lördag 31 mars 2012

Ursäkta, men...

...har jag den vackraste dottern i världen, eller?

Kalasbra inledning

...eller har det börjat precis som vanligt när jag längtat efter lov?

Av någon anledning verkar alltid 10 dagars ledighet så hemskt lockande, men sedan när det är dags så önskar man redan efter ett par timmar att man skulle jobba lite så att man kunde få lugn och ro. Fast nu ska vi inte vara såna. Vi har hunnit handla skor till 3/4 av familjen och köpa lite nya dynor och en vaxduk till stugan innan Patrik började jobba. Sedan har ungarna och jag varit i badmintonhallen och kollat på en match som en av mina elever spelade, jag tror att hon är bland de bästa i Skåne i sin ålder, vilket ju är lite kul. På vägen hem lämnade Jack och jag av Jolin på kalas och sen har vi ätit godis och kittlats i väntan på att hämta Jolin igen. Det är med andra ord inte så illa att vara ledig! Jag önskar bara att vädret var lite bättre...

En annan sak som jag önskar är att få åka till Stockholm och gå på Fotografiska. Det hade varit så roligt att kunna göra det, särskilt med någon annan som kanske också var intresserad. Eller om jag bara ska göra det själv. Egentligen. Varför inte.

Gräset är grönare hos grannen




tisdag 27 mars 2012

Rastlöööööööös!

Jag har nu åtta (8!!) omdömen kvar att skriva - alla till pojkar årskurs 7 i svenska, d.v.s. inte så upplyftande (sorry boys om jag generaliserar lite här och tycker att pojkar skriver tråkigare texter, men let's face it, svenska är inte favoritämnet för någon av killarna i min klass...!). Jag är så rastlös och jag O-R-K-A-R inte skriva mer!!! Planen är istället att slänga mig på soffan och stiga upp tidigare i morgon för att kunna skriva klart då. Det kallas planering. Sen ska jag ägna morgondagens planeringsluckor åt att boka in utvecklingssamtal och rätta en massa uppsatser så att jag kan ha 10 i stort sett arbetsbefriade påskdagar. Ja. Det är planen i alla fall.

Gokväll!

måndag 26 mars 2012

Uppmuntrande

Fyra (4) dagar till påsklov. Nedräkning borde snart ske i antalet lektioner som återstår. Om det ändå vore så väl att lektionerna var den enda tiden man arbetade på dygnet....

Det är mycket roligare...

...att ligga och krypa längs med marken på sin egen tomt, där ingen ser en och tycker att man uppför sig underligt. Därför har jag i helgen lyckats ta kort på lite vårblommor som dykt upp på tomten. Först ut är snödroppar och krokus. Krokus som för övrigt röstades fram som finaste vårblomman på Bolibompa. Jag håller inte med Sveriges ungar, men blir så klart inte ledsen när jag hittar dem på tomten!


söndag 25 mars 2012

Snipp snapp snut..

..så var denna helgen slut!


Det finns egentligen bara en dålig sak med helger, och det är att de är alldeles för korta!
Jag bestämde mig redan i fredags för att inte jobba nånting denna helgen, och det är jag glad för, även om jag i och för sig känner pressen nu. 65 omdömen ska skrivas innan tisdag kväll, så jag vet ju vad jag ska ägna kvällarna åt, men det känns som att det inte gör så mycket. Det är bara fem dagar till påsklovet, och då hoppas jag att vi ska ha lika trevligt som nu i helgen - sol och trädgårdsarbete i stugan, kombinerat med grill, som idag i Rövarkulan. Jag längtar redan.
Det är vår!!

onsdag 21 mars 2012

*fyll i rubrik efter eget val här*

Två 12-timmars arbetsdagar på raken, och så idag då. Jag är helt slut. Och enda anledningen till att jag orkar ta ut mig så totalt är att det bara är 1,5 vecka till påsklovet. Annars hade jag inte orkat med arbetsbördan faktiskt.
Måste bara berätta nåt kul, som ju egentligen inte är så kul. Jag har en elev som ofta är sen till lektionerna, så pass mycket att jag nu har upprättat ett kontrakt med henom efter att ha kontaktat föräldrarna. Hens ena förälder är med på noterna, den andra not so much. Till saken hör då att föräldrarna inte tåler varandra och de tycker att det är mitt jobb att gå med meddelanden dem emellan. Inte så kul.
Bokade möte med ena föräldern idag för att prata om de sena ankomsterna. Tror ni föräldern dök upp? Är jag förvånad? Känner jag att jag kunde använt de där 20 minuterna som jag väntade till någonting bättre?

Nu ska jag slänga mig i soffan nån timme innan det är dags att sova, stiga upp och upprepa dagen......

söndag 18 mars 2012

Åååh! Jag blir GALEN!

Jag vet att klockan bara är närmare tio, men jag håller på att bli galen av att jag känner mig så stressad!
Hela dagen igår gick i stort sett åt att vara på kalas, även om vi inte åkte förrän klockan var 12. Här hemma plockade och plockade Patrik, och vi andra.. eh, ja, jag vet inte vad vi gjorde. Nu är Patrik på jobbet och jag har massor som jag skulle behöva göra. Plocka undan i barnens rum. Dammsuga överallt. Slänga sopor och handla. Ja, jag vet, det är småsaker, men samtidigt känner jag att det jag VERKLIGEN måste göra är att sätta mig med omdömen och IUP:er till jobbet... Och när jag blir stressad kickar försvarsmekanism #1 in: huvudet i sanden och ingen fokus på någonting. Jag är alltså galet stressad men kan inte ta tag i mitt liv.

Två och en halv vecka senare känns det här låååångt borta....

Fler tips

Jag kom på ett par bra ställen som man kan besöka om man vill ut i naturen.

Söderåsen och Skäralid är jättefint och backigt. Bara att släppa loss ungarna så är de hur trötta som helst när man gått klart. Finns lunch att köpa eller grillplatser att grilla på. Och en källa som man kan dricka vatten ur, vilket är lite coolt i tider då man köper vatten på flaska.

Så klart Skrylle, men fina helgdagar är det smockat. Hellre då Måryd, där vi inte varit innan Jack började åka dit med sitt dagis. De har kräftdammar så det är lite kul att håva kräftor (och släppa tillbaka dem så klart när man har tittat färdigt) och har man tur kan man till och med få plats vid grillarna.

Bästa ever är Rövarekulan utanför Löberöd. Dit har vi åkt sedan jag var liten, och det är jättefint med bokskogar, skiffersten och bäck. Grillplatser har de också, och där brukar oftast inte vara jättemycket folk.

Det där var lite gratis-tips till soliga dagar.
Idag är det dock inte en enda gnutta sol, så vi ska ägna oss åt inomhusaktiviteter som att städa Jolins rum och dammsuga. Innan vi kan starta med det måste vi dock ta oss till affären för dammsugarpåsarna är slut och utan en sån blir det inte mycket sugande av...

fredag 16 mars 2012

Tips

Jag har fått höra, faktiskt från flera håll, att jag och Patrik är ganska duktiga på att hitta på saker med barnen. Det är inte alltid så lätt att göra något med barnen, vilket är en anledning till att jag älskar stugan - där behöver man inte göra något, bara hänga eller kratta. Det ger sig liksom självt, medan när man är hemma så blir det mycket plock och städ, någon varken vi eller ungarna uppskattar. Så om man känner för att göra något här i krokarna har jag följande tips, som jag tänkte att jag kunde dels dela med mig av, och dels fylla på om jag kommer på någonting mer.

Soliga dagar är det inget som slår Malmö Folkets park. Där finns allt möjligt för en riktig heldag. Bad i fontän, pyssel av olika slag som anordnas av parkpersonal, en minidjurpark, ponnyridning, stor lekplats, teaterföreställningar riktade mot barn, ett terrarie (som visserligen kostar lite men kan vara kul att besöka ibland), och karuseller. Galet bra ställe, det där.

I Lund finns så klart Stadsparken, men det enda man gör där är att mata ankorna och leker på lekplatsen, så det är inte riktigt en heldagsutflykt, kan jag tycka. Trevligt i lagom doser.

Dessutom har vi ju Botaniska trädgården i Lund, vilket då blir ganska mycket springa runt och titta på växter. Men man kan ju också gå in i huset, vad det nu heter, och då blir det lite mer spännande eftersom det finns olika rum att gå in i, t.ex. den med regnskogsväxter.

Bästa museet ever är Malmö museer. Ja, visst, vi har varit där många gånger, men barnen tycker det är roligt ändå, och det är huvudsaken. På slottet finns det fiskar och nattdjur, och olika utställningar (som vi oftast tycker är intressanta men som barnen springer förbi). På Sjötekniska museet har de olika fordon, man får t.ex. gå in i en ubåt och kolla läget, eller sitta på en traktor. På ovanvåningen har de experiment, och i källaren finns det en jättefin lekplats uppbyggd med båt-tema. Det bästa med hela grejen är att dessa två museer (och ett par till) går på samma biljett, så man kan gå mellan byggnaderna hur man vill under dagen. Dessutom kan man åka lite spårvagn på sommaren för en billig penning. Köper man sedan årskort, som vi har gjort, kan man för 150:- (eller nåt i den stilen) gå gratis hela året. Helt perfekt!

I Helsingborg finns Tropikariet. Ormar, apor och en hajtank. En väldigt bra utflykt, tycker jag. Skulle det vara soligt kan man ju dessutom ta sig till Sofiero och gå en sväng i slottsparken. Där finns en liten labyrint och massa ytor att springa på för ungarna, och själv kan man ju få njuta av något annat än det gamla vanliga.

I Osby kan man gå på Brio Lekoseum. Jättebra med utställningar av gamla leksaker, tomarnas verkstad i källaren som man kan titta på och leksaker som man kan leka med. Vi lär väl hitta dit ett par gånger till nu när stugan ändå ligger i krokarna, och då är det ju också givet att man kan få en kopp gratis kaffe hos oss om man ändå åker dit och vi befinner oss i stugan. Bara det, liksom!

På Österlen kan man åka ånglok, fast ärligt talat är det rätt drygt att åka hela vägen fram och tillbaka, i alla fall med barn som inte kan sitta still. Glimmingehus är spännande. Ales stenar är mysiga att besöka.

Tosselillla älskade ungarna när Patrik tog med sig dom dit. Själv har jag inte varit där sedan jag var "ung", men  vi har redan köpt biljetter till familjens dag som är den 17 juni, så i år blir det åka av.

Bor man nu i Skåne så har man alla möjligheter att snabbt och lätt ta sig över sundet. Helsingör och Kronborg är jättebra! Vill man spendera mycket pengar kan man alltid ta sig till Köpenhamn med Tivoli och Zoo. Det ska också ligga nåt aqua-grejs där i krokarna som vi inte varit på.

Skånes djurpark funkar fortfarande.

Och just det. Ungarna tycker faktiskt att det är jättekul att vara i Domkyrkan i Lund också. Vi har räknat fönster, letat efter skelett och döskallar (det finns mycket sånt i tavelramas osv), och att gå ner i kryptan är spännande också!

Nu kommer jag alldeles straxt fram till ögonkliniken (sitter i telefonkö), vilket ju var pefekt för jag kommer inte på fler saker just nu. Men som sagt, jag uppdaterar om det dyker upp något mer.
Håll till godo.

torsdag 15 mars 2012

Alles gut!

Allt är bra. Ingen ny MRI i och för sig, vilket är lika bra. Intressant att jag fick veta idag dock att det fanns "två små fläckar på de senaste bilderna. Men fläckar kan man ha på insidan precis som på utsidan och så länge de är få och små så är det ingen fara." Jag menar, det hade varit intressant att få höra för tre år sedan när MRI:n gjordes.... Jag ska nu ta kontakt med ögonläkare för att se vad som kan göras med ögonlocken, operation förhoppningsvis. Remiss dit då, så det blir kanske att man får komma och kolla läget lagom till sommarlovet.


Nä. För att skriva om lite roligare saker. Niorna redovisade för sjuorna idag och de var så duktiga, båda klasserna! Niorna gjorde ett strålande jobb trots att de var så nervösa, och sjuorna lyssnade koncentrerat och applåderade efteråt. Niorna trodde att sjuorna höll på att somna, men faktum var att de "bara" skötte sig så utmärkt som jag förväntar mig att de ska göra när någon pratar med dem, och själva sa de att de tyckte att niorna var både jätteduktiga och modiga. Modershjärtat (även om de nu inte är mina barn, rent biologiskt) sväller av stolthet!

Jag har ju äntligen kommit till skott med den där lärarlegitimationen också. Inskickad för 15 minuter sedan, bara för att de bestämt sig för att pausa med att dela ut legitimationer. Jag tänker att det är lika bra jag gör det ändå, nu har jag varit redo sen i november och inte fått tummarna loss. Med lite tur kanske jag blir godkänd och får jobba vidare.

onsdag 14 mars 2012

Harry Potter and the deathly hallows

Oh my. På väg till bussen igår föll tårarna när sista HP-boken närmade sig sitt slut. Idag, alldeles nyss faktiskt, nådde den the end.
Hur många timmar har jag spenderat med Harry och hans vänner de senaste fem månaderna? Och nu, inget mer.
Sista boken är helt klart, överlägset, den bästa. Galet.
Nu måste jag kolla på filmerna.

måndag 12 mars 2012

Hahaha!

Idag skrattade jag så jag grät på lektionen med sjuorna. Vi gick igenom allitterationer, och jag visade följande youtubeklipp. Först var eleverna måttligt roade, som vanligt, men när jag bröt ihop till "byxbeklädd blott baktill"och tårarna sprutade, kunde inte de heller hålla sig. Jag skrattade dels åt hur skickliga Galenskaparna är på att skriva texter och dels åt mig själv som skrattade åt något så torrt, som jag för tjugo år sedan inte alls hade tyckt var kul (d.v.s. när jag var lika gammal som mina elever). Eleverna skrattade åt mig, inte åt Galenskaparna.



Sen tittade vi på Farbror Frej också, eftersom det är lite allitteration bara i titeln....
KUL lektion!

söndag 11 mars 2012

Kuuuul!!

Jag får väl säga att mina fredagar, som jag så mycket såg fram emot tidigare, inte är så roliga som jag först tänkte att de skulle vara. Jag syftar på min fotovandringskurs. Av de 15 elever som är i gruppen är det väl ungefär fem som är intresserade. De andra vill bara prata och flumma under lektionerna. Typiskt tråkig attityd som gör mig galen! Varför ska jag förbereda och engagera mig när hälften bara vill gå hem?

I fredags var vi i alla fall på S:t Pauli kyrkogård och fotograferade "Döden". Hälften av eleverna var på prao, så vi var bara åtta stycken, och sex av dem knäppte lite bilder på tjugo minuter och stog sen och tjatade om att få gå hem. Till slut lät jag dem göra det, bara för att själv få chansen att ta lite bilder. Jag och två elever stannade så länge att när vi var nöjda hade vi dragit över en kvart av lektionen. Det är ju då det är lite roligt, när man glömmer tiden.


Rajson tipsade häromdagen på sin blogg om pixlr.com, så det kollade jag in nu i kväll. Himla kul, jag gillar Retro vintage effects! Nästan så att jag inte "behöver" skaffa mig en iPhone nu ju...

Upplysningen - check!

Voltaire, Rousseau, Swift och Defoe. Jag tror jag kan lite mer nu, eller mitt minne är i alla fall uppfräschat. Himla smart av mig att säga till niorna att använda sig av sina arbeten senare i veckan för att komma och föreläsa om upplysningen och dess tänkare för mina sjuor. Så slipper jag det, niorna får använda sin kunskap och sjuorna får lyssna på någon annan än moí. Win-win-win!


Det var soligt fram tills för tjugo minuter sedan, och jag har rättat uppsatser till fram för en kvart sedan. Det enda bra med det är att jag fått göra det i lugn och ro och att det är gjort nu, soliga dagar får vi väl förhoppningsvis fler av. Medan Patrik och barnen fortfarande befinner sig på annan ort (Malmö) ska jag ta och lyssna lite mer på Harry Potter. Det är inte så många kapitel kvar nu, och när böckerna är avklarade ska jag ge mig på filmerna...

lördag 10 mars 2012

Inlägg 1111

Om man firar inlägg 1111 så måste man nästan lägga in en bild som inte har någonting med resten av inlägget att göra. 


Philip Phillips, min favorit i årets American Idol.
Så, då har jag gjort det. Dags att gå vidare.

Idag har vi varit i stugan i fem timmar och fyra av dessa har vi varit i trädgården och krattat gamla löv och annat halvruttet, samt sågat ner lite av ett träd som blåst ner över infarten. Det kom en lapp om tömning av septitank, nämligen, och jag är lite orolig för två saker. Ett - att de redan varit där men inte kommit åt brunnen eller vad det nu är de ska tömma, och två - att de inte vet var den där tanken/brunnen är och ska ringa och fråga oss. Vi har verkligen ingen aning om någonting som rör detta hus!! Vi har ju fattat så mycket att vi behöver fylla på med olja för att kunna få igång värmen, och vi har (med lite hjälp av min farbror) listat ut var man fyller på, även om vi inte har gjort det än. Det känns nämligen mindre lönt att fylla på med dyr olja när vi ändå inte vet hur man sätter igång oljepannan! Snacka om att vara helt clueless! 

Sen var det då det här med att renovera. Vi har kommit fram till att vi ska fixa sovrummet först. Men hur och var man ska börja....?! Taket har tidigare förstörts av en vattenläcka och behöver målas om. Lätt sagt. Men det är en massa konstiga elsladdar dragna i taket. Vad gör man med dem? Målar över? Och den gamla färgen som börjat flagna? Den måste man ju skrapa bort innan man sätter igång? Garderobsdörrar och lister behövs målas om eftersom de är gula. Inte svårt, bara tråkigt. Golvet ska slipas och målas. Väggarna ska tapetseras om. Jag kan inte tapetsera, men det löser väl sig, däremot är det klurigt eftersom det på ena väggen är skorstens-murstock, d.v.s. sten. Och spånskiva eller nåt. Tapeten där har spruckit av värmen, vilket kommer upprepa sig om vi bara tapetserar rakt av igen. Så hur vi ska lösa det vet jag inte heller. Vi som aldrig renoverat någonting i våra liv, typ.

Om någon har några tips så är det bara att ösa. Vi tar tacksamt emot!

Nu är jag helt slut och ska ägna kvällen åt något så hjärndött som melodifestivalen. Jag och resten av Sverige. Det är rätt skönt att vi gjort så mycket idag för nu har jag liksom haft min helgdag och i morgon tar Patrik med sig ungarna till Malmö och går på museum så att jag får ett par timmar att arbeta på. Det behövs.

fredag 9 mars 2012

Meh! Helg igen!

Det är bara att konstatera att det är helg igen, och att jag inte alls hunnit med allt jag behöver göra på jobbet. Jag kan inte precis hitta skrivbordet för alla papper som ligger överallt, och med uppsatsdeadline för mina nior häromdagen är det nu rättning som gäller i helgen. Bara att gilla läget.


Förra helgen var jag och ungarna ute och letade vårtecken, och tanken var (är?) att vi ska åka till stugan i helgen för att se vad som händer i trädgården där, men ärligt talat känns det inte jättelockande eftersom det snöade natten till igår. Snön ligger inte direkt kvar nu, men jag vet inte hur det ser ut en timme norrut? Nu har ju inte jag varit där sedan i december, så lite sugen är jag allt ändå.

torsdag 8 mars 2012

Läst

Jag har inte uppdaterat bokinläggen här på ett tag. Beroende, så klart, på att jag inte haft tid direkt att sitta ner och tänka. Livet snurrar på så snabbt så det här med eftertanke är tyvärr en bisyssla som hinns med ibland. Som idag, t.ex.

Innan vi åkte iväg på semestern slukade jag Revolt av Suzanne Collins, jag kunde bara inte hålla mig tills jag var i solstolen. Hungerspelstiologin är en jättebra serie böcker för tonåringar, eller såna som mig, som är lite unga i hjärtat. Doch börjar den bra och dippar därefter, men det är ändå ett måste att läsa alla tre böckerna. Som en av mina elever sa - "man kan sluta efter första, men om man läser den andra så måste man läsa den tredje!".

Sedan läste jag Warm Bodies av Isaac Marion - en bok om en zombie som blir kär i en människa när han råkar äta hennes pojkväns hjärna, och plötsligt är han inte längre nöjd med att vara odöd. Han vill leva. Den var okej. Jag tror jag hade lite höga förväntningar, och jag tyckte den var lite jobbig att läsa fastän den egentligen nog inte var så jobbig. Jag kom bara inte riktigt in i den, utan ville mest att den skulle ta slut så att jag kunde fortsätta med en annan bok istället. Jag ser dock fram emot filmen som kommer nästa år!



Efter det gav jag mig på The Blade Itself av Joe Abercrombie. Den boken är första delen i en triologi om bl.a. en torterare, en mördare, en fåfäng fäktare och lite trollkarlar och så. Himla trevlig bok som jag gärna vill läsa fortsättningen på, fast det lär få vänta ett litet tag. Jag kände sen att jag inte orkade ge mig på den tjockaste boken jag hade med mig, eftersom den är 700 sidor lång. Inte för att jag inte ville läsa den, utan för att jag verkligen inte orkade hålla i den i solstolen. Distant Hours får vänta till påsk. 

Däremot läste jag två deckare, Ninni Schulmans Flickan med snö i håret och Kristina Ohlssons Askungar. Den första var den bättre av de två (eller den mest snabblästa eftersom jag inte kunde lägga ifrån mig den, den tog en dag att läsa klart), men egentligen ... en deckare är en deckare, tycker jag. Särskilt svenska deckare. Vad är det som skiljer dem från varandra...?! 

På det hela taget en riktigt bra boksemester! 
Och nu när jag är tillbaka i landet igen lyssnar jag på Harry Potter, sista boken. Spännande värre!

tisdag 6 mars 2012

Billigt kvällsnöje

Efter att snart ha rättat klart 20 engelskprov funderar jag på om jag ska ge mig på mina 15 uppsatser om upplysningen, eller om jag ska hålla kväll....

Jag vet att det var någonting viktigt jag skulle göra när jag kom hem idag, jag har nämligen gjort ett svart kryss på handen. Frågan är VAD detta viktiga var?! Det värsta är väl att jag faktiskt satte det svarta krysset över ett rött kryss, som var en påminnelse om exakt samma sak - jag hade bara glömt att jag redan hade gjort ett kryss en halvtimme tidigare. Allt löser sig nog i morgon när jag kommer till jobbet och inser att det var någonting jag skulle ta med mig och som jag absolut inte fick glömma.... Åh, denna demens!


Jag tror jag håller kväll. Man ska inte ta ut sig i onödan.

lördag 3 mars 2012

Utsikt från berget

När vi var iväg handlade vi mat på toppen av berget. I "rask" takt utan barn tog det ungefär 20 minuter att gå upp, men eftersom vi är otränade kan säkert någon annan gå snabbare. Utsikten mot vårt hotell såg ut som följer. I tilt shift. Jag älskar tilt shift. Verkligheten blir en låtsasvärld som väcker fantasin till liv. 




fredag 2 mars 2012

Huvudvärk.

Fredag. Dag fyra denna vecka med huvudvärk. Jag hade väl egentligen sett fram emot att spendera förmiddagen hos neurologen. Tiden jag hade fått i januari ringde de ju och ställde in samma dag, eftersom läkaren var sjuk, och så fick jag ny tid nu i mars i stället. Denna gången ringde de i alla fall igår istället för att tala om att .. ja, läkaren var sjuk. Så nu har jag fått ny tid igen, om två veckor. Det hade nog kunnat dröja ett tag till egentligen, men efter min syrliga kommentar på beskedet om att återigen behöva vänta fick jag "en tid väldigt snabbt".


Nu får jag kanske skylla mig själv, som väntar ett år med mina "besvär" innan jag kollar upp dem. Särskilt som man ju vet att remisserna är på tre månader. Men det är ändå lite surt, och man undrar ju vad det är som står på i huvudet på en när man går omkring med en huvudvärk som hotar med att blomma ut i full migrän i fyra dagar. Och i november var det ju nio dagar på raken.

Nåja. Efter mjukstart på arbetsveckan tar jag nu helg.
Så gött!

torsdag 1 mars 2012

"Jag ääääälskar att resa!"

Varje gång någon frågar mig vad jag har för intressen så ger jag egentligen samma oreflekterade svar.
Jag älskar att läsa, jag älskar att resa, och jag tycker om att fotografera.

Eh, men ursäkta lite här nu.
Om jag tänker efter.
Jag älskar att läsa, det är väldigt sant. Så mycket man kan uppleva utan att ens röra på sig, det är helt otroligt när man tänker efter. Så många känslor man får känna, så många människor man får träffa. Helt otroligt!


Men de andra två intressena då? Jag gillar att fotografera?! Det är ju inte sant längre! Jag tycker att jag är kass, jag vet inte vad jag ska fotografera, jag KAN inte!! Så nej, jag gillar det inte, jag hatar det. Just nu. Däremot gillar jag något enormt att få mina elever att vilja fotografera. Det är riktigt, riktigt kul att se hur kreativa de kan vara!

Och jag älskar att resa?! Eh, nej. Jag hatar att resa! Det är skittråkigt! Man blir trött och flottig och sitter mest och väntar. Väntar på bussen, väntar på att bussen ska komma dit man ska. Vänta på tåget, vänta på att tåget ska komma fram. Vänta på flyget, vänta på att man ska landa. Att resa är att vänta, och att vänta är ju skittråkigt! Däremot älskar jag att vara någon annanstans ibland. Att uppleva nya saker, att ha tid med familjen. Och det är ju ofta förknippat med att resa, för då har man ingen möjlighet att tvätta. Och någon annan sköter städningen...


Så om någon frågar vad mina intressen är borde jag nog svara något i stil med: Jag ÄLSKAR att läsa, att vara en del av en kreativ process och att vara någon annanstans ibland.

Lite lagom flummigt, sådär.