onsdag 30 juni 2010

Jobbigt


Många tankar som far i huvudet efter urnsättningen. Mer som for under själva ceremonin. Jag kan inte påstå att jag såg mycket av vad som hände, mest av allt såg jag väggen och himlen utanför fönstret.. jag är inte mycket för det där med att dela sorgen, ett släktdrag, ingen tvekan om det. Nej, helst inte mer av detta. Fast ju äldre man blir desto fler begravningar, antar jag.

Morgonpromenad



Kl åtta var det redan 19,6 grader och det kändes inte helt lockande att ge sig ut. När sedan en armé av flugor anföll efter tio meter ville jag bara vända och gå hem igen. Rundan blir något kortare idag, 20 min rakt ut på en landsväg i skogen, vända och 20 min tillbaka. Det får duga.

tisdag 29 juni 2010

Gissa myggbetten!


OJ vad sent det blir när man inte ska upp och ta hand om sina barn på morgonen! Men det var inte det jag skulle skriva, utan gissa hur många myggbett jag har fått under de tre timmarna jag varit här? En ledtråd är att jag har tre på vänster fot, fast de är så enorma att de borde räknar som tio.

Nu ska jag sova, jag tror inte att jag orkar fortsätta lyssna på boken ikväll, hur bra dem än är.

Tack förresten för glada tillrop angående storlek 46 i klänningen :-)

Framme



Och direkt ut i mormors jordgubbsland!

Pust!


Nu är det tre och en halv timme kvar innan jag förmodligen är framme. Pust, är väl det minsta man kan säga. Jag har lyssnat på musik och jag lyssnar på John Ajvide Lindqvist som läser sin bok Lilla stjärna. Den är bra, om än lite äcklig bitvis, så äcklig så att jag faktiskt tagit ut hörlurarna ett par gånger. Det börjar bli jobbigt att sitta still och bara lyssna, men men, det kunde varit värre.

Hey jude


Jag älskar att sitta med hörlurar och lyssna på musik! Det är som att man är i en egen värld, som att man har ett soundtrack till det man gör, som ingen annan kan höra... och jag älskar Lee som vann American idol i år, hans röst är underbar och jag blir alldeles kär!

Sex timmar kvar i bussen.

My oh my



Tänk att jag har velat BO här! Visserligen för 10 år sedan, men ändå. Och visserligen bodde jag ju i krokarna, men inte mitt i smeten. Nä, den fasen i mitt liv har jag tack och lov kommit över. Det vimlar av människor överallt och man dras med i stressen ganska snabbt. Tydligen är det jag och tusen pensionärer som ska med bussen nu, bäst man börjar tränga sig så man får en sittplats.

måndag 28 juni 2010

Igen då...

Äntligen lite bloggtid!

Jag har inte hunnit sitta några längre stunder vid datorn sedan vi kom hit i torsdags, och min nya mobiltelefon är visserligen helt okej att surfa på, men inte några längre stunder, tycker jag. Så, himla skönt att få sitta lite i lugn och ro nu! Svärpäronen är på jobbet och J2 sover middag. J1 fick just besök av kusinerna och P sitter på verandan och läser, alltså - bloggtid!

Jag får nog börja med dagens shoppingtur. Jag behövde någonting att ta på mig på onsdag då jag ska på .. ja, vad är det jag ska på? Inte begravning, minnesgudstjänst? Jag vet inte. Men jag ska till kyrkan i alla fall, för att ta farväl av min farbror, eller hur man nu säger. Jag har aldrig varit på något sådant tidigare, men jag känner att mysbyxor och ett fläckigt linne inte direkt är passande, och något finare än så har jag knappt, så det blev till att köpa något. In och ut i butikerna i ett huj, ingen tid att fundera, J1 tjatade hela tiden om "vad ska JAG få då?", så humöret blev inte bättre ju längre tiden gick... Hon fattade till slut i alla fall, och det har hon ju sagt själv, att jag faktiskt inte har några fina kläder... Nåja. I vilket fall som helst så köpte jag tre nya linnen på CUBUS. Jag, som aldrig handlat där förut, tog mod till mig och köpte tre linnen utan att prova, för det var billigt. Sedan köpte jag ett par skor på Skopunkten, för walkingskor och turkosa Crocs är inte fint till nåt. Jag lät J1 bestämma så det blev ett par svarta med fejkguldspännen och leopardfodring..! Jaja, tänkte jag, 99:- och de var sköna, so what om de inte är så "jag", de kan kanske bli det? Och sen då, stora chocken inne på Lindex. Hittade en klänning som faktiskt såg okej ut, men de hade bara den i tre storlekar. Jag har haft storlek (håll i er!) 52 ett bra tag nu (mycket knäckande) men jag gissade att jag åtminstone gått ner en storlek, så jag provade storlek 50. Och den var för stor! När jag skulle byta hade de ingen i 48, däremot tre i storlek 46, och jag tänkte att, ja, det är väl lika bra att prova, jag kan ju inte säga att jag kommer bli jättebesviken, för SÅ liten storlek har jag inte haft på ... skitlänge. Kanske för sisådär 7 år sedan. Den passade! Nu kan jag förminska denna bedrift genom att säga att det säkert var en stor 46:a, men faktum kvarstår att det var en 46:a, så nu gläds jag åt det lilla. Och av bara farten köpte jag en cardigan i L! Det kan komma att bli mycket dyrt typ nästa sommar, om den här trenden håller i sig. Köpa några mer kläder innan hösten tänker jag dock inte göra, utan detta är det jag tänker unna mig. Ja, glad är jag hur som helst.

Jag ska som sagt på minnes..vaddetnuär (jag är inte så kyrklig av mig så jag vet inte riktigt vad det kallas) på onsdag, och det är ju i Ronneby. Just nu befinner jag mig i Västerås. Jag kollade upp tågbiljett enkel väg häromveckan och det visade sig kosta 970 spänn. Hallå?! Hittade en Swebusbiljett för 470 kronor istället, och hamnar då hemma hos mormor i morgon. Jag åker från V-ås kl 8.45 och landar i Karlskrona 18.50, så mobilen är laddad med ljudbok. Hoppas bara att batterierna håller hela vägen! Förresten läste jag ut en bra bok igår som hette Någon slags frid av Grebe och Träff. Den var riktigt bra, tycker jag. Deckarsäsongen är här!!

Igår var det riktigt kämpigt att stiga upp ur sängen. När jag väl var uppe gick jag motvilligt ut genom dörren, men sedan blev det bara lättare och lättare att gå rundan, och framförallt är det superskönt efteråt! Jag har varit ute idag med, och jag ska banne mig ut i morgon också, särskilt som jag sedan ska sitta till hela dagen. Så nu är det bara 13 dagar kvar tills det är en vana att promenera..... Kanske.

Jag tar och avslutar den här romanen nu, för vem vet, jag orkar kanske inte lyssna på ljudbok konstant i tio timmar i morgon, så det blir kanske lite bloggande då med... om inte förr.

Fynd



Lika jobbigt som det var att handla för några veckor sedan, lika kul har det varit idag. Jag har köpt en klänning!

lördag 26 juni 2010

En vana



Det sägs att det tar 17 dagar för någonting att bli en vana och det kan nog stämma. I 17 dagar är det motigt att räkna poäng men sen går det ganska mycket av sig själv. Det betyder att jag har 15 dagar kvar av morgonpromenader innan det sitter, men i ärlighetens namn känns det redan nu himla bra.

fredag 25 juni 2010

Glad midsommar då



Fast mina barn vill inte dansa.. eller egentligen vill de men kusinerna är lite tveksamma..

Jag kan förstå



..att det finns de som vill ha ett eget hus, jag menar, fördelen med att bara öppna dörren och vara ute i sin egen trädgård är ju rätt stor. Fortfarande inget jag strävar efter, men ett klart plus på semestern.

God morgon bostadsområde.



Egentligen inte en så strålande god morron eftersom natten lämnade mycket övrigt att önska i sömnväg. Jag är ute och går, inte farligt snabbt eftersom jag bloggar samtidigt, men ändock. Jag fick panik igår när jag insåg att två veckor hemma hos någon annan kommer göra mina 12,5 kgs nedgång under våren ogjorda, så idag blir första dagen på semesterpromenerandet och förhoppningsvis går jag inte upp allt... men då blir det till att öka på stegen, så hej svej så länge!

torsdag 24 juni 2010

Rastplats Gränna




Olika intressen



Vi trodde att vi skulle titta på älgen när vi stannade för att fika och sträcka på benen, men maskinerna bakom lockade mer. Nu åker vi vidare och hoppas på ytterligare två timmar innan vi behöver stanna för lunch.

onsdag 23 juni 2010

Avfärd straxt

I morgon reser vi till Västerås och svärisarna. Vi har packat ihop oss, P har fyllt på oljan i bilen, mat finns i kylskåpet färdig att stoppas i en kylväska.... Ja, vi är helt enkelt redo! Det blir nog närapå två veckor vi är uppe. Ja, inte jag, men de andra tre. Själv kommer jag åka ner till Ronneby nästa vecka för att vara med vid min farbrors minnesstund. Det känns viktigt. Mamma och pappa ska sedan till Dalarna via Västerås och då följer jag med dem upp igen, men det blir nån dag där som jag är utan barn och man. Får funka. Denna sommaren är verkligen helt oplanerad. Egentligen hade vi inte tänkt åka uppåt förrän nästa veckam, men så kom det en liten kusin till barnen (idag, Grattis igen U!) och då ändrade vi på planerna lite. Det är skönt att kunna göra lite som man vill, faktiskt.

Jag var på en intervju i måndags som jag tyckte gick så pass bra att jag bara går här och väntar på en anställning. Hehe. Säkert kommer jag inte få det vikariatet heller, jag var 20 minuter sen dit och det kändes inte alls roligt att komma med andan i halsen och göra ett dåligt första intryck, meeeen, men, nu blev det som det blev så det är inte så mycket att be för. Jag önskar bara att jag kunde få ett jobb snart så att jag kan raka av mig håret igen, jag älskar verkligen min frisyr, men jag känner att jag inte kan vara allt för extrem när jag ska gå på intervjuer, så jag har låtit det växa sig lite väl långt. Om jag däremot istället bara fick ett jobb, ja då skulle jag ringa frissan imorgon för en rejäl trimning!

Nu tänker jag gå å sova. Alternativt läsa en pyttestund.

Grillfest



Hyresgästföreningen (?) Bjuder alla på gården på korv med bröd. Ett trevligt initiativ, och kul att se vilka som bor här. Vi känner väl oss lagom asociala och puttar mest fast på våra barn som bara vill gunga...

tisdag 22 juni 2010

Mums!



Vi har varit på stranden i snart två timmar, det är ganska blåsigt men till skillnad från igår är det inga mörka moln på himlen. Det blir en glass till barnen innan det är hemfärd och lunchdags, och sedan kör jag till min gamla kollega och vän H på landet. Nice!

måndag 21 juni 2010

Blåsigt!



Sommar!

Hav!



Sommar!

lördag 19 juni 2010

Grattis!



Här är kakorna som ingen tyckte om... cocos och en massa choklad, överflödigt att tala om att jag inte ens smakade, av någon anledning är det lättare att stå emot när jag själv har bakat än när andra bjuder, fast kakor har aldrig varit min stora last...  tårtan var iaf god, och rätt snygg.

Prinsesskalas

Idag är det dags för bröllop och vi fixar och ordnar inför vårt eget prinsesskalas här hemma. En kompis till Jolin var inbjuden men kunde inte komma, så istället blir det bara kungen, drottningen och prinsessorna och prinsarna som närvarar. Vi har bakat prinsessbakelser efter prinsessrecept i en prinsesstidning, och nu ska det fixas en prinsesstårta. Bildbevis kommer längre fram!

fredag 18 juni 2010

Plötsligt



Kommer jag ihåg varför jag kan tycka att det är så jäkla tråkigt att vara ute kvällstid. Om man tex besöker systern på ett annat område och tänker att det nog går bra med bussar, och så gör det inte det! Då står man där med skägget i brevlådan och kommer ingenstans. Så man börjar gå. Och när man gått snabbt i en halvtimme ser man rätt buss.. köra ifrån en med hundra meters marginal. Men, nu har jag fått motion idag med och hade jag inte haft ont i båda fötterna, av olika anledningar, så skulle jag fortsatt gå hela vägen hem. Tur att jag åker gratis iaf, när väl nästa buss dyker upp...

Sommarlov på riktigt!

Från och med idag är jag arbetslös! Eller föräldraledig, så som jag har löst det hela. Oavsett vilket s får jag ju betalt under sommaren eftersom jag jobbat in de dagarna under året som gått.
Vi har också varit borta på dagis och tackat personalen på både J1s och J2s avdelningar för året, det blev inget märkvädigt utan bara lite choklad, men det var i alla fall bra att jag scrappat lite kort, för det gick åt idag.
Nu ska jag visst pyssla, så det är bäst jag lämnar datorn..

Igår



Test med bild från gårdagen.

torsdag 17 juni 2010

Mot badet!

Så är det dags att hämta ungarna från deras sista dag på dagis. På vägen hem passerar vi ju "poolen" så badkläder och fika är nedpackade så att vi kan stanna där några timmar. Hade jag nu bara förstått hur man gjorde när man skickar över sina bilder till bloggen med den nya telefonen så hade jag kunnat göra det... Men jag vet som sagt inte. *suck*

Okej, det är dags!

NU har jag lämnat barnen och varit en sväng till affären. NU är det dags att trä maskinen och sy ett par gardiner! Jag har haft tyget sen februari eller så, så det är verkligen dags.

Jag ska bara....

onsdag 16 juni 2010

Inspirationssurf

Jag har barnen på dagis i morgon mellan 9-14 och hade tänkt att jag skulle hinna sy gardiner till J2s rum. Så jag surfar efter inspiration men hittar ingenting som jag tycker är överförbart just i gardinväg. Hans fönster är det enda i lägenheten som faktiskt inte är särskilt stort, men lite gardiner ska det väl vara där ändå, och nu när det är mitten av juni kan jag tycka att det är läge att ta ner julgardinerna. Men det var ju inte det jag satt och funderade över just nu då, utan snarare det faktum att när man tittar runt på olika sidor som handlar om barnrum så är det alltid så überstylat. Jag vet, jag skulle också vilja ha det puttenuttigt och fint och raka linjer och små söta grejer, men sånt går ju sönder? Dessutom är det många som har jääääättefina små mini-vuxna stylish kök, med förkläden, äggklockor och annat smått som inte ens vi har lyckats få till i vårt normalstora vuxenkök. What? Jag tycker att mina barn är hyfsat försiktiga med saker, men grejer går ju sönder? Vi har en låda med leksaksmat och en leksaksspis i köket, men den tycker inte barnen är särskilt intressant... Är det just för att vi INTE piffat den för tusentals kronor, eller är det så att de där piffiga hörnorna inte används mer än att de är snygga inredningshörn? Jag fattar ingenting.. Jag menar, ja, jag tycker att inredning är kul. Och ja, vi har inte så gott om pengar som vi kanske skulle vilja ha. Men tusentals kronor på ett piffat minikök som ingen använder? Eller som sagt, kanske skulle de använda det om det var fluffat till max? Blaha blaha. Någon inspiration att sy gardiner fick jag inte, men kanske att köpa Ralph Lauren-tapeter till barnrummet..?
Nä fan.


Tillägg:
Jag tror det heter överstylat. UUUUsssch! Jag har alltid tyckt det var så fint med snygga barnrum, men jag känner bara att jag kräääääks nu. Jag KRÄKS. BlöRk.

Snart smäller det


Det har väl inte undgått någon att det snart är dags för bröllop? Jag såg just att TV-sändningarna håller på mellan 13.00 och 00.00........ Wow, liksom! Jag kan inte påstå att jag är royalist, samtidigt har jag ingenting emot att vi har kungligheter i Sverige, jag är så ytlig att jag faktiskt tycker det är kul med lite glammigt folk. Den där snubben som KPV har hittat ser rätt tråkig ut, men vad spelar det för roll, det är inte jag som ska leva med honom. Fast man kan ju undra i sitt stilla sinne om han egentligen vet vad han ger sig in i. Han vet nog det. JAG hade aldrig gift in mig i ett sånt där liv, så hade jag fått vara hur kär som helst... Men i alla fall.
Jag kommer ihåg när kronprins Frederik av Danmark gifte sig. Då låg mamma och jag i sängen hela dagen och tittade.... Så svaret är så klart JA på frågan om jag ska sitta framför TV:n på lördag. Kanske inte 13-00, men så mycket jag får....

Say hello to my new friend!



måndag 14 juni 2010

Äntligen skiner solen!


Och då är det givetvis dags att åka till jobbet.. Träningsvärk i baklåren har jag med, fast jag har ingen aning om varför.

söndag 13 juni 2010

Wow.

Jag har scrappat!
Det trodde jag aldrig att jag skulle orka när J2 vägrade somna, men skam den som ger sig!

Bullbak

Vad gör man på eftermiddan om man planterar blommor på förmiddan? Vädret har inte precis blivit bättre, det är faktiskt riktigt kyligt ute, så det har blivit en dag inne (vilket märks på ungarna som nu är i luven på varandra 24-7 som mina elever skulle säga). J1 och jag gjorde deg medan J2 sov och medan den jäste käkade ungarna mellis (smart drag där från mamman som inte ville att de skulle äta sig mätta på deg). Sen blev det två plåtar med bullar, mina blev normalstora och ungarnas blev små. Så små att de är perfekta för någon som försöker gå ner i vikt men ändå vill vara med och fika ibland, faktiskt. Perfekt! (och på tal om det har jag faktiskt lyckats gå ner lite till i vikt de senaste veckorna, jag misstänker att alla promenader med eleverna har hjälpt till för det har inte precis blivit supernyttig mat, även om jag försökt hålla koll. Minus 11,3 kg på 14 veckor, det är jag mycket nöjd med!) Trots kyligt väder fikades det sedan på balkongen, som vanligt gav vi bort lite bullar till grannarna mitt emot, och sedan har ungarna badat och ätit kvällsmacka. Om en stund är det dags att lägga dem och OM det finns ork kvar skulle jag väldigt gärna scrappa idag, men jag vet ju hur det brukar vara med det... Jag har dock redan förvarnat J1 om att det inte blir någon saga ikväll, för jag orkar helt enkelt inte höra mer prat idag, inte "ens" från mig själv.

SuperSoligaSöndan

Eller vänta. Nej just det. Det är ju nästan mörkt ute, solen har inte ens behagat titta fram en sekund ännu idag.

Vi åkte iväg till Plantagen hela familjen i förmiddags och var där halv tio. Äntligen en butik som fattat att det är bra business att ha öppet tidigt på söndagar! Det blev blommor och blomjord som nu är planterade på balkongen av mig och J1. J1 sa "mamma, jag ÄLSKAR att vara här ute med dig!" och tre minuter senare kom pappa och J2 hem med en stor paket glass, och vips fick man avsluta allting själv. Nåja, hon älskade det en stund i alla fall, och vem kan seriöst förvänta sig att konkurrera med glass? Nu väntar jag bara på att solen ska börja skina så att jag ser om alla växter tar sig, jag hoppas på bättre tur än tidigare år... Att varken jag eller P har gröna fingrar är ingen hemlighet, direkt.

Nu ligger J2 och sover, J1 tittar på Barbie-film (ja, jag vet, usch!) och P jobbar. Dags att ta kaffet och göra sällskap med J1 i soffan... Dock med en bok istället för att tvingas titta på det där skräpet!

lördag 12 juni 2010

Halvdag i Malmööö

Jag vågade mig på att köra bil till Malmö idag trots att jag fick vissa indikationer på att det skulle vara Brolopp och därmed trafikkaos. Turligt nog var inte trafiken där jag var och jag kom fram helskinnad. Första gången jag kör i Malmö och jag kan väl inte påstå att jag gillade den upplevelsen så mycket att jag gärna gör om det igen. Fast det var ju faktiskt inte heller några problem för jag visste exakt vart jag skulle, även om jag körde lite fel ändå... Så kanske vi beger oss dit igen snart.

Jag var alltså iväg med barnen på Malmö museer och hade tänkt mig flera fina fototillfällen. Som vanligt blir inget som man tänkt sig, J2 är just nu överförtjust i trappor så det är inte en lugn stund så länge det finns trappor i närheten. Men vad gör det egentligen, vi hade en jättemysig förmiddag och hann med fiskarna på slottet, en traktor och ett lok på Teknikens & Sjöfartens hus och lekavdelningen (med sjörövarskepp, vikingaskepp och flotte), plus en titt på bilar och dessutom en tur med spårvagnen utanför. Det gick över förväntan bra alltså, och eftermiddagen har varit lugn fram till halv fem när båda barnen, övertrötta och sockerstinna, började springa runt i cirklar. Mamman hade då inte ätit godis och hade inte själv tippat över från trött till övertrött, så det var lite kämpigt. Nu är båda barnen i varje fall på väg att somna, så nu kan man kanske andas ut en sväng.

fredag 11 juni 2010

Sommarpimp

Jag är alltid lite skeptisk när eleverna säger att jag är såååå snäll. Hmm. Vill man vara det? Nå, trots att skolan slutade igår så kom det förbi två elever idag och lämande en bukett rosor. Det kanske är bra att vara snäll ibland i alla fall.

Bloggen är sommarpimpad också. Skönt att de hittat på det där "design"-grejset här på blogger så att jag slipper behöva sätta mig in i hur man gör annars.

Nu vill J2 leka med sina nya bilar.
Bäst jag gör det.

onsdag 9 juni 2010

Panikångest. Eller nja.

Bara helt vanlig panik, kanske. Lite andnöd på det sen så...
Jo för serni, jag har varit och "shoppat". Som vanligt ute i gooood tid, skolavslutning i morgon och jag har inget att ha på mig. Man vill ju kanske göra dagen minnesvärd för eleverna, men det är inte det lättaste när man får panikkänslor så fort det är dags att handla någonting till en själv. Barnen, okej, mannen, okej, mig själv... Not so okay.
En hel del har så klart att göra med att jag inte passar i storlekar. Eller det är klart att jag gör. Det är komiskt faktiskt, att komma in på H&M och se den stora skylten med "Size 46-56 is beautiful" eller vad det står. Sen finns det typ inte ett plagg som inte ser ut som ett tält eller har skitful färg eller är av nåt konstigt material som ingen vettig människa skulle ta på sig. Om nu stora storlekar var så himla vackra, hur kommer det sig då att utbudet är så skamligt dåligt? Är det för att smala människor vill se så himla mycket snyggare ut än tjocka, att de helt enkelt gör skitfula grejer med paljetter och fula papegojtryck på..? För det räcker inte med att de bara är smalare?
Näää, jag vet, det finns butiker med fina kläder. Bara det att jag inte tänker betala sjuhundra för en t-shirt.
Grejen är väl den också att när man varit stor länge och bara haft skitfula kläder att välja på så har man liksom fått nöja sig med det och i varje fall är det så för mig att jag helt enkelt inte vet längre vad jag skulle vilja ha på mig om jag kunde ta på mig vad som helst. Jag gillar retromode, som 50-tal. Men det är ju inte riktigt JAG.
Men vad är JAG egentligen?

Och angående morgondagen så äger jag faktiskt tre kjolar. Den ena inköpt 2004, den andra 2008 och sen en tredje som jag köpte i höstas och faktiskt har använt i skolan en dag (till elevernas stora nöje: KOLLA, THERÉSE HAR KJOL!!"). Så jag får väl köra lite modern vintage i morgon och återanvända det jag redan har, i brist på annat....




Just det. Finns det någon modeintresserad människa där ute så är alla tips välkomna. Tänk att ni ska klä på en snögubbe kläder, så har ni mig i ett nötskal. (Tack J1 för den liknelsen, btw. "Mammas mage ser ut som en snögubbe")

måndag 7 juni 2010

En av få fördelar


..med att bli avtackad från jobb.

Det regnar järnet


Och jag har gått skoljoggenrundan en timme med de fyra elever som tyckte det var värt att ta sig till skolan..

söndag 6 juni 2010

Uppdatering deluxe

Som vanligt när det har blivit mycket under en helg har jag inte orkat sitta vid datorn och uppdatera.

Igår var vi (= vi, mamma&pappa, syrran och JJ) på loppis i Veberöd och jag shoppade stora trasmattor som vi skulle ha på balkongen. Först hade vi tänkt ha sån där grön matta som man köper på typ Bauhaus, men när vi räknade på det blev det rätt dyrt eftersom vår balkong är 2,5x8 meter stor. Så istället blev det som sagt trasmattor. Den ena fick dock bo i vardagsrummet och istället slängde vi ut vardagsrumsmattan. Det har vi tänkt göra länge men vi visste inte vad vi ville ha där inne istället och trasmattan är väl inte ultimat, men det blev lite mer ombonat, så det får funka tills vi har klurat ut hur vi vill ha det.
Annat jag hittade på loppisen var två gamla tavlor på bilar från början på 1900-talet (alltså, bilarna var gamla, tavlorna var nog inte så jättegamla), så dem slaktade jag och satte i nya ramar idag och hängde upp i J2s rum. Det blev fint och han gillar det, så det var roligt. P shoppade dessutom loss på barnböcker, åtta för 50:- är betydligt billigare än en för 69:- på adlibris, så det var ju bra. Vi är, som ni kanske märker, inte särskilt kinkiga med bagagnade saker.
Efter loppisen åkte vi (= alla som var på loppisen) till Skrylle och grillade och käkade huuuur gott som helst. Det blev en riktig heldag och alla barn somnade gott vid hemkomsten. De vuxna med, faktiskt.

Idag har vi (= familjen) fixat ute på balkongen en massa. Förmiddagen spenderades i och för sig mest sittandes i solen drickandes kaffe, i och med att vi har förmiddagssol. Men efter lunch, när P farit till jobbet, byggde jag och J1 en hylla (som synes på bilden här under) medan J2 sov. Just nu finns det inte så mycket i hyllan, bara ett antal smultronplantor som vi fått av mamma och pappa eftersom de blivit över. Vi har dock ingen jord så vi kan inte plantera dem i krukor än, men det ser trevligt ut nu med, tills vidare. När J2 vaknat och ätit gick vi ut på gården och lekte en halvtimme innan det kändes som att det blev för varmt, då gick vi in och hämtade badgrejer och promenerade bort till "poolen". Poolen är egentligen en fontän, men eftersom man häller i klor (klår?) så går det bra att bada där, även om det iofs flyter runt lite glasspinnar och löv och grejer. Strunt samma, man får inte vara kinkig för då blir man utan, har jag lärt mig (*blink till SC*). Det är så himla bra där för det är inte högre vatten än att det går J2 till knäna, och alltså vågar han också springa runt. Vi (barnen) badade  i 70 minuter, sen visade det sig att J2 lagt ur kexen ur påsen när vi var hemma och vände, så för att få någon eftermiddagsfika (och för att skona mina bleka små barn från solen) gick vi hem. Vi fikade på balkongen och nu vill J2 gå och sova. Lite tidigt tycker jag så han får hålla sig vaken ett tag till.

Det var den helgen det. Ytterst trevligt och om vädret fortsätter vara så här bra i sommar som det varit i helgen, så ser jag verkligen fram emot sommarlovet som börjar om 11 dagar för min del. Najs!

Balkonghäng


och fix, hela dagen hittills!

torsdag 3 juni 2010

Utmattad.

Har fått barnen i säng trots vilda protester som kom sig ur att de är slut i rutan de också. Dagis mellan 06.30 och 16.00 och på hemvägen stannade vi vid poolen som vi ju faktiskt inte kan undvika. Där plaskade de glatt i 45 minuter och sen.. tja. Trötthet. Från alla sidor. Så nu skulle jag gärna gå och sova, men det kan man ju inte göra, klockan är ju bara sju. Jag avskyr den här känslan, när liksom hela kroppen känns tömd på .. ork.

I morgon är dagis stängt och P ska jobba lite extra. Alltså följer barnen med mig till jobbet. Det blir nog bra, vi skulle ändå ha utomhusaktiviteter och leka/tävla, och villiga barnvakter finns det gott om. Puh. Nej. Jag måste göra nåt annat nu.

tisdag 1 juni 2010

Då var det dags..

-Mamma, Ella fick en lapp där det stog att tjejligan var dumma.
-Jaha, vem hade skrivit den då?
-Kill-ligan.
-...
-Då låtsades vi att vi hade eld i munnen och sen sprutade vi på dom!



Jag älskar de där konversationerna, även om jag visserligen blir stum och inte vet vad jag ska svara.. Jag trodde jag var bättre rustad än så... :-D

Tacka vet jag tåg


Jaha, dagens skämt är att jag skrapade upp högra sidan på en hyrbuss när det var tre meter kvar av dagens bravader. Kul. Inte. Jag hoppas att skolans försäkring (?) täcker det för det skulle vara mindre kul att behöva betala själv (särskilt som jag inte ville köra in the first place). Oj vad jag stärker mina aktier på den här arbetsplatsen...