömt den, plockat undan i J1s rum, och i J2s rum också för den delen, och i köket... Det låter ju fånigt, att tvätta och tömma och hänga och tömma och fylla, men det tar trots allt lite tid och det är ju inte det roligaste man kan göra. Idag känner jag dock att det är okej, och med tanke på att vi ska hämta J2 om ett par timmar så är det lika bra att få gjort allt sånt här, så är det klart, liksom.

Bla bla bla.
Dags att börja fixa pannkakor till lunch och hoppas att J1 vill ha det eftersom hon bara har ätit ett kex till frukost.

torsdag 29 april 2010

Spänningshuvudvärk

För tredje dagen på raken har jag nu ont i huvudet på grund av stress. Ingen yttre stress på något sätt, utan inre, sån som jag skapar själv. Att påstå att jag är ensam om detta i vårt arbetslag just nu vore att ljuga, så det ska jag inte påstå. Kollega D är ovanligt disträ och hade glömt huvudet om det inte vore påskruvat. Kollega SB löser det hela med att ta ledigt varje fredag. Egentligen har jag ingenting emot det - om hon är ledig är stämningen lite mer avslappnad (även om det varit rätt okej sedan påsklovet, inga påhopp för saker man gjort fel), men å andra sidan kan jag tycka att det är lite orättvist att denna människa får ta ledigt tre av fyra fredagar under en månad, medan man själv får skit för att man är magsjuk en dag. Jag kan visst stödja hennes rätt att utbilda sig vidare men kom då för fan inte och klaga på mig om jag blir sjuk. Fast det verkar tydligen vara skillnad på människor och människor....

Jaja, nu var det egentligen inte det jag skulle ha en lång utläggning om. Egentligen hade jag tänkt ha en utläggning om hur lite man som svensk vet om olika företeelser inom andra kulturer i Sverige, innan man stöter på dem. Jag tror inte att jag tänker gå in på detaljer just ikväll, men jag kan ju säga att jag har lärt mig enormt mycket under detta året och det är jag väldigt tacksam över.

Och ja, just det. Om det är någon som håller tummarna för jobbet jag var på igår så kan ni lossa lite på greppet. Jag är rätt övertygad om att det inte är en skola för mig.
Anledningar:
1. Semestertjänst. - det är meningen att jag ska jobba 40h/vecka och ha fem veckors semester. Fine. OM det hade varit så att jag hade fått välja vilka veckor jag skulle ha semester. Men så är det inte på herr privatskolas skola, utan då ska jag ha lov när eleverna har lov och dessa veckor är då dessutom obetalda.
2. "Vi har tre elever i klassen som har fått mycket uppmärksamhet för att de är bråkiga och saknar studiemotivation. Det räcker med uppmärksamhet till dem nu, nu lägger vi kraften på dem som vill något istället!" Det rimmar ganska illa när man kommer från IV-programmet och hör rektorn säga att nu skiter vi i de här ungarna som behöver mer hjälp, de kan gott hamna på IV om ett år istället.
3. "Småbarnsföräldrar brukar vara hemma mycket. Är du ensamstående? Inte? Vad bra, för vi är en liten skola och kan inte ha folk hemma flera veckor i rad" (underförstått: du ska ha dåligt samvete när du vab-ar)

Så nej, det var inte riktigt min kopp te, kan man säga. Om inget annat dyker upp och om den här rektorn är intresserad, ja då får jag väl överväga att ta det ändå, men som sagt, det är inte direkt ett jobb jag hoppas på eller drömmer om.

Enough.

Lättnad

Det är sommarvärme ute, man behöver inget om halsen, stegen blir något lättare.. Dessutom har jag träffat en elev idag, jag har sett med egna ögon att h@n är okej. Jag är så lättad att jag skulle kunna gråta en skvätt. Världen är allt bra konstig.

onsdag 28 april 2010

Lite deppig

Jag känner mig lite deppig. Det började redan igår då jag smällde i mig det ena efter det andra i ren .. deppighet. Jag vet att jag ska tänka "är det hunger eller begär?" och "hur mår jag egentligen?" varje gång jag blir sugen på något, och faktiskt så hjäper det för det mesta. Och ja, jag konstaterade att "det är begär" och "jag är deppig", men att gå därifrån till att inte äta choklad och glass.... Tja, det funkade inte så bra. Sen mådde jag i och för sig som jag förtjänade efteråt. Och nu är det en ny dag så det är inget jag går och gräver ner mig för, vilket ju är hälsosamt tänkt. Men jag är ändå lite deppig. Jag vill verkligen inte gå på anställningsintervju idag, men har ändå sminkat mig (och mina elever tycker att jag är sååå sööööt när jag anstränger mig lite)... Blä. Nu börjar dessutom lektionen igen.

tisdag 27 april 2010

...ett telefonsamtal till...

Nu är det för tillfället 100% utdelning på jobbsökeriet. Jag fick ett telefonsamtal idag om intervju på den andra skolan jag sökt jobb på, och det känns jättekul! Visserligen finns det en del "men" där också, tex att det är lite lite procent, men det det spelar inte så stor roll, det är ju bara en intervju. Skolan i sig ligger närmare och bättre till rent pendlingsmässigt, även om det blir bil dit också. Håll en tumme att jag får nåt jobb i alla fall.

Höst-tankar.

Ja, det är sant. Knappt har det hunnit bli vår förrän man måste börja tänka på hösten. Det är ganska knäckande att inte kunna få en tillsvidareanställning, för det hade varit riktigt skönt att inte behöva oroa sig. Skolorna har dessutom inte särskilt bra framförhållning, kan jag tycka, även om jag så klart förstår att det är svårt att planera ibland. De flesta jobb kommer ut i slutet på maj, faktiskt har det bara dykt upp två stycken hittills som jag har kunnat söka, och dom sökte jag förra veckan. Igår fick jag ett telefonsamtal och jag ska på intervju i morgon, så fast jag kanske inte egentligen har någon större önskan om att jobba på en privatskola, så känner jag att joo, ja, det kanske är nåt att sträva efter ändå? Det allra tråkigaste är att jag faktiskt tycker att jag gör ett bra jobb där jag är nu, men det är ju så också att jag inte riktigt drar jämt med kollega SB, och jag tänker minsann inte smöra för att få behålla mitt jobb. Kan man inte se att jag gör bra ifrån mig och går mer på vad hon tycker och tänker, ja, då får det vara så. Lite illa vid mig tar jag dock ändå, för man kan inte precis säga "det är inget personligt", som det varit på mina andra två vikariat - det första där hela 14 stycken var tvungna att sluta samtidigt, det andra där jag själv var gravid och inte kunde fortsätta trots att jag blev tillfrågad. Nej, denna gången är det personligt. Och vilken person som sedan ska göra den bedömningen...! Kul.
Så trots att jag kanske inte är helt såld på idén om privatskola i Malmö, så kan ni väl hålla en tumme för att intervjun går bra. Det hade inte varit helt fel att ha ett jobb i höst, nämligen...

söndag 25 april 2010

Söndagmorgon

Det är inte illa att vägra stiga upp 5.15 när barnen vaknar, att somna om till halv åtta och vakna till nybakt bröd. Jag brukar inte vägra, men igår var jag hos en kompis och scrappade och drack vin. Jag kan inte minnas när jag drack vin sist, eller alkohol överhuvudtaget. Hur som helst var det väldigt trevligt och vi fick båda något gjort. Och som sagt, sen nybakt bröd idag. Jag tror jag sa till P att det var skitgott. En stund senare sa J1 att det var skitgott. Det lät inte så fint. Ännu en liten stund senare sa hon att det var svettgott. Ehm. Ja :-D

lördag 24 april 2010

Älskar, älskar inte


På väg från träsk-konsert. Vad göra? Solen skiner. Stadsparken tror jag.

fredag 23 april 2010

Titel?

Jag har skrivit ett inlägg om det förut, för så där ett år sen när jag började blogga. Och det är fortfarande så. Att jag inte förstår varför jag inte lyssnar på musik oftare för jag blir så LYCKLIG! (I alla fall när jag får välja själv) Allra helst vill jag pumpa på hög volym och sjunga till, men då ska det helst inte vara någon hemma. Mitt andraval är att gå med musik i öronen när jag åker tåg, sitter på bussar, vandrar på stan.... Det blir liksom till ett soundtrack av det man ser och det gör mig också så himla lycklig! Fast egentligen vill jag sjunga med då också och det låter kanske inte så bra som man hade kunnat hoppats på.... :-) Å nu är det ju så att precis som för ett år sedan är det herr Lambert jag är lite kär i. Ja, inte i honom, men musiken...

torsdag 22 april 2010

Oj Aj!

Lyssna på det här ytterst löjliga! Jag har träningsvärk!! För att i förrgår fanns det inget på TV och jag hade tråkigt, ingen P hemma för han var på jobb. Så då tog jag fram Wii Fitness och gjorde lite grejer. Och det som gör ont idag är några muskler i ryggen som jag inte ens visste existerade, därför att jag gjorde någon jobbig yoga-pose. Känns ju ytterst fånigt, men jag ska ändå fortsätta med det för det var ju roligt också. Igår hade jag dock ingen ork efter att ha suttit framför datorn hela kvällen och skrivit jobbansökningar.Då blev det direkt från datorn till TV:n där jag tittade på "What not to wear" - och tjejen de visade igår hade precis alla mina kläder på sig.... Hmmmm... Ska jag ta det som en hint kanske? Jadå. Men jag tänker inte ändra stil förrän jag får plats i såna kläder som jag verkligen vill ha... Nästa vår. Då!

onsdag 21 april 2010

Mina svarta cityshorts

Ja, hörrni! Jag fick en tokig idé idag och provade mina svarta cityshorts som jag köpte innan vi åkte till Kreta för snart tre år sedan. Eftersom vi bodde på landet när vi var där tycke jag aldrig att det var läge att ha dem på mig, och sen visade det sig att jag var gravid när jag kom hem (how did that happen?!) och så kunde jag inte ha dem av den anledningen. Sen förlorade vi barnet på hösten. Och jag blev gravid med J2 på vintern så jag var höggravid under sommaren nollåtta. Förra sommaren provade jag shortsen men kunde inte knäppa dem... Alltså, vad jag skulle komma fram till var, att när jag provade dem idag så kunde jag både knäppa dem OCH böja mig ner utan att tappa andan! Så i sommar ska jag nog använda mina alldeles nya, gamla shorts. Nice!

tisdag 20 april 2010

I [heart] Adam

Det SNÖAR! What the /&%¤%¤#%¤/!!!

Borta

Jag tror inte jag får skriva det jag vill skriva i detta inlägg, jag har ju tystnadsplikt.
Det här yrket är inte helt lätt att axla ibland.

måndag 19 april 2010

Men lilla farbrorn!


Nu får jag snart köpa någonting av honom, det börjar kännas lite pinsamt att bara få och få.

söndag 18 april 2010

Fågelskådningsbidrag

AnnaKK har en fågelskådning på G som jag tänkte bidra till om jag hittar några fåglar. Jag hade en i åtanke men har inte kommit till skott med den än. Istället bjuder jag på en flamingo som bor i syrrans trädgård....

torsdag 15 april 2010

Årets första


Vad dyrt det var med glass! Och nötterna smakar kartong. Men vad gör det, det är sol!


Uppdatering tio minuter senare: Nötterna var sega eftersom det var puffat ris och inte nötter.

onsdag 14 april 2010

Äckligt, snubben!

På väg hem i bussen alldeles nyss var det ganska mycket folk, som vanligt. Man behövde dock inte stå PÅ varandra, någonting som en snubbe (35+) tydligen missade. Han stog där och tryckte sig - men världen bula i byxan! - mot en tjej (19-20 år), inte bara när bussen svängde utan i största allmnhet... FY FAN VAD ÄCKLIGT!!!! Så om du är en snubbe som av någon anledning råkar surfa in på min lilla blogg och brukar åka buss och stå och gnida dig mot främmande tjejer --- lägg av för i helvete ditt jävla pervo!
Yuck!
Så, nu fick jag det sagt.

Lilla farbrorn


Idag fick jag en bukett påskliljor av lilla farbrorn när jag gick förbi... Hur söt är inte han då?

tisdag 13 april 2010

Det är jag det.


Smartare än cash. Vecka sju och Jag har gått upp istället för ner. Första tanken är helvete. Jag vet att det beror på kvinnligheter som jag inte kan styra över, men det gör mig inte mindre deprimerad, jag har ju verkligen inte gjort nåt fel denna veckan... Andra tanken är att jag ska köpa ett stort marabou och trycka in i fejan som tröst. Men i ärlighetens namn är jag inte sugen på att sabotera för mig själv, så jag tänker låta bli. Jag är helt enkelt smartare än cash, eller hur? ;)

söndag 11 april 2010

Tradigt


Jag hade varit ute 20 minuter på stranden och tyckte det var tråkigt faktiskt. Allt ser likadant ut. Innan jag gick till bilen bytte jag ändå objektiv för att se om det hjälpte. Nu känns tiden innan det är dags att hämta J1 på baletten alldeles för kort..

Redan söndag?

Det är alltså redan söndag idag? Time flies. Precis som kossorna igår, de bara flög förbi. De var inte riktigt så ystra som jag hade önskat, rent fotomässigt, men det var en trevlig utflykt inte desto mindre. J1 frös men tyckte korna var intressanta, särskilt de som skuttade förbi och svängde på huvudet så dregglet skvätte åt publikens håll. J2 frös inte och hade siktet inställt åt motsatt håll, d.v.s. mot parkeringen där det fanns bilar och en TRAKTOR! Sedan lyckades han se en till och det nya mantrat här hemma är "trakto gyl, trakto gyl, trakto gyl"... Ja,en gul traktor var det.

Han sover förresten fortfarande. Trots att det känns lyxigt eftersom klockan snart är sju tycker jag att det är lite jobbigt när han sover och jag är vaken. Han behöver det säkert eftersom han sovit så dåligt den senaste veckan, men som den hönsmamma jag är blir jag blir orolig när han sover. Hur vet jag att han sover egentligen, hur vet jag att han andas? (nu vaknade han iofs så jag vet att han andades, men så där är det varje gång jag råkar vakna innan barnen)

Vi hade besök från Byhåla igår också. Mycket uppskattat! J1 grät när det var dags för bästisen att åka hem igen, men det var nog lite i kombination med trötthet, för hon hade inte vilat nånting under dagen. Vi får i vilket fall se till att ses lite oftare, tror jag. Och det kan väl vara lämpligt att stråla samman på Skånes djurpark snart, det är hög säsong att införskaffa årskort nu.

fredag 9 april 2010

Ko-släpp, kanske?


Nu är det helg, och alldeles lagom att det då kom ett sms om ko-släpp imorgon. Efter en lång vinter ska kossorna ut på vårbete och jag har anmält mitt mobilnummer på en tjänst som gör att jag får veta var och när detta ska äga rum. I morgon ska korna i Ängelholm släppas ut och jag funderar på om jag ska ta med barnen dit och titta. Det är ju förvisso en bit att köra, dessutom får vi besök på eftermiddan, men ändå.. P jobbar och det är ju roligt att hitta på något annorlunda ibland.
. . . . .
Idag har jag kameran med mig trots att jag inte kom iväg tidigt till jobbet. Men givetvis har solen lyst med sin frånvaro hela dagen. Det börjar bli rätt störigt nu med denna dåliga tajmingen och egentligen borde jag alltid ha kameran med mig, men som den hobbyamatör jag är orkar jag helt enkelt inte. Nåja, det finns alltid rum för förbättring, antar jag.
. . . . .
Jag sitter förresten på tåget - ett mycket långsamt tåg - på väg hem. Jag har inget att läsa så det är lite småsegt. Jag var dock duktig nog att faktiskt äta medhavd lunch innan jag åkte, vilket jag aldrig gör på fredagar annars. Det kommer nog bli en vana dock, för det är mycket lättare att ignorera Pressbyråns chokladutbud när man är mätt. Dessutom är man rent allmänt på bättre humör när man kommer hem, vilket inte är en dum strategi alls.. Nu är jag i Teckomatorp, så jag ska ta och titta ut genom fönstret istället... Inte för att det finns någonting att se, men...

onsdag 7 april 2010

Vilken natt...


J2 har 'sovit' i vår säng, dvs legat och bökat runt och varit vaken om vartannat. Mitt i allt börjar J1 skrika och till sova i vår säng, vilket ju inte går eftersom det är upptaget. Jag har alltid tyckt det varit överdrivet när enl berättar om säng-hoppning på nätterna, ni vet; barnen kommer till föräldrarna som flyttar till barnens sängar tills barnen följer efter, och vips så vaknar mamma på soffan och pappa i badkaret.. Men jag är lite mer insatt i hur det funkar nu, så kanske var det inte så överdrivet ändå. Jag la mig nämligen i J1s rum, i hennes mysdel under våningssängen, och efter en timme kom hon ner också och vips fanns det ingen plats till mig så jag låg halvt på golvet.. Hur som helst, de timmar jag sovit i natt kan räknas på en hand och därför orkade jag mig inte iväg tidigt idag för att fotografera, och det är bara att konstatera att när klockan är sju är det där magiska ljuset med tunna dimmor redan försvunnet.. Det får bli en annan dag istället.

tisdag 6 april 2010

Ups and downs

Lite intressant uttryck det dära... I vanliga fall tycker man ju att ups är det man ska sträva efter, och att downs kanske inte är så himla bra ändå. I mitt fall måste jag säga att det är precis tvärt om. Ju mer down desto bättre! Jag hade alltså gått ner i vikt denna veckan, både det jag gått upp och förra, och lite till. Jag märker så klart att det krävs att jag verkligen har koll på vad jag stoppar i munnen, och det känns väldigt skönt att ha återfått den kontrollen. Visserligen inser jag att det kommer komma lite ups nu och då, men det får det göra! Jag har gett mig själv ett år för att se hur det går, och en månad efter start ligger jag på minus, så då går det faktiskt rätt bra.

Jag blev lite lockad att köpa böcker innan. Tja, i ärlighetens namn var jag suger redan innan jag råkade susa in på Yvonnes blogg - jag var sugen på Johan Theorin och John Ajvide Lindqvist... Ja, så nu råkade jag köpa några såna böcker. Och Gavaldas nya roman! Äntligen en riktig tjockis, ingen liten fjutt på 140 sidor! Ner i cyberkassen med dig!

Jag funderar på att åka riktigt tidigt till jobbet i morgon så att jag kan hoppa av tåget på en av småstationerna och fotografera en stund innan nästa tåg kommer.... Men jag vet inte, det blir ju så tidigt.... Men ljuset och dimmorna är så underbart vackra! Jag vet inte.... Kanske....

lördag 3 april 2010

Lurigt!

Ojoj vad hela familjen är helt slut efter ett ganska stressigt påsklov. J2 har väckts i stort sett varje dag från sin middagslur eftersom vi har haft saker inplanerade som skullat göras. Idag har han dock fått sova så länge han har velat och ja, han är inne på sin fjärde timme......... Även jag och J1 (som aldrig sover mitt på dagen numera om hon inte är sjuk eller utmattad) har lurat under den här tiden. Hon har ju haft öroninflammation i veckan och dessutom en grym hosta, denna har jag själv fått ärva så natten till idag sov jag riktigt dåligt. Vi ska som sagt hem till syrran i eftermiddag (kväll för barnen), och ska man gå bort så sent som klockan fem är det bra om barnen sovit en stund på dagen, då blir det inte lika kinkigt. Igår var de dock jätteduktiga och var uppe till åttasnåret utan gnäll.

Jag åkte in till stan med ungarna för att köpa en present till syrran. Inget sista minutentjafs, utan vi visste vad vi skulle ha. Givetvis hade de inte det vi skulle ha i den ena butiken, och den butiken som hade det vi skulle ha hade så klart inte öppet på påskafton. Eftersom J1 inte ville gå utan skulle åka vagnen, fick lilla J2 knata på, vilket han gjorde riktigt bra, men det betydde att vi inte kunde gå tvärs genom stan för att kolla de andra butikerna. Hon får helt enkelt hålla till godo med det vi kommer med idag och så får själva paketen komma en annan dag. Hoppas det är ok?

Ja, just det, när vi kom hem hade mamma och pappa varit och hämtat lite skålar som hörde till lokalen vi var i igår. De hade dessutom lämnat två ägg på köksbordet. J1's ansikte strålade när hon sa att det var PÅSKHAREN som hade varit och lämnat äggen medan vi var borta. Jag tänkte att hon kunde ju få tro det, så inte ett ljud om mormor och morfar. Så himla kul! Och J2 uppskattade det också, han hann trycka i sig ett tiotal bitar godis innan jag fått fram grönsakerna på bordet. (fast han åt mat också, så det gjorde inget)

*rubrik*

Igår hade vi kalas för mamma. Det var menat som en överraskning, men jag vet inte om hon var så överraskad egentligen. Möjligtvis för att det var folk där som hon inte träffat på väldigt länge, men annars visste hon nog att det skulle bli fest i alla fall. Pappa har hela tiden sagt att man väl inte kan ha tacos när man fyller 50, men eftersom det var det mamma ville ha så var det det som serverades. Syster med sambo och P slet hela förmiddagen med att få ordning på allt och vid två kom folket. Vi hade gjort en piñata också, men det blev ful som stryk. Och stryk fick den i och för sig också, till de tre barnens förtjusning.

Igår var också syrrans födelsedag - grattis igen - men det fick stå tillbaka lite. Istället tänkte jag att hon ska få sin present idag för ikväll är det påskaftonsfirande hemma hos henne. I dag blir det dessutom tacos till lunch för mig och barnen för det blev räääääätt mycket mat över. Det gör inget, jag kan äta massa grönsaker och bli mätt på det, och barnen gillar det också...